Vstupenky online

Vsetínští hokejisté vydřeli vítězství nad Uničovem

Radek Bařina, Filip Bazala • 22.12.2010

Důležité vítězství si připsali hokejisté VHK Vsetín v duelu s posledním Uničovem. Tým z Valašska byl sice po celý zápas jednoznačně lepším celkem, díky nepřesné koncovce a občasným individuálním chybám se ale musel až do konce strachovat o výsledek. Vsetínští si tak pod novým koučem Jenáčkem připsali druhé vítězství v řadě a vrátili se zpět do první dvanáctky.

- 28.kolo st 22.12.17:30
VHK ROBE Vsetín
HC Uničov
4:3(1:0, 2:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 11. Kajaba (Tesařík, Žabčík), 25. Brynecký (Vaněk, Ševčík), 36. Zavrtálek (Vaněk, Spitzer), 56. Rufer (Vítek, Bajtek) - 32. Handl, 52. Rak (Brueník), 60. Přikryl (Frieb). Rozhodčí: T.Krenželok - R.Adamec, J.Štěpán. Vyloučení: 7:10 navíc Frieb (UNI) 10 min OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 742. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3.
VHK ROBE Vsetín: Plšek - Zavrtálek, Spitzer, Farda, Kapr, Žabčík, Pelc (21. Zelenka) - Brynecký, Vaněk, Ševčík - Tesařík, Valigura, Kajaba - Vítek, Bajtek, Rufer.
HC Uničov: Koloušek - Pavlas, Hodulák, Jurča, Diviš, Zúbek, Trojan, Drábek, Přikryl, Frieb, Rak, Pour, Brueník, Mandl, Provaž, Anděl.

Úvod vyšel lépe domácím hokejistům, kteří museli v dnešním zápase uspět, aby si před vánočními svátky zařídili, alespoň trochu klid. Do první větší šance se z kraje zápasu dostal Robin Ševčík, který se středem pásma hezky protáhl mezi obránci, ale jeho následná střela zůstala na chráničích Kolouška. Poté se naskytla domácím výhoda v podobě přesilové hry, ale krom střely Zavrtálka, kterou uničovský gólman s přehledem zneškodnil se Valaši spíše trápili. Při rozehrávce domácích nechtěně upadl Žabčík, čehož využili hosté a jen díky nepřesné přihrávce v akci dva na jednoho se k ničemu nedostali. V polovině třetiny Frieb našel osamoceného Přikryla před Plškem, ale ten nezpracoval a litoval zahozenou šanci.

V jedenácté minutě přišla první radost domácích, kdy Žabčík přihrával před branku Tesaříkovi, který ještě branku nedal, ale z následné dorážky z hole Reného Kajaby se dostali domácí do vedení 1:0. Domácí po vstřelené brance ještě více ožili a dotírali nebezpečně na Kolouška. Rufer s Bajtkem po vzájemné výměně kotoučů měli velkou šanci, ale v těchto chvílích hostující branař exceloval. V závěru třetiny měli hosté velkou šanci na vyrovnání, když dostali možnost přesilové hry 5 na 3, ale krom střely Přikryla mimo už nic nevymysleli a odnesli si přesilovou hru do druhé třetiny.

Pokračující přesilovka hostů přinesla v úvodu druhé dvacetiminutovky hned několik šancí, ve kterých se dvakrát ocitl Handl, poté i Zúbek, ale na domácího gólmana si nepřišli. Vsetín přežil přesilovou hru bez úhony a mohl opět útočit v pěti. Hosté po tlaku z prvních minut se začali více tlačit do útoku a několikrát nepříjemně zahrozili. Ve 25. minutě jim zaklaplo po krásné kombinaci domácích, kdy Ševčík přihrával do mezikruží Vaňkovi a ten krásně na druhé tyči našel najíždějícího Daniela Bryneckého, který už do na půl odkryté brány neměl problém zakončovat. Hosté se v této části dostávali do útoku jen sporadicky a byl to hlavně Vsetín, kdo trápil soupeřovu obranu.

Jenže ve 32. minutě přišla studená sprcha po krásné střele Pavla Handla, který Plška trochu i překvapil a zavěsil přesně pod horní tyč a snížil stav na 2:1. Hosté vycítili šanci na srovnání stavu a začali mnohem více brusli, napadat a působili domácím problémy. S aktivitou to, ale přehnali a vykoledovali si oslabení pět na tři po dobu celých dvou minut. Domácí se usadili v pásmu, ale nedokázali krom průměrných střel od modré v podání Spitzera a Zavrtálka nic vymyslet a tak to zkoušel i Bajtek před Kolouškem, jenže ten jeho pokusy skvěle vychytal a už to vypadalo, že se Uničov ubrání, když po střele Spitzera sebral kotouč Vaněk, který přihrál do mezikruží na Pavla Zavrtálka a ten střelou tahem nad lapačku překonal Kolouška a zvýšil stav utkání na 3:1. Poté mohl jet sám na Plška Zúbek, ale prudkou přihrávku musel zpracovat v leže a tak než stihl vstanou už byl zpracováván domácím obráncem. Druhá třetina tak skončila stavem 3:1 a Valaši vypadali, že už zápas ve třetí třetině s klidem dohrají.

