Vstupenky online

Vsetín si z Přerova veze vysokou porážku, rozhodla blesková branka Zubrů

Karel Petr, Václav Trávníček • 25.09.2010

Sobotní utkání v Přerově vsetínským hokejistům nevyšlo. Zásluhou Pavla Zavrtálka sice na začátku třetí třetiny snížili na 3:1 a nadechovali se k náporu, ale po bleskové odpovědi Zubrů na 4:1 bylo rozhodnuto. Hanáci přidali do konce zápasu ještě další tři branky, až se ukazatel skóre zastavil na konečném výsledku 7:1. Další utkání sehrají Valaši na domácím ledě, ve středu přivítají celek Orlové.

- 6.kolo so 25.9.17:00
HC ZUBR Přerov
VHK ROBE Vsetín
7:1(1:0, 2:0, 4:1)
Branky a nahrávky: 18. Hanák (Osina, Kočara), 32. Kočara (Kotásek), 36. Hanák, 42. Faltýnek (Kolář), 46. Sprušil (Tihlář), 52. Kotásek (Hanák), 55. Kočara (Hanák, Kotásek) - 42. Zavrtálek (Vaněk). Rozhodčí: Skoupý - Černý, Kříž. Vyloučení: 8:10. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: 42:27. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 7:1.
HC ZUBR Přerov: Tihlář (Okáč) - Pala, Faltýnek, Ferenc, Osina, Vlček, Sklenář, Pírek, Holík - Kolář, Sprušil, Ditrich - Sedlák, Hanák, Kotásek - Kočara, Kohút, Sršeň - Palička, Menšík, Kundrátek
VHK ROBE Vsetín: Plšek (Hromada) - Šafařík, Farda, Spitzer, Kapr, Zavrtálek, Zelenka, Žabčík, Tesařík, Rapant, Dubec, Brynecký, Vaněk, Ševčík, Dědek, Sýs, Knebl, Vítek

Uplynulo teprve 14 sekund zápasu a už se otvírala dvířka na přerovské straně trestné lavice. Hosté se dostali před Tihláře poměrně rychle a okamžitě jej začali prověřovat svými střelami, vesměs však z větších vzdáleností, protože až před bránu je dobře bráníci Zubři nepustili. Po třech minutách se začalo blýskat na opačné straně. Na vlásku visel první gól Zubrů, když Plšek již po jednom zákroku ležel na zemi a puk se "válel" několik decimetrů před bránou. Žádnému z Přerovanů se ovšem nepodařilo jej trefit. Meo v tlaku pokračovalo a hosté byli nuceni si pomáhat fauly.

Až do konce třetiny hráli domácí 5 přesilových her, ale dlouho se nemohli prosadit. Velkou šanci například spálil Kočara, který v 6.minutě těsně minul vinkl soupeřovy svatyně při střele z první z prostoru mezi kruhy. Další obrovská příležitost Zubrů přišla nazmar v 16.minutě, když Osinova střela z deseti metrů "udělala bouli" levé tyči Plškovy svatyně. Teprve ve čtvrté přesilovce po Kočarově pasu prudce pálil od modré čáry Osina a jeho střelu tečoval 5 metrů před brankovou čarou Hanák. Plšek už neměl šanci zareagovat a tak puk skončil ve Vsetínské kleci poprvé - 1:0. Tímto stavem skončila i první třetina.

Ve druhé třetině nejprve po 29 sekundách zahrozil vsetínský Tesařík, byl však tísněn a nedokázal prudce vystřelit. O dvě minuty později si vypracovali akci 2 na 1 Sedlák s Ditrichem, ten ale nedokázal puk dobře zpracovat. Pak se hrálo na obě strany, ale významnější šanci si vytvořili až ve 31. minutě nejdříve hosté, kteří prudce vypálili z kruhů a puk se dostal mezi hráči až k Tihlářovi, který jej přes hráče dobře neviděl. Přes něj se však nedostal. Po nich opět udeřili Zubři a jejich akce ze závěru 32.minuty se už musela zaznamenávat do zápisu, neboť po Hanákově a Kotáskově přihrávce prostřelil z první po ledě Plška Kočara - 2:0. Ve 34.minutě mohl snížit Šafařík, když rovněž z první Tihláře nepřekonal.

V 36. minutě si najel šikovně před bránu zcela volný Hanák, objel i gólmana a Sýs, ve snaze vypíchnout mu puk z hole si jej srazil do vlastní odkryté branky - 3:0. O chvíli později ještě mohl snížit Dubec, který byl před Tihlářem zcela sám, ale ani nyní se skóre na vsetinské straně neměnilo. Do konce třetiny už zůstal stav stejný a za zaznamenání ještě stojí vyloučení Ditricha tři sekundy před sirénou.

Zmíněné oslabení se totiž Zubrům vymstilo hned po 64 sekundách třetí části hry. Po Vaňkově přihrávce pálil tvrdě z kruhů Zavrtálek. Tihlář sice puk zasáhl a ztlumil, přesto se přes něj ale dostal a dokutálel se do přerovské branky - 3:1. Přerov však nedovolil svému soupeři pokračovat v náporu a ještě během stejné minuty dvakrát vystrašil Plška Sprušil. A když 43 sekund po inkasované brance převzal u modré čáry přesnou přihrávku Koláře Faltýnek a prudce vypálil od modré, Plškovi puk prolétl kolem těla a rozvlnil sít vsetínské branky počtvrté - 4:1. Byl to nejspíš klíčový moment celého utkání, protože od té chvíle byli pány na ledě definitivně Zubři. Ve 44.minutě projel Ditrich obranou hostí jako "nůž máslem" a Plšek zasahoval na brankové čáře, kde se ještě marně snažil dorážet Kolář. Za dalších 50 sekund dostalo Meo puk do vsetínské branky popáté po přečíslení 2 na 1 Hanáka a Kotáska, ale puk skončil ve vsetínské svatyni až po jejím posunutí, takže sudí Skoupý rozpažil ruce.

Vše si Zubři vynahradili ve 46.minutě, když při přesilové hře Tihlář přesně poslal puk přes více než polovinu ledové plochy Sprušilovi a ten zamířil mezi Plškovy betony - 5:1. V zápětí hráli Zubři přesilovku a hned po 10 sekundách se z boku řítil k brance osamělý Ditrich, ale puk skončil na brankáři Plškovi. Přesně po odehraných 51 minutách se otevřela Zubrům další příležitost skórovat, protože dostali výhodu 60 sekundové přesilové hry 5 na 3. Meo nezaváhalo. Hanákova přihrávka se dostala až k levé tyči, u níž "hlídkoval" Kotásek. Nejprve sice zamířil z první jen do Plškova betonu, podruhé už ale poslal puk pod břevno vsetínské svatyně - 6:1. V 55. minutě vše zakončil Kočara dorážkou Kotáskovy a Hanákovy akce do z velké části odkryté vsetínské branky - 7:1. Hosté se ještě po oddechovém čase pokusili alespoň o korekci výsledku a v 56.minutě tečoval těsně vedle přerovské branky Zelenkovu střelu Tesařík. Zubři při akci hned dvakrát faulovali a tak Valaši hráli celých 120 sekund přesilovku 5 na 3. Téměř celou přesilovku sice měli domácí "pod zámkem", ale se všemi střelami si Tihlář i přerovská obrana dokázali poradit a tak se skóre již nezměnilo.