Vstupenky online

Neporazitelnost Bobrů pokračuje, Vsetín nevyhrál ani čtvrté derby

Václav Trávníček, Kristýna Guricová • 03.03.2010

Ani napočtvrté v letošní sezóně nedokázali vsetínští hokejisté porazit celek Valašského Meziříčí. Ve středečním derby byli sice v první třetině aktivnějším týmem, ale Bobři ještě do sirény vstřelili dvě branky a sebrali zelenožlutým vítr z plachet. Poté už otěže zápasu v rukou pevně svíral Valmez, který ani na čtvrtý pokus nedovolil Vsetínu ve vzájemném duelu naplno bodovat a po zásluze si z Lapače odvezl vítězství 3:1. Juríkova družina sehraje poslední utkání základní části v neděli na ledě Opavy.

- 42.kolo st 3.3.17:30
VHK ROBE Vsetín
HC Bobři Valašské Meziříčí
1:3(0:2, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 55. Zavrtálek - 17. Šebesta (Sochorek), 20. Dvořák P., 29. Šebesta (Ovšák, Kovář). Rozhodčí: Kočí - Bojda, Mikler. Vyloučení: 9:12. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2028. Průběh utkání: 0:3, 1:3.
VHK ROBE Vsetín: Plšek – Zavrtálek, Kapr, Tesařík J., Vodák, Šimek, Farda – Mokrejš (38. Sýs), Štraub, Finsterle – Hrňa, Vaněk, Ašer – Knebl, Korčák, Tesařík D.
HC Bobři Valašské Meziříčí: Krumpoch – Blažek, Růčka, Ovšák, Vašut, Palík, Krisl – Dědek, Dvořák P., Lhotský – Kovář, Sochorek, Šebesta – Varga D., Tatarčík, Brunec.

První třetina letošního čtvrtého valašského derby začala ve vysokém tempu, které ale ze strany hostů narušilo hned ve druhé minutě vyloučení Dědka. Vsetínu se sice dařilo držet v útočném pásmu, avšak na Krumpocha prakticky nevystřelil. Naopak zahrozili hosté, když těsně po vypršení oslabení, vypálil z úhlu Vašut a tečovaná střela se odrazila od Plškovy masky do břevna a odtud mimo tři tyče. Jen tak pro výstrahu se zhruba o minutu později, rozezvonila po ráně Mokrejše také tyč na opačné straně kluziště.

Fanouškům hostů se jistě tajil dech v 7. minutě, kdy nejprve Krumpoch vyjel daleko z branky, aby následně před Korčákem, který prokličkoval mezi bránícími hráči, zela prázdná klec – vsetínský forward se ale, v obrovské šanci, do černého netrefil. V polovině první třetiny se nechali krátce po sobě vyloučit hned dva Vsetínští a Bobrům se tak naskytla cca minutu dlouhá přesilovka 5 na 3. Žlutozelení v ní, i v následné hře 5 na 4, dobře bránili, vyhazovali puk z pásma a hosty tak k ničemu nepustili.

I přes to, že se Vsetínu podařilo ubránit dvojnásobné oslabení, šli Valašskomeziříčtí přeci jen do vedení. V čase 16:42 poslal ránu od modré Šebesta, Plškovi projel kotouč mezi betony a pomalu se došoural až za brankovou čáru – 0:1. V závěru třetiny měl na hokejce vyrovnání Jan Tesařík, který přestřelil polo-odkrytou klec. To by domácím jistě tolik nevadilo, jako to co přišlo poté. Žlutozelení se možná již viděli v šatně, když se pouhých 18 vteřin před první přestávkou prosadil Dvořák, který umístil kotouč těsně vedle levé tyče – 0:2.

