Vstupenky online

DOR: Na play-off se připravujeme dlouho, říká Paták. Přál by si dobrou atmosféru

Helena Hegeďová • 14.03.2024

Dorostenci vstupují do play-off z prvního místa východní skupiny. Mají tak velmi dobrou pozici, ta s sebou nese ale také mnoho očekávání. „V týmu se hodně těšíme, už se na play-off připravujeme dlouho. Teď se musíme soustředit na to, abychom vyhráli první kolo a postoupili dál,“ má jasno člen elitní formace Alexandr Paták. Čtvrfinále Ligy dorostu začnou Valaši ve čtvrtek 14. března od 17:30 na ledě Hvězdy Praha.

Jak jste v týmu spokojení se základní částí sezony?
Jsme spokojení s tím, jak jsme hráli, i když jsme měli pár výpadků. Vždycky jsme to ale rychle napravili a dali jsme se dohromady, takže to pak vyznělo tak, že základní část pro nás byla celkem dobrá. Taky to byla dle mého dobrá příprava na play-off.

Vyhráli jste skupinu východ…
Prvním místem jsme si splnili svůj první cíl, naplnili očekávání. Máme dobrý tým, a když nám to jde, umíme hrát opravdu dobrý hokej. Jsem za to hodně rád.

Zmiňoval jste výpadky, čeho se týkaly?
Hráli jsme špatně, zbytečně složitě, nedávali jsme si přihrávky. Nebylo to to, co jsme chtěli hrát. Vůbec jsme nedělali naše věci, které jsme se učili na tréninku.

Šlo to v některých konkrétních zápasech znát?
Ano, třeba zápas proti Břeclavi, který jsme prohráli 0:3. To nebyl dobrý zápas, nehráli jsme vůbec dobře. Nedařilo se nám ani proti Třebíči. Naštěstí jsme se ale z těchto výpadků rychle vrátili zpátky a dali se dohromady. Další zápasy už jsme pak odehráli dobře.

Dělaly vám tyto týmy zespodu tabulky problém?
S takovými týmy zespodu tabulky se hraje těžko. Je to jiný hokej, a když si zvykneme na jejich tempo, tak je to pro nás složité. V tomhle nám opravdu vyhovuje hrát s lepšími týmy. Jsou to opravdu těžké zápasy.

V kterých zápasech se vám naopak hodně dařilo?
Hned na začátku sezony nám hodně pomohlo, že jsme vyhráli nad Havlíčkovým Brodem 5:0. Teď v posledním zápase základní části jsme si to zase s Vaculem a Němou (Ondřejem Vaculíkem a Adamem Němcem) dobře ťukali, plnili jsme naše signály, a celkově jsme vyhráli 12:0, takže to byl také dobrý zápas.

Jak si se spoluhráči ve formaci rozumíte?
Sedli jsme si fakt dobře, máme tam tu chemii. Hodně se nám daří, víme o sobě, vždycky se najdeme. Hodně si přihráváme, vidíme se na místech, naše souhra je opravdu skvělá.

Do play-off vstupujete jako jedni z favoritů. Těšíte se, nebo panuje i nervozita?
Já budu hrát play-off poprvé, takže jsem trošku nervózní, ale těším se na to. V týmu se taky hodně těšíme, už se na play-off připravujeme dlouho. Teď se musíme soustředit na to, abychom vyhráli první kolo a postoupili dál.

Co od play-off očekáváte?
Už i minulý rok jsem od hodně kluků slyšel, že je to těžké. Je to úplně něco jiného než základní část. Stačí jedna chyba a je to úplně jiný zápas, než by za stejné situace byl v základní části, kde se ještě nějaké chyby skousnout dají. Teď už to bude úplně jiné. Už před pár týdny jsme začali téma play-off a přípravy probírat, trošku jsme změnili tréninky a zaměřujeme se více na taktiku.

Čeká vás Hvězda Praha, co říkáte na soupeře?
Je to dobrý soupeř. Když jsme proti nim v prosinci hráli, tak jsme dělali ty svoje věci, které dělat máme, a fungovalo nám to. Díky tomu jsme je porazili, takže pokud to zopakujeme, budeme znovu dělat všechno správně, tak to můžeme zopakovat a vyhrát.

Čtvrtfinále se hraje jen na dva vítězné zápasy, začínáte v Praze. Co si myslíte o tomto systému?
Už když jsme se mezi sebou bavili, tak zaznělo, že první zápas v Praze bude hodně těžký. Musíme vyhrát, abychom pak měli v domácím prostředí výhodu toho jednoho vyhraného zápasu. Myslím si, že pak doma už to pak bude o něco lepší. Soupeř na nás bude chtít vletět, a neočekávám, že by to bylo tak jednoduché jako zápas v základní části, který se ještě navíc hrál u nás.

Domácí prostředí tedy hraje velkou roli?
Samozřejmě, můžou mít dobrou atmosféru, být na nás naladění. Na soupeřův stadion většinou jezdíte bez fanoušků a je to znát. I nám fanoušci opravdu pomáhají a je super, když nás podporují. Určitě bych byl rád, aby na naše zápasy přišlo co nejvíce lidí. Všem by se nám líbilo, kdybychom mohli hrát zápasy v dobré atmosféře a s takovou podporou.

banner pod článkem