Vstupenky online

Vsetín přestřílel Uherské Hradiště a zajistil si záchranu

Jiří Kubják, Radek Bařina • 23.01.2011

Jedenáct branek a vítězství Vsetína v poměru 6:5 viděli diváci, kteří zavítali na utkání skupiny o udržení, mezi domácím VHK a Uherským Hradištěm. Po 22. minutách vedli hosté už 3:1, domácí se ale nevzdali a gólovou smrští mezi 26. a 33. minutou zvrátili stav na 5:3. Ve 3. třetině zvýšil Valigura na 6:3 a zdálo se, že je rozhodnuto. Uherské Hradiště ale předvedlo famózní finiš, snížilo na 6:5 a v závěru ho jen centimetry dělily od srovnání. Hvězdou zápasu se stal David Vítek, jenž vstřelil hattrick a na další dvě branky přihrál. O deset z jedenácti gólů se postarali hráči, kteří působili nebo působí ve Vsetíně.

- PO ne 23.1.17:30
VHK ROBE Vsetín
HC Uherské Hradiště
6:5(1:2, 4:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 4. Vítek, 26. Vítek (Vaněk), 30. Ševčík (Brynecký, Žabčík), 31. Vítek (Vaněk), 33. Kajaba (Valigura, Vítek), 46. Valigura (Vítek, Kajaba) - 5. Knebl (Mikeš, Sakrajda), 10. Mikeš, 22. Sladký (Mikeš, Sakrajda), 46. Knebl (Mikeš , Sladký), 58. Sakrajda (Matula). Rozhodčí: R. Mrkva - R. Řezáč, M. Tuizal. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 789. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 6:3, 6:5.
VHK ROBE Vsetín: Hromada - Farda, Zelenka, Žabčík, Spitzer, Zavrtálek, Tesařík - Ševčík, Vaněk, Brynecký - Valigura, Vítek, Kajaba - Korčák (12. Kubo), Rufer, Klimek.
HC Uherské Hradiště: Kůdela (33. Oharek) - Šudoma, Rapant J., Kystýnek, Pšeja, Matula, Sladký, Knebl, Piluša, Mikeš, Andrýsek, Sakrajda, Antonovič, Karpíšek, Kotačka, Němec, Kundera, Červenka, Vodák.

Zápas, jaký Lapač dlouho nepamatoval, i tak by se dalo nazvat měření sil mezi Vsetín a Uherským Hradištěm. Již ve 4. Minutě obehrál napadající vsetínský útočník David Vítek obránce Pšeju, obkroužil branku a backhendovou střelou překonal golmana Kůdelu v brance hostů. 1:0 pro Vsetín. V tu chvíli ještě útočník s číslem 8 na zádech netušil, že se stane hlavní hvězdou večera. Vedení vydrželo bílozeleným pouhou minutu, kdy se na druhé straně po asistenci Mikeše a Sakrajdy prosadil další bývalý hráč Vsetína Knebl střelou mezi Hromadovy betony. Vyrovnáno 1:1

Utkání se poté přelévalo ze strany na stranu. Za pokusem Rufera následovala šance Knebla na druhé straně. V 10. minutě při vlastním oslabení zvýšilo Uherské Hradiště na 1:2. Sakrajda poslal do samostatného nájezdu Mikeše a ten se střelou nad lapačkou vsetínského brankáře nemýlil. Valaši se snažili o vyrovnání, ovšem pokusy Spitzera od modré, Valigury či Vítka zlikvidoval pozorný Hynek Kůdela v brance hostujícího celku. Hosté byli nepříjemní hlavně v závěru první třetiny. Antonovič, Sladký nebo Sakrajda dali Hromadovi mnoho práce. Právě posledně jmenovaný Sakrajda s posledními sekundy prostřelil Hromadu, ovšem kotouč se do branky dostal již po odpískání. I tak hosté odcházeli do kabin mnohem spokojenější.

Co se hráčům v červených dresech nepodařilo v závěru první části, bylo vynahrazeno v úvodu druhé. Při přesilové hře 5 proti 3 hostující pětka dokonalým pohybem rozhýbala bránicí trojku vsetínských a obránce Michal Sladký z prostoru levého vhazovacího kruhu zvýšil náskok na rozdíl dvou branek. To na časomíře svítil čas 21:14 a hráči Uherského Hradiště měli rázem co bránit.

