Vstupenky online

Blízko k překvapení, daleko od bodů: Vsetín prohrál v Budějovicích

Aleš Koňařík • 27.10.2006

Č. B u d ě j o v i c e - Vsetínský finiš se v Českých Budějovicích zastavil jen branku od hranice, jejíž překročení by pro Valachy znamenalo úspěch z výletu na jih Čech. Ačkoliv Vsetín po brankách z trestného střílení resp. gólu v dvojnásobné přesilovce nabral ve 42. minutě ztrátu tří branek, přesto nesložil zbraně. Sakrajda svým druhým gólem v utkání a v 56. minutě Armands Berzinš dostali svůj tým na dohled vyrovnání. Přestože Vsetín domácí tým v závěru zatlačil do hluboké defenzívy, vytoužené branky se nakonec nedočkal a z Českých Budějovic může odjíždět jen z dobrým pocitem, že potrápil papírového favorita. Body však Valachům opět unikly.

- 19.kolo pá 27.10.17:30
Madeta Motor České Budějovice
VHK ROBE Vsetín
4:3(0:0, 3:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 24. V. Hübl z trest. střílení, 26. M. Hudec (V. Hübl), 40. Brabenec (M. Hudec), 42. Gřegořek - 30. Sakrajda (Hrabal), 49. Sakrajda (Stantien), 56. Berzinš (Dubec). Rozhodčí: Polák - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 12:8, navíc Toman, Gřegořek (oba Č. Budějovice) oba 10 min. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 5022. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:3.
Madeta Motor České Budějovice: Chábera - Macháček, Gřegořek, Toman, Kutlák, Posmyk, Vydarený, Vágner - M. Hudec, V. Hübl, Brabenec - Kotrla, Vak, Veselý - Sailer, V. Nedorost, Šimánek - Gulaš, L. Květoň, Hřebejk.
VHK ROBE Vsetín: Vehviläinen - Hrabal, Brincko, Horák, Galvinš, Štach, Bolf - Sakrajda, Stantien, Demel - Rob, Berzinš, Dubec - D. Květoň, Kucharčík (48. Škoda), Kraus.
Filip Junek - První třetina začala svižně a zpočátku byla i velmi zajímavá. Vsetínští rozhodně nebyli v úvodu bojácní. Do první velké příležitosti utkání se dostal Tomáš Kucharčík, po zmatku okolo domácího brankoviště. Možnost předvést se už od úvodní minuty dostal dnes domácí brankář Jan Chábera. Další možnost skórovat měl Dubec. Šanci mu připravili ve výborně sehrané přesilové hře Rob s Berzinsem. Dubec ale sám mezi kruhy napálil jen budějovického gólmana. HC MOUNTFIELD kontroval také v početní výhodě. Kapitán Sailer nejprve vybídl k rozvlnění sítě za finským brankářem Šimánka a za okamžik i Tomana. Další zajímavou akcí se předvedl Jří Šimánek. Probil se až k zakončení, ale ztroskotal na Vehviläinenovi. Druhá desetiminutovka už byla nezajímavá. HC MOUNTFIELD hrál nečistě, tedy často po zásluze pouze ve čtyřech. Vsetín se naopak nedokázal prosadit proti pozorné obraně Budějovic.

Jak končila první třetina, začala druhá, ale v opačných rolích. Vsetín v oslabení nepouští MOUNTFIELD na dostřel. Nejsledovanějším hokejistou následujících okamžiků byl Viktor Hübl. Ale čí zásluhou? Vak skvěle zadovkou poslal do úniku Veselého, který byl nemilosrdně zahákován. Sudí Polák bez váhání zkřížil paže nad hlavou – trestné střílení! Ze středového kruhu se rozvážně rozjel Viktor Hübl, zmátl brankáře Vsetína a poslal puk po ledě k tyči – 1:0. Po obdržené brance se žlutozelení hosté vrhli do útoku. Po ose Demel – Stantien se sám před Cháberou zjevil Sakrajda, neuspěl. Vzápětí opět sám před bránou těsně minul tyč domácí klece Dubec. I v Budvar aréně platí otřepané „nedáš – dostaneš“. Ve středním pásmu Hübl šikovně prodloužil na rychlonohého Michala Hudece. Slovenský expres se hbitě na modré vyhnul číhajícímu Bolfovi a zavěsil – 2:0. Další šance Kotrly a Hübla dvoubrankový náskok domácích nezvýšily. Naopak jej snížil a kontaktní gól vstřelil Petr Sakrajda. Vsetínský forvard před Cháberou v přesilové hře tečoval Hrabalovo nahození – 2:1. Velkou šanci vyrovnat zahodil David Květoň. Vypadnuvší kotouč z Cháberovy výstroje do opuštěné brány nedopravil, resp. se netrefil. Vsetín přičichl k bodům a předváděl velmi sympatický výkon, mnohdy zatlačil Jihočechy do defenzivy. V závěru prostředního dějství se MOUNTFIELDU naskytla nadstandardní příležitost opět odskočit na rozdíl dvou branek. Po několika vyloučeních nakonec více jak dvouminutovou přesilovku pěti proti třem využili. Celá pětka domácích tuto situaci výborně vyřešila a Kamil Brabenec střílel skoro do prázdné – 3:1.

Další přesilovou hru využili jihočeští hokejisté v úvodu třetí třetiny a o výsledku se zdálo být rozhodnuto. Na 4:1 zvyšoval Petr Gřegořek. Už to vypadalo, že domácí pětka odejde po neúspěchu střídat, vždyť Vsetínská hokejová také puk z pásma vyhodila. Jenže „Greg“ se pustil mezi všechny bránící hokejisty, kteří nečekali, že by se drze vydal rovnou na Vehviläinena, který vzápětí po ledě kapituloval počtvrté. Jenže i Vsetín si zahrál proti čtyřem, a to hned 4 minuty.. Faul Posmyka potrestal opět rychlostí a důrazem před brankou Petr Sakrajda - 4:2. Další nebezpečnou akci ukázal David Květoň. Prodral se až do palebné pozice a za záchranou brzdu „zahákl“ Veselý – a domácí jdou opět do čtyř. Pět minut před koncem si přespříliš hleděli exbudějovického útočníka Luboše Roba před Cháberou Vydarený s Gřegořkem. Doslova jej zalehli. Jenže uvolněný prostor využil Armands Berzins a vlil do krve pěti tisícům diváků další adrenalinové napětí – 4:3. Zápas se vyvinul v opravdové drama, když hrubě za vlastní brankou fauloval Toman. Hosté odvolali finskou brankářskou jedničku a hráli v šesti proti čtyřem. Domácí odolali. Solidní výkon Valachů je může těšit, nikoliv však nulový bodový zisk. Jihočeši podruhé v této sezóně porazili Vsetín, tentokrát 4:3.