Hned v úvodu poslední dvacetiminutovky se ocitl sám před Plškem Frieb, ale jeho pokus skončil na betonech domácího gólmana. Kajaba s Valigurou se poté dostali do šance před Kolouškem, ale při zakončení byl první jmenovaný nedovoleně zastaven a přišla další přesilovka domácích. Přesilové hry to byl jeden z těch tmavších bodů domácích, kteří si v těchto výhodách nedokázali vybojovat příliš velké šance. A tak přešli do útoku hosté, kteří se dostali do akce dva na jednoho, ale rychle se přesunující Plšek nedal černožlutým šanci. V 50. minutě dostal Farda krásně nabito od Bajtka a jeho bomba skončila v lapačce Kolouška, který skoro až neuvěřitelným zákrokem tuto akci zneškodnil.

O minutu později přišel kontaktní gól hostů. Michal Rak se vydal na výlet do útočného pásma a poté co obehrál nejprve Žabčíka, poté i Zelenku v takovém polo pádu našel skulinku mezi betony Plška a snížil na 3:2. Domácí okamžitě přešli do útoku, aby znovu odskočili na alespoň dvě branky a to se jim mohlo povést už v 56. minutě, kdy dostal od Rufera před branku přihrávku Bajtek, ale jeho pokus skončil na tyči. O pár vteřin později už se to ale povedlo. Bajtek přihrál Vítkovi, který obkroužil branku a pokusil se zasunou pod betony Kolouška, jenže ten touš vyrazil před sebe, kde stál nepokrytý Adam Rufer a přesnou střelou do horního růžku zařídil Vsetínu opět dvoubrankový náskok na 4:2. V 58. minutě mohli domácí znovu skórovat, ale když už se kotouč sunul po brankové čáře do branky, tak jej pohotově hostující obránce zachránil. Uničov v posledních minutách odvolal gólmana a zkusil hrát v šesti.

Domácí se docela v klidu bránili, ale vstřelit uklidňující branku nějak nespěchali a vyhazovali na zakázané uvolnění. Hosté přeci jen nakonec skórovali, když tři vteřiny před koncem po chybě domácího beka našel Frieb před brankou Jana Přikryla a ten střelou beckhandem trefil přesně skulinku mezi Plškovými betony a snížil na 4:3. Víc už se v utkání nestalo a Vsetín tak zaslouženě zvítězil 4:3.

Ohlasy k utkání

Luboš Jenáček (hlavní trenér - VHK Vsetín): Konec dobrý, všechno dobré. Jsme rádi za ty tři body, protože to dnes bylo psychicky náročné utkání. Uničov je poslední, tak si možná někdo myslel, že je jasně přejedeme, ale nebylo tomu tak. Samozřejmě to tak mohlo dopadnout, kdybychom proměnili naše šance, ale to je letos to slabé místo týmu. Uničov byl celý zápas na dostřel a tak bylo důležité, že jsme po jejich gólech vždy dokázali odskočit na ten rozdíl dvou branek. Je to úleva, že jsme si teď přes ty Vánoce zařídili alespoň trochu klid. Během přestávky budeme trénovat, jelikož se máme pořád v čem zlepšovat. Chceme uhrát tu dvanáctku a zahrát si např. s Valmezem nebo Hodonínem, protože se chceme vyhnout takovým to zápasům, jako například dneska s Uničovem. Chtěl bych vyzvednout kluky, že ty poslední dva zápasy měli maximální nasazení a bojovali, možná právě z té přemíry snahy dnes pramenily ty chyby. Kluci věděli, že lidi tady ten hokej mají rádi a byli teď trochu znechuceni z těch výsledků a proto kluci teď chtěli uspět. Bojovali, šlapali do toho, bruslili, tvořili hezké kombinace, ale bylo tam i spoustu chyb. Ve výslekdu jsme za ty body rádi a v dalším roce budeme bojovat dál.

Tomáš Sršeň (hlavní trenér - HC Uničov): Zápas to byl vyrovnaný, bohužel jsme si vlastní nezodpovědnosti utknání prohráli. Opakujeme neustále stejné chyby a v oslabení se hrát nedá.