Vše probíhalo podle plánu hostujícího celku až do osudné 26. minuty. David Vítek z levého křídla vystřelil do levého betonu Kůdely, ten puk vyrazil a vysoký vsetínský útočník na po druhé dorazil puk do prázdné branky 2:3. Vsetín zároveň využil přesilovou hru. Od tohoto okamžiku byl hráčů v zeleném dresu plný led. Bruslařsky převyšovali soupeře, všude byli o krok napřed a to neslo zasloužené ovoce. V polovině zápasu vyrovnával z power play 5 na 3 Robin Ševčík a za minutu na to dokončil David Vítek svůj hattrick a misky vah přehoupl přes opačný kopec Sirákova. Když v minutě 33. proměnil přesný pas z pravého křídla i René Kajaba, byl nucen Hynek Kůdela přenechat místo náhradnímu golmanu Oharkovi za stavu 5:3. Nečekanou studenou sprchu se pokoušel překonat Pšeja, ovšem pokus od modré skončil mimo, stejně jako šance Antonoviče. Druhá třetina skončila ve vsetínské režii. Valaši ji vyhráli 4:1

Do závěrečného dějství se hosté vrhli ze všemi silami. Antonovič se Sladkým opět zaměstnávali golmana Hromadu, který si z jejich pokusy poradil. Ve 45. minutě dojel Martin Valigura střelu Vítka a z prostoru mezi kruhy překonal golmana Oharka 6:3. Uherské Hradiště se vzpamatovalo za 46. vteřin. Jiskru naděje vykřesal Marek Knebl, jenž na dva krát doklepával kotouč za záda Petra Hromady. Ovšem Vsetín se zatlačit nenechal a dál míjel hráče v červených dresech.Brankář Oharek musel čelit pokusy Vítka, či Ševčíka a dokonce ustál i ukázkový nájezd dva na jednoho, kdy po kolmici Klimka vychytal i Adama Rufera. V 51. minutě fatálně zachyboval na útočné modré Žabčík a do samostatného nájezdu ujel Marek Knebl. Vyhlášený střelec minul vsetínského brankáře i jeho branku a kotouč skončil na plexiskle.

Tahle šance sebrala hostujícímu celku sebedůvěru. Valaši opět zaměstnávali Oharka střelami z každé pozice. Spitzer, Kajaba ani Brynecký neuspěli a tak přišel trest v čase 57:20. Tahou slováckého celku Petr Sakrajda snížil na rozdíl jedné branky 6:5. Dramatický zápas vrcholil. Marek Knebl sedmnáct vteřin před koncem zvedal ruce nad hlavou na důkaz vyrovnání skóre, ovšem rozhodčí byl jiného názoru a podle jeho verdiktu puk za brankovou čáru nepřešel. Vypjaté utkání nakonec Vsetín vyhrál a definitivně se zachránil před sestupem.

Ohlasy k utkání

Petr Sakrajda (HC Uherské Hradiště): Zápas se mi hodnotí složitě, neboť jsme po první třetině vedli 1:2, poté odskočili na 1:3. V ten moment padlo na naše hráče nějaké uspokojení, přestali jsme hrát, začali faulovat a tři góly dostali v oslabení. Druhá třetina se tak prohrála 1:4 a to rozhodlo. Poté jsme měli i šance, stáhli jsem to na rozdíl jedné branky. Co se týče toho vyrovnávacího gólu, tak pět našich hráčů tvrdilo, že puk byl za čarou, rozhodčí byl jiného názoru a tak to je. Neschvaluji vinu na rozhodčího, ovšem i to vyloučení v 58. minutě byl výmysl, ale je to tak. Těžko se mi to hodnotí.

Luboš Jenáček (VHK Vsetín): Uff. (povzdechne si). Velké oddechnutí, protože kdo neviděl, neuvěří (usměje se) jak jsme schopní si skomplikovat zápas. Dali jsme první gól jako injekci do zápasu a vlastními zbytečnými chybami nabídneme soupeři otočení zápasu na 2:1. Pak se necháme vyloučit při vyhození kotouče a při power play 5 na 3 dostaneme gól na 3:1. Vítek, Valigura, Kajaba měli obrovský podíl na to, že jsme zápas otočili na 6:3. To jsme si ve třetí třetině mysleli, že nervy nebudou a dovedeme utkání do vítězného konce. Ukázala se nezkušenost mužstva že jsem si sami zdramatizovali utkání. Klukům ale nakonec musím poděkovat za tu útočnou fázi a důraz před brankou, protože na té střídačce je to i pro trenéry někdy dosti infarktové. Teď už se směju, ale během zápasu mi z toho nebylo dobře a jsme hrozně rádi že to dobře dopadlo, že tu i příští sezonu, jak všichni věříme ta druhá liga tady bude a to na vyšší úrovni. Kluci jako jsou Vítek, Kajaba, Valigura a spol. jsou budoucností vsetínského hokeje, měli by tu hrát. Letos se obouchali a příští sezonu by měli hrát kvalitně a to na vyšších patrech tabulky.



×
Dnes v 18:00 | Muži
Rytíři Kladno
VHK ROBE Vsetín