Vstupenky online

V nejkrásnějším zápase sezóny uhráli Valaši tři body

Václav Trávníček, Jiří Kubják • 10.10.2009

Skvělý výsledek, skvělá hra. Ideální hokejovou kombinaci viděli v sobotu v podvečer na zimním stadionu na Lapači vsetínští fanoušci. V utkání s dobře hrajícím Hodonínem si Valaši počínali pozorně v obraně a díky zvládnuté taktice si vypracovali vedení 3:0. V závěru sice snížil Korotvička, ale jeho přesná rána přišla pozdě. Valaši si pod vedením trenérů Hlobila a Juríka už vítězství pohlídali.

- 8.kolo so 10.10.17:30
VHK ROBE Vsetín
SHK Hodonín
3:1(2:0, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 11. Štraub (Bořuta) , 18. Mokrejš (Tesařík), 39. Matějka (Knebl, Mikeš) - 54. Korotvička (Hoza). Rozhodčí: Kusý. Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: 1346. Střely na branku: . Průběh utkání: 3:0, 3:1.
VHK ROBE Vsetín: Plšek – Bořuta, Šimek, Trška, Matula, Haschka, Zavrtálek – Mokrejš, Štraub, Tesařík – Ondráček, Sakrajda, Ševčík (od 30. Korčák) – Knebl, Mikeš, Matějka.
SHK Hodonín: Stacho – Komárek, Podešva, Šťastný, Pokorný, Salajka, Šimeček – Vrba, Jurásek, Peš – Špok, Koroptvička, Hrtús – Haring, Hollý, Vaškovič – Kuba, Šúrek, Hoza.

Hodonín nastoupil do utkání s brankářem Markem Stachem, jenž dostal před Michalem Holešem přednost. Byli to hodonínští, kteří jako první v utkání vyzkoušeli Plškovu pozornost po střele Salajky ze třetí minuty. O minutu později se hostujícímu brankáři představuje Josef Štraub, ale jeho otočka kolem Stachovy svatyně skončila na vyrážečce. V 6. minutě se před Plškem ukazuje jeho bývalý spoluhráč právě ze Vsetína Korotvička, ovšem s jeho pokusem si brankář valachů poradil. Drtiči svou největší šanci z první třetiny promarnili v minutě 10, kdy po ráně Martina Hollého zazvonila tyč Plškovy branky.

V polovině první třetiny se diváci dočkali první branky domácích. Antonín Bořuta našel svým přesným pasem na útočné modré Josefa Štrauba a zkušený extraligový matador nedal v samostatném úniku Stachovi šanci. Po gólové šanci si vyjeli do přečíslení Ševčík s Ondráčkem, jenže Robin Ševčík nedokázal prostřelit hodonínského brankáře. Vyrovnat mohl ve 14. minutě Lubomír Vaškovič, ale ten z ostrého úhlu po levém křídle Plška nepřekvapil. V čase 17:04 využívá Vsetín přesilovou hru. Petr Mokrejš z pravého kruhu tak dlouho naznačoval křižnou přihrávku na Pavla Zavrtálka, až se nakonec zlínský útočník rozhodl sám vystřelit a trefil přesně pod horní tyčku. Když se na druhé straně neprosadil z breaku ani hodonínský Tomáš Vrba, šlo se do kabin po první třetině za stavu 2:0

Do druhé části drtiči přidali na pohybu i důrazu. Lukáš Plšek se musel hned na úvod co ohánět. Nejprve chytil šanci Šťastného, poté následoval pokus Korotvičky či Haringa a ve 26. minutě si na něj nepřišel ani Hollý. Vsetín se do šance dostal ve 28. minutě, ovšem Ševčík nedokázal v těsné blízkosti před Stachem zvednout puk. V polovině utkání mohlo být pro hosty ještě hůř. Josef Štraub si pohrál s brankařem drtičů, ale pod horní tyč na lapačku nedal.

V čase 32:43 se před Plškem ocitl znovu Korotvička, ale vsetínský brankář s pětatřicítkou na zádech jeho pokus z mezikruží chytil do náruče. Od tohoto pokusu nápor Hodonína sílil, jenže střely útočníků v oranžových dresech se vesměs nedostaly přes zelený vsetínský les, kterou představovala propracovaná obrana domácího celku. Ve 36. minutě zastavil Bořuta šanci Tomáše Vrby ukázkovým obranným zákrokem. Půl druhé minuty před koncem druhého dějství si formace Mikeš, Knebl, Matějka vyjela do útoku. Mikeš z leva přihrál Kneblovi na střed hřiště, ten poslal přihrávku doprava na Matějku, který se střelou k levé tyči nemýlil a zvýšil na 3:0.

Ve třetí třetině vytahuje Marek Stacho svou lapačku proti pokusu Libora Haschky od modré čáry. Na opačné straně si ve 45. minutě vylámal zuby na Plškovi Petr Peš. Ihned po této šanci si do útoku vyjeli Sakrajda s Mokrejšem, ale posila za Zlína z pravého křídla trefila tyč hodonínské branky. V 54. minutě připravil Plška o čisté konto Jan Korotvička, jenž ujel po levém křídle a střelou pod horní tyč překonal vsetínského brankáře. O tři minuty později nepřekonal Stacha Josef Mikeš, na své si nepřišel ani Štraub s Tesaříkem. Poté se zápas už dohrával a 1 346 diváků, kteří vytvořili na Lapači skvělou atmosféru mohli slavit druhé vítězství Vsetína v řadě.

Ohlasy k utkání

Juraj Jurík (VHK Vsetín):
Za výsledek jsme samozřejmě rádi. Ve hře jsme měli určitá hluchá místa, ale díky výbornému výkonu brankáře Plška a odhodlání a bojovnosti hráčů jít za vítězstvím jsme zápas zvládli. Konečně jsme doma zvítězili. Těžko se mi hodnotí, zda jsme se v něčem zlepšili oproti předešlým utkáním, protože jsem je neviděl. Nezbývá nám, než hrát a dál bodovat, nejlépe zase příště na ledě Valašského Meziříčí.

Svatopluk Kosík (SHK Hodonín):
Diváci viděli z obou stran pěkný hokej. O výsledku rozhodla první třetina, kdy jsme hráli moc komplikovaně. Dostali jsme dvě branky. Potom si myslím, že ve druhé a třetí třenitě jsme byli aktivnější, než domácí, ale hrajeme stále složitě. Místo střelby se ještě hledáme a volíme nějakou přihrávku, proto to zakončení není takové, jak by mělo být. Tím pádem jsme prohráli a domácí zaslouženě vyhráli.