Vstupenky online

Opava nadělila Vsetínu sedm branek

Michal Veselý, Václav Trávníček • 28.09.2008

V s e t í n - Pořadnou nadílku dostali hokejisté Valašského hokejového klubu od hostujícího Slezanu Opava. Slezané od začátku zápasu dominovali a brzy se ujali vedení 2:0. Naději zelenožlutým vrátil po přihrávce Klabačky Daniel Vaněk, který snížil na rozdíl jedné branky. Druhá třetina vzala ale Valachům veškerou naději, hosté nasázeli Plškovi další čtyři góly a do branky nastoupil poprvé v ročníku Marek Rožnik. Třetí třetina se dohrávala pouze z povinnosti. Druhý úspěch VHK si připsal junior Surovčík, na konečných 2:7 upravil opavský Černý. Možnost nápravy budou mít Vsetínští ve středu na ledě Nového Jičína.

- 5.kolo ne 28.9.17:00
VHK ROBE Vsetín
Hokejový klub Opava
2:7(1:2, 0:4, 1:1)
Branky a nahrávky: 16. Vaněk (Klabačka, Šimek), 51. Surovčík (Marek) - 7. Grofek (Tíchý), 13. Měch (Černý), 27. Grofek (Měch), 29. Chalupa (Měch), 33. Měkýš, 38. Černý (Tichý, Grofek), 57. Černý (Měkýš, Měch). Vyloučení: 6:9. Využití: 1:3. Diváci: 1920.
VHK ROBE Vsetín: Plšek (38. Rožník) - Matula, Šimek, Fabián, Zavrtálek, Černák, Černý, Štindl - Gajdošík, Klabačka, Marek - Ašer, Štraub, Tesařík - Staša, Vaněk, Gazdík - Surovčík
Hokejový klub Opava: Masný - Tichý, Měkýš, Čavrk, Bednárek, Plánovský, Ondrušek - Grofek, Měch, Černý - Kovalovský, Polok, Kocián (21. Weiss) - Tůma, Chalupa, Suchý
Hned ve druhé minutě dostali domácí výhodu přesilové hry, když za hákování odešel na trestnou Měch. V obrovské příležitosti se ocitl Tesařík, když před Masným zahrozil z bezprostřední blízkosti. Opavský gólman, který svého času kryl záda vsetínské jedničce Bieglovi, však z arzenálu vytáhl jeden ze svých nejlepších zákroků: proti Tesaříkově střele bleskově vymrštil levý beton. Zaváhání vsetínského kapitána mohl potrestat Černý, když Zavrtálek na modré ztratil kotouč. Gólman Plšek ale vystartoval z brány a kotouč opavskému forvardovi vypíchl.

Na rozdíl od Vsetína však dokázala Opavu svoji první početní výhodu využít. Grofek ze vzduchu doklepl Tichého střelu a poprvé rozvlnil síťku za Plškovou brankou - 0:1. Při následném vyloučení Kovalovského pálil nebezpečně od modré Zavrtálek, ale nedal. V půlce třetiny tak opět udeřili Opavané. Černý nejprve netrefil odkrytou branku, ale ve třinácté minutě se kotouče chopil Měch a po sólu napříč třetinou nekompromisně zavěsil – 0:2.

Ve čtrnácté minutě mohl snížit Štraubův útok: dlouholetá opora zlínských Beranů okroužil branku, ale jeho přihrávka před Masného nenašla adresáta. Ovoce tak sklidila až spolupráce Vaňka s Klabačkou. Druhý jmenovaný přihrál žabkou přes ležícího opavského beka přesně na Vaňkovu hokejku a vsetínský útočník se nemýlil – blafákem snížil na 1:2. Fosté mohli získat ztracený dvoubrankový náskok zpět v závěru prvního dějství, ale Grofkově ráně zápěstím scházelo potřebných pět centimetrů.

Druhá třetina se ukázala jako klíčová z hlediska dalšího vývoje, neboť hosté v ní odskočili Vsetínu na rozdíl čtyř branek. V jednadvacáté minutě sice Polok netrefil prázdnou bránu, ale o šest minut později trefil Grofek z nulového úhlu se štěstím skulinu v Plškově výstroji – 1:3. Přestože pak Polok opět neproměnil vyloženou šanci, pojistili si Opavané vedení ještě o jednu branku – bezmocného Plška překonal po Měchově asistenci Chalupa. V polovině utkání vsetínští trenéři posadili obránce Černáka, na led se místo něj dostal junior Petr Štindl. Ani ten však nezabránil Měkýšovi ve zvýšení náskoku na 1:5., když se puk odrazil od jednoho z domácích hráčů do branky. Když pak Černý překonal Plška ve vsetínské svatyni pošesté, zaujal jeho místo slovenský náhradník Marek Rožník.

Ten měl plné práce hned na začátku třetího dějství, když Černý obehrál navrátivšího se Černáka a ocitl se před strážcem vsetínské svatyně sám. Další tutovku spálil Tůma, když vystřelil zpoza obránce. Neprosadil se ani Chalupa, který situaci dva na jednoho vyřešil střelou. Za domácí se pokus snížit Štraub, ale střelou zápěstím z levého kruhu se neprosadil. Obrovskou příležitost zlikvidoval Rožník Měchovi, kterému chytil samostatný nájezd. Snaha hostů ale přinesla ovoce v podobné sedmé branky – Rožníka mezi betony prostřelil Černý. Druhá branka Vsetína, kterou zaznamenal matador Štraub, byla jen kosmetickou úpravou divokého výsledku.

Ohlasy k utkání

Viktor Hlobil (Vsetín): „Takový zápas se mi těžko hodnotí. Na začátku jsme měli dvě přesilovky, které jsme měli proměnit, ale nestalo se tak. Hra se nám zbortila jako domeček z karet, některé góly jsme si nafackovali sami. Nehráli jsme dobře ani dopředu, ani dozadu, byla to opravdu hrůza a děs.“

Karel Suchánek (Opava): Bylo důležité, že jsme v počátku dokázali přežít tři přesilovky Vsetína a domácí k ničemu nepustili. Ve druhé třetině jsme potom porměnili všechno, co nám domácí nabídli a v závěrečné třetině jsme zápas kontrolovali. Nabádali jsme hráče, aby dohrávali zápas s maximálním nasazením až do konce a jsem rád, že se to povedlo.



×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov