Vstupenky online

Vsetín potopily vlastní přesilovky

Michal Kubáň • 12.09.2009

Valachům se úvod do sezóny vůbec nepovedl, neboť podali nepříliš přesvědčivý výkon a dostali tři branky ve vlastních přesilovkách. Hosté šli do vedení v početní výhodě Vsetína pět na tři. Následné srovnání Matuly ve 14. minutě domácí uklidnilo a v 21. minutě dokonce vsítil vedoucí gól Šimek. Od toho okamžiku však tahali za delší konec provazu hosté, kteří dalšími dvěmi brankami rozhodli o konečném stavu utkání.

- 1.kolo so 12.9.18:00
VHK ROBE Vsetín
HC Frýdek-Místek
2:3(1:1, 1:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 15. Matula (Matějka, Mokrejš), 22. Šimek (Ašer) - 12. Sluštík (Kudláček), 46. Sluštík (Martiník), 50. Sztefek (Suchý) . Rozhodčí: Váňa - Smilek, Vesný. Vyloučení: 7:12. Využití: 0:0. V oslabení: 0:3. Diváci: 1311. Střely na bránu: 37:36 Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1, 2:2,2:3.
VHK ROBE Vsetín: Plšek - Trška, Šimek, Bezouška, Matula, Zavrttálek, Pšeja, Horák - Mokrejš, Matějka, Tesařík - Ašer, Štraub, Korčák - Sakrajda, Ševčík, Knebl - Mikeš, Klabačka, Finsterle
HC Frýdek-Místek: Polonyi - Babic, Machálek, Novák, Kudláček, Sluštík - Baulešík, Sztefek, Martiník, Zapletal, Gelačák, Křivák, Lašek, Kopáč,Suchý, Pavlas, Gebauer,

Domácí nastoupili do zápasu s novými jmény v soupisce. Ze Zlína dorazil Lukáš Finsterle a Oldřich Horák. S vedením Valašského hokejové klubu se domluvil i Josef Mikeš, jenž byl rovněž aktivně přítomen při prvním utkání letošní sezóny. Skóre zápasu mohl otevřít Ševčík, když se sám řítil na brankáře Polonyiho. Frýdecko-místecký brankář jeho ránu vyrazil lapačkou. V 5. minutě hráli domácí oslabení za vyloučení Pšeji , když se Kudláčka dělovka otiskla do ramene brankáře Plška, který zůstal neprůstřelný. V čase 11:35 hráli Valaši dvojnásobnou přesilovku pět na tři. Vyhozený puk se nešikovně odrazil od mantinelu, kde se jej zmocnil Sluštík a pohodlně jej trefil do prázdné branky. Hosté se ale dlouho neradovali. Perfektní spolupráci předvedla „zlínská lajna.“Matějka nahrál puk Matulovi, který se trefil těsně k tyči a srovnal stav na 1:1,

V druhé části to byli právě domácí, kteří pokračovali v nepříliš atraktivním hokeji. V čase 21:47 Ašer našel volného Šimka, který střelou k tyči nedal brankáři Polonyiovi žádnou šanci - 2:1. Už ve 30.minutě mohl srovat frýdecko-místecký Lašek. Ale jeho dělovka v plné rychlosti jen lehce lézla horní tyčko vsetínské klece. Ve druhé části hosté přidali ve hře a brankář Plšek měl plné ruce práce. Právě nejaktivnější hráč hostů Martiník několikrát nebezpečně dotíral na vsetínskou klec. Ve 35. minutě uzavřeli Valaši hosty v přesilovké pevnosti, ale ve finálním momentě sklouzl puk z Mikešovy hole. Následnou Zapletalovu dělovku zlikvidoval Plšek lapačkou.

Do třetí části nastoupily domácím vrávoravým způsobem, neboť hned první velká akce hostů byla gólová. V čase 45:38 ujel ve vlastním oslabení Sluštík s Martiníkem, a prvně jmenovaný Plška po rychlém vyšachování přehodil – 2:2. Hned v následné přesilovce při vyloučení Machálka mohl jít Vsetín opět do vedení. Matějkovu dělovku však zlikvidoval Polonyi ramenem. Pravidlo „nedáš, dostaneš,“ tak zavítala i na vsetínský zimák.

V 50. minutě se po skrumáži před vsetínskou brankou zorientoval nejlépe Sztefek, který poslal hosty do vedení – 2:3. Valaši měli několik přesilovek ke srovnání, ale na dobře bránící Frýdeckomístecké se jim nepodařilo vyzrát. Naopak hosté mohli zvýšit dvě minuty před koncem, když ujel opět Martiník. Jeho střelu bravurně schoval Plšek v lapačce a zneškodnil, tak poslední větší šanci utkání. Domácí i při hře bez brankáře již nestačili na Frýdek-Místek, i přes Mokrejšovu střelu z těžkého úhlu několik vteřin před koncem utkání.

Ohlasy k utkání

Viktor Hlobil (VHK Vsetín):
Náš výkon byl žalostný. Všem lidem, kteří dnes přišli na hokej, se musím omluvit, že se museli dívat na takovou trapárnu.. Všechny tři góly jsme dostali ve vlastních přesilovkách. Jedna branka padla dokonce ve dvojnásobné početní výhodě. To je hrůza a děs. To se musí změnit. Diváci a vůbec všichni lidi, kteří se ve Vsetíně točí kolem hokeje, si tohle nezaslouží.