Vstupenky online

Vsetín se osmibrankovým přídělem Uničovu rozloučil se sezónou

Radek Bařina, Filip Bazala • 20.02.2011

V posledním zápase sezóny nastoupili domácí hráči Vsetína na svém ledě proti týmu z Uničova. Hosté šli hned v první minutě do vedení, ale domácí okamžitě vyrovnali a po celý zápas byli jasně lepším týmem na ledě. Později přidali na vrch dalších několik branek, kterých se nakonec nasázelo za Kolouška osm. Valaši se tak důstojně rozloučili se sezónou i s fanoušky, kteří přišli sledovat zápas s Uničovem a nyní je čeká odpočinek před další sezonou.

- PO ne 20.2.17:30
VHK ROBE Vsetín
HC Uničov
8:3(3:1, 1:1, 4:1)
Branky a nahrávky: 2. Tesařík (Brynecký, Sochora), 14. Brynecký (Sochora), 17. Vaněk (Klimek), 33. Tesařík (Sochora), 44. Klimek (Korčák), 48. Zavrtálek (Korčák), 51. Plachtovič (Kubo), 59. Žabčík (Vaněk) - 1. Zúbek (Handl), 39. Přikryl (Zúbek, Frieb), 60. Frieb (Přikryl). Rozhodčí: M. Smeták - R. Adamec, J. Štěpán. Vyloučení: 7:8 - navíc Spitzer OT 10 minut. Využití: 2:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 713. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2, 8:2, 8:3.
VHK ROBE Vsetín: Plšek (31. Hromada) - Zavrtálek, Spitzer, Žabčík, Zelenka, Farda, Tesařík - Korčák, Vaněk, Klimek - Kubo, Plachtovič, Vítek - Sýs (35. Gromus), Sochora (35. Skýba), Brynecký.
HC Uničov: Koloušek (33. Vybíral) - Hodulák, Jurča, Handl, Zúbek, Přikryl, Pour, Hromádka, Frieb, Šnejdar, Řezáč, Trojan, Anděl, Brveník, Rak, Provaz.

Hned úvodní dvě minuty zápasu mezi Vsetínem a Uničovem naznačily, že poslední zápas nadstavbové části rozhodně nebude svázán přílišnou taktikou. První branky se Lapač dočkal již po jedenačtyřiceti sekundách hry. Uničovský Zúbek takřka neatakován prokličkoval s pukem přes celé hříště a nad padajícího Plška neomylně zavěsil (0:1). Domácí odpověď přišla přesně o minutu později. Brynecký nabil Danielu Tesaříkovi a ten přesnou střelou z mezikruží k pravé tyči nedal Kolouškovi šanci (1:1). V 5. minutě se k nadějné dorážce dostal tísněný Sýs, Kolouška ale z blízka nepřekonal a lépe se nevedlo ani Korčákovi v minutě 8. Hosté odpověděli o chvíli později Andělem, který zůstal před Plškem zcela nepokrytý, střela v ideální pozici se mu ale vůbec nepovedla.

S přibývajícími minutami byla stále patrnější převaha domácího VHK a tu Valaši, při přesilovce v minutě 14., přetavili ve vedoucí branku. Brynecký v pásmu podržel puk a vidíc, že nemá volného spoluhráče, odhodlal se ke střele – a udělal dobře. Jeho prudká rána se zastavila až v síti (2:1). Příležitost srovnat v početní výhodě dostal o chvíli později i Uničov, místo vyrovnání ale hosté znovu lovili puk ze své sítě. Vaněk se protáhl po levém křídle až před Kolouška, položil si ho a poté bekhendem na bližší tyč zvýšil na 3:1. Tímto výsledkem také skončila zajímavá první třetina.

Úvod prostředního dějství příliš atraktivních situací nepřinesl. Změnila to až minuta 26., kdy se ke střele z nadějné pozice dostal Klimek, gólu se však zatím nedočkal. Nedočkal se ani Plachtovič o minutu později. Kubo mu poslal šikovný křížný pas k pravé Kolouškově tyči, domácí útočník ale těsně minul. Do třetice pak se neradoval ani Brynecký, jehož střelu zastavila tyč. Z protiútoku neuspěl ani Jurča, jehož vychytal Plšek.

V polovině střetnutí Lukáš Plšek přepustil místo svému mladšímu kolegovi Hromadovi a o dvě minuty později, poté, co přežili dvojnásobné oslabení, učinili totéž i Uničovští. Kolouška nahradil Jiří Vybíral, jemuž ale Vsetínští věru nepřipravili příjemné uvítání. Již po pěti sekundách svého vystoupení totiž Vybíral vybíral touš ze sítě. Po Sochorově přihrávce nahodil puk od modré výborně hrající, provizorní obránce, Tesařík, letící kotouč se skryl gólmanovi v houštině těl a když se pak objevil, bylo už pozdě (4:1).

S očividnou chutí hrající domácí následně přežili oslabení a hned po něm znovu zahrozili. Vítek poslal v přečíslení puk Kubovi, ten ale hostující svatyni minul. A tak to byli přeci jen hosté, kdo ještě před sirénou vykřesal jiskřičku naděje. Rychlý uničovský kontr zakončil Přikryl, jehož střela se otřela o Hromadovu lapačku a doklouzala až za brankovou čáru (4:2). V samém závěru třetiny se do nadějných šancí dostali Přikryl a Kubo, ani jeden ale neuspěl a do šaten tak odcházeli Uničovští s dvoubrankovým mankem.

Závěrečné dějství se již odehrálo zcela v režii domácího celku. Ve 43. minutě ještě Zavrtálek v ideální pozici minul, o pár okamžiků později už ale Valaši zvedali ruce nad hlavu. Klimek dostal přihrávku mezi kruhy a i s trochou štěstí prostřelil Vybírala (5:2). Hosté po této brance rezignovali a domácí ovládli kluziště. Ve 46. minutě pálil znovu Klimek, radost mu ovšem překazila tyč. V čase 47:11 už ale nic nestálo v cestě šestému puku v uničovské síti. Po šťastném odrazu puku se do brejku dostal Korčák. Zakončení mu znemožnil faul, domácí hráč ale neztratil duchapřítomnost, obkroužil branku a následně předložil puk Zavrtálkovi, na nějž se zubila zcela odkrytá branka (6:2).

V polovině třetí dvacetiminutovky na sebe znovu po čase upozornili i hosté, Trojan ale ze značného úhlu netrefil odkrytou branku. To Vsetínští byli nebývale produktivní a v 51. minutě již vedli o pět branek. V asi nejkrásnější akci zápasu se Kubo mazáckou fintou zbavil obránce, následně na sebe nalákal druhého beka i s gólmanem, aby poté nezištně poslal puk na zcela zapomenutého Plachtoviče. Pro něj již nebylo problémem zakončit z metru do odkryté svatyně a domácí vedli 7:2. V dalších minutách se do nadějných šancí dostali Klimek, Vítek či Farda, neuspěli však, stejně jako na druhé straně Anděl, jemuž byla poloodkrytá branka VHK příliš úzká.

Brankovou tečku vsetínského celku v sezóně obstarali domácí v minutě 59. Při vlastním oslabení se hned ve třech vydali do útoku, od Vaňka doputoval puk až k Žabčíkovi, který si v koncovce počínal naprosto s přehledem a Vybíralovi šoupnul puk nechytatelně k tyči. Pro domácího mladíka to byla zárověn první trefa v dresu seniorského týmu (8:2).V poslední minutě se kosmetické úpravy skóre dočkali i hosté. Přikryl předložil krásnou přihrávku najíždějícímu Friebovi a ten usměrnil puk za záda přemisťujícího se Hromady (8:3). A nemuselo zůstat jen při této brance. Čtvrt minuty před koncem fauloval vyjetý Hromada ujíždějícího Zúbka a rozhodčí Smeták nařídil trestné střílení. Sám Zúbek ale střelou mezi betony na domácího gólmana nevyzrál. Valaši se tak se sezónou rozloučili velice sympatickým výkonem a současně i největší kanonádou v ročníku. Uničov, připravující se na baráž, zdolali 8:3.

Ohlasy k utkání

Luboš Jenáček (trenér Vsetína): „Byl to zápas, v němž se chtěl Uničov udržet v tempu, protože jej čeká baráž. My zase chtěli vidět na ledě všechny kluky z kádru. Řekl jsem jim, aby ukázali sobě i fanouškům, že na druhou ligu mají. Myslím, že se nám to povedlo. Jak byla sezóna utrápená, tak jsme dneska vstřelili branky a věřím, že lidi alespoň částečně ten hokej bavil. Neříkám, že to bylo bůhvíco, ale do sítě soupeře padlo osm gólů, za což jsme rádi. Té radosti totiž v letošní sezóně mnoho nebylo. Uděláme všechno pro to, aby sezóna příští byla lepší.“

Martin Palinek (trenér Uničova): „Raději bych dnešní utkání neviděl, abych pravdu řekl. Naším úkolem dnes bylo kluky ohrát a připravit je na baráž, ale nečekal jsem, že někteří k tomu takto přistoupí. Chtěl jsem dát příležitost všem hráčům, kteří pro baráž připadají v úvahu. Možná to byla chyba, ale aspoň že si zahráli a byl to dobrý přípravný zápas.“