V úvodu druhé dvacetiminutovky si oba týmy vyzkoušely přesilovku. Nejprve si ve čtyřech zahráli hosté, po té domácí. Ani jednomu týmu se ale nepodařilo v početní převaze vymyslet nic kloudného, i přes to se ale hostům podařilo zvýšit. Do konce přesilovky zbývalo už jen pár vteřin, když nejprve Sochorek pohrdl odkrytou klecí, aby se následně kotouč po rychlých přihrávkách dostal až k Šebestovi na opačné straně brankoviště, a ten se již přesně mířenou ránou nemýlil. Rázem tak Bobři vedli 3:0.

Obrovskou příležitost na snížení dostali ve 34. minutě Hrňa se Štraubem, kteří se ocitli sami v útočném pásmu, druhý jmenovaný se pokusil najít mezírku mezi Krumpochovými betony, leč marně. V závěru třetiny pak zaúřadoval hlavní rozhodčí, který postupně vyloučil hned 4 hráče. Výhoda však tentokrát byla na straně domácích a to dokonce dvojnásobná. Do konce třetiny však už na snížení zbývalo málo času.

Jak do šaten odcházeli, tak z nich také přišli – na prvním buly třetí části měli před sebou Valaši ze Vsetína ještě 45 vteřin výhody 5 proti 3. Bobři se ale v oslabení bránili seč mohli, a když už se domácí k nějaké té akci přeci jen dostali, stál na konci vždy připravený Krumpoch. Velkou příležitost na navýšení skóre dostal ve 45. minutě Kovář, který se ocitl tváří v tvář Plškovi, kotouč však napálil přesně do tyčky vsetínské svatyně.

Na druhé straně neprošla šance Zavrtálka, či Sýsova střela od kruhů, černý nesmysl nedostal za Krumpochova záda ani Finsterle, dorážející z hranice brankoviště. Když však v 55. minutě usedl na dvě minuty za hrubost za katr Krisl, schylovalo se ke vsetínské radosti. Dlouhých 110 sekund se Vsetínu nedařilo, pak ale z mezikruží napřáhl Zavrtálek a jeho střela rozvlnila síť Krumpochovy klece (1:3). Trenéři hostujícího celku si po této brance vyžádali oddechový čas.

Na ten došlo i o pár minut později, když se před Vsetínem otevřela více než minutová přesilovka 4 na 3. Ani drobná porada ale Vsetínským příliš nepomohla, a přesilovka tak přišla vniveč. Zhruba minutu před koncem zápasu odvolali trenéři Plška ze vsetínské branky a zkusili to na soupeře z Valašského Meziříčí v šesti. Při závěrečném závaru se do největší příležitosti dostal Finsterle, ale bekhendem se mu Krumpocha přehodit nepodařilo. Hosté tak překonali Vsetín také ve čtvrtém vzájemném duelu této sezóny a do tabulky si připisují další tři body.

Ohlasy k utkání

Juraj Jurík (VHK Vsetín): "Bylo to bojovné utkání, to už k derby patří. Nemůžu upřít klukům snahu, ale chyběla nám hokejovost. Soupeř hrál velice zkušeně, jakmile se dostal do vedení, tak si ho hlídal. Hosté potrestali naše chyby a velice dobře jim zachytal i Krumpoch. Zranil se nám Mokrejš, jenž má problemy s kolenem."

Roman Sedlák (HC Valašské Meziříčí): "Jsme štastní, že jsme dnes vyhráli. Neměli jsme zrovna podařený týden, po blamáži ve Frýdku a nepříliš vydařeném utkání doma s Přerovem se nám konečně podařilo zahrát utkání dobře ze zadu. I když jsme víceméně útočné družstvo, před play-off se chceme soustředit právě na defenzívu, která bude ve vyřazovacích bojích důležitá. Hodně nám dnes pomohl také brankář Krumpoch, který se vrátil po nemoci ve výborné formě. Měli jsme výborný vstup do utkání a až na posledních deset minut, kdy byla hra hodně ovlivněna vyloučeními, jsme měli zápas pod kontrolou."