Vstupenky online

Jediná konfrontace s českým soupeřem zavede Valachy do Přerova

Jan Tajzler • 21.08.2023

Vsetínský tým čeká druhý týden přípravných zápasů. Tentokrát zelenožlutí zamíří vždy na půdu soupeře. Nejprve se v úterý představí na Hané v Přerově, kde podstoupí jedinou prověrku se soupeřem hrajícím v Chance lize. Ve čtvrtek pak Vsacany čeká odveta s Trenčínem. Utkání mezi Zubry a Valachy odstartuje na ledě přerovského zimního stadionu v úterý od 18:00.

Přerov čeká další prověrka s finalistou play-off 

Zubři se chystají stejně jako Vsetín na třetí přípravný duel. Pro úvod přípravy se Zubři domluvili na dvojzápase s úřadujícími mistry Chance ligy ze Zlína. V obou duelech se zrodil vždy stejný výsledek a radoval se pokaždé hostující tým po vítězství 3:0. Přerov zúžil kádr už po prvním duelu, před nedávnem se k Hanákům připojil talentovaný obránce z brněnské Komety František Němec, ten už ale sbíral zkušenosti s Chance ligou v loňské sezoně právě v dresu Zubrů, naopak na zkoušce neuspěl bývalý vsetínský útočník Jiří Karafiát.

Během loňské sezony se v kádru Zubrů zvýraznila vsetínská stopa. Do týmu se vrátil zkušený zadák a exvsetínský kapitán Tomáš Kudělka. V útočných formacích pak znovu budou dres se Zubrem na hrudi nosit David Březina a Antonín Pechanec. Klíčové pro kádr Přerova byla dohoda na novém kontraktu s talentovaným brankářem Michalem Postavou, který během loňské sezony patřil ve statistických ohledech mezi nejlepší brankáře Chance ligy.

Přerov si tak ve čtvrtek zkusí přípravný duel proti dalšímu finalistovi loňského play-off, po duelu se Vsetínem pak Zubry prověří ještě nováček soutěže ze Znojma, Frýdek-Místek či druholigový Vyškov. Všechny zbývající prověrky podstoupí tým Zubrů na ledech soupeřů.

Vsetín dál testuje hráče na zkoušce

Vsetínský tým si stejně jako Přerov v úvodních dvou zápasech přípravy připsal porážku a vítězství. Domácí duel s Trenčínem přinesl fanouškům na Lapači celkem 10 vstřelených branek v základní hrací době. O pomyslném bonusovém bodu navíc rozhodl v samostatných nájezdech Miroslav Holec. Utkání se pak vydařilo první útočné formaci, hned dvakrát se prosadil Daniels Berzinš a přesné trefy obstarali i jeho křídla Luboš Rob s Vítem Jonákem. Návrat do zelenožlutého pak zaznamenal Erik Hrňa, který se sice proti Dukle brankově neprosadil, ale zejména v přesilových hrách byla jeho přítomnost na ledě znát.

Trenéři Vsetína pošlou ještě do úterního střetnutí pouze tři útočné formace. Minimálně ještě jednu příležitost by před konečným verdiktem měl dostat testovaný útočník Štěpán Matějček. Naopak na Valašsku se již nebudou připravovat útočníci Roman Vaňo s Janem Kučerou, u prvního jmenovaného však není vyloučena možnost střídavých startů ze sousedního Valašského Meziříčí. Na Lapači se o místo v sestavě nově poperou obránci Rayen Petrovický, jenž se dosud připravoval na sezonu s extraligovým Libercem. Štěstí na Valašsku zkusí také slovinský útočník Erik Svetina, start obou borců se předpokládá již v úterním střetnutí v Přerově.

Obě přípravná utkání pak odchytal juniorský brankář Adam Pavlíček, v novém týdnu se už ale očekává nasazení jeho zkušenějších kolegů Maxima Žukova či Patrika Romančíka, který tak stále čeká na premiéru v zelenožlutém dresu. Na první start ve vsetínském dresu čeká i Matouš Kratochvíl, který je odchovancem právě přerovského hokeje. Souboj s Přerovem odstartuje v úterý od 18:00, průběh utkání můžete sledovat v podrobné onlajn reportáži.

Sestavy v posledním utkání:

Přerov: Postava – Kudělka, Cubo, Krisl, Němec, Adámek, Chroboček, Hanák – Březina, Indrák, Doležal – Tomi, Hejcman, Jan Svoboda – Goiš, Nemec, Hradil – Tarnoczy, Chludil, Dobša

Vsetín: Pavlíček – Staněk, Teper, Smetana, Jenáček, Ďurkáč, Hryciow – Jonák, Berzinš, Rob – Holec, Klhůfek, Hrňa – Bláha, Dědek, Matějček.

banner pod článkem