Vstupenky online

Vsetín doplňuje brankoviště, ze Slovenska přichází Patrik Romančík

Jan Tajzler • 05.06.2023

Brankoviště vsetínského týmu pro nadcházející sezonu je již kompletní. Maxima Žukova a Adama Pavlíčka doplní na pozici druhého brankáře Patrik Romančík, který v loňské sezoně táhl v rámci prvoligového play-off slovenské druhé nejvyšší soutěže tým Žiliny. „Patrik je ve výborném věku, má už dost zkušeností a něco odchytáno. Dávalo mi to smysl, co se týče dvojice s Maxem Žukovem a potažmo i naším třetím brankářem Adamem Pavlíčkem,“ vítá novou akvizici trenér brankářů Roman Peschout.

Patrik Romančík je odchovancem slovenské Skalice, kde také strávil většinu své dosavadní kariéry. V mládežnických letech se dostal i do národního tým. Na Slovensku kromě mateřské Skalice hájil také barvy Dukly Senice, Nových Zámků či Liptovského Mikuláše. V sezoně 2021/2022 si vyzkoušel také své první zahraniční angažmá ve francouzském Nice. Po návratu do vlasti se stal posilou ambiciózní Žiliny, která v loňské sezoně znovu usilovala o návrat do nejvyšší soutěže, nakonec však Vlci podlehli ve finálové sérii 3:4 na zápasy postupujícímu týmu Humenné. Nyní se devětadvacetiletý brankář chystá na své první české angažmá. Podrobné statistiky novopečené vsetínské posily si můžete prohlédnout zde.

„Možnost jít na Vsetín se řešila ihned po skončení sezony. Byl jsem samozřejmě nadšený, že Vsetín projevil zájem. Je to profesionální klub, který hraje na špičce tabulky a má vysoké ambice. Jelikož jsem ze Skalice tak o Vsetínu toho vím celkem dost. Za tuto příležitost jsem byl velmi rád, i když jsem nevěděl, zda to klapne. Nakonec to všechno klaplo, což mi udělalo velkou radost. Moc se na Valašsko těším a věřím tomu, že maximálně týmu pomohu a budu prospěšný ať už budu chytat nebo ne. Věřím, že se nám podaří udělat úspěch na konci sezony,“ shrnul své pocity po příchodu na Lapač novopečený brankář Vsetína Patrik Romančík.

Vyjádření trenéra brankářů Romana Peschouta: „Sledoval jsem play-off slovenské první ligy a dozvěděl jsem se, že Patrik po sezoně končí. Začal jsem ho studovat víc a zjišťoval si informace a reference, které byly všechny pozitivní. Patrik je ve výborném věku, má už dost zkušeností a něco odchytáno. Dávalo mi to smysl, co se týče dvojice s Maxem Žukovem a potažmo i naším třetím brankářem Adamem Pavlíčkem.“

AKTUÁLNÍ KÁDR VHK ROBE VSETÍN:

  • Brankáři: Maxim Žukov, Patrik Romančík, Adam Pavlíček
  • Obránci: Jakub Ďurkáč, Michal Hryciow, Šimon Jenáček, Tom Ondračka, Jiří Říha, Ondřej Smetana, Robin Staněk, Jakub Teper, Ondřej Fojtík, Jan Hamřík