Vstupenky online

DOR: Konečně si to sedlo, těší Vaculíka po hattricku. Valaši si jdou pro 9 bodů

Helena Hegeďová • 17.12.2023

Vsetínští dorostenci jsou v zápalu mezi posledními mistrovskými zápasy kalendářního roku. A i když se předchozí duely nevyvedly úplně podle představ, tentokrát se proti pražské Hvězdě zadařilo. Vidět byla hlavně první formace a Ondřej Vaculík se mohl radovat z hattricku. „Myslím si, že mi pomohla hned první asistence v úvodním střídání. Tím pádem jsem se do zápasu rychle dostal,“ líčí nejproduktivnější hráč Vsetína.

Ondro, jaký byl zápas proti Hvězdě?
Vstoupili jsme dobře do zápasu, od čehož se podle mě odvíjel celý výkon. Hned v prvním střídání jsme dali první gól. Sice jsme potom později jeden zbytečný gól dostali, ale rozjeli jsme se a už to byl náš zápas.

Co bylo rozhodující? Přece jen to bylo dlouho 1:0…
Na první dobrou bych asi řekl, že gól na 2:0, jenže pak jsme vzápětí gól dostali. Podle mě to tedy byl spíš gól na 4:1, tam se to zlomilo, rozhodlo. Pak už jsme góly jenom přidávali.

Jak vnímáte zápas po individuální stránce?
Myslím si, že mi pomohla hned první asistence v úvodním střídání. Tím pádem jsem se do zápasu rychle dostal. Dá se říct, že potom už tam góly a všechno ostatní skákalo samo. Kluci, hlavně Adam Němec a Saša Paták, odvedli super práci a pomohli mi k hattricku. Dneska nám to konečně sedlo, protože jsme teď měli dva zápasy, kdy kdo nebylo úplně ono.

Jak to tedy vypadalo před zápasem s Hvězdou, když v posledních kolech nebyl výkon úplně stoprocentní?
Měli jsme i pohovory s trenéry. Řešili jsme, proč nám to nejde a snažili se na to přijít. Teď jsme do zápasu šli s tím, že už to musíme prolomit. Myslím si, že se nám to opravdu podařilo.

Máte teď dva zápasy ve dvou dnech, a to se soupeři z druhé skupiny. Jak je to náročné?
S Hvězdou jsme ještě nehráli, takže jsme vůbec nevěděli, do čeho jdeme. Z mého pohledu ale máme celý tento týden dobře odtrénovaný, což nám pomohlo. Ve dvou dnech ve stejný čas máme ještě zápas s Kobrou, což bude taky hodně těžké. Musíme se na to připravit, abychom navázali na tento výkon, a to jak po týmové, tak individuální stránce každého z nás.

Jak moc důležité jsou zápasy na konci roku?
My jsme šli už do prvního zápasu tohoto týdne s tím, že teď o víkendu uděláme šest bodů. Za tím si jdeme. Příští týden pak hrajeme ještě se Šumperkem, což musíme urvat, abychom si nejlépe opět vytvořili větší náskok na prvním místě tabulky. Ztrátami bodů v posledních kolech jsme si to ale naprosto zbytečně pokazili a myslím si, že když se na všechny zápasy dobře připravíme, tak můžeme v klidu získat devět bodů, a tím pádem odskočíme více Havlíčkovu Brodu.

banner pod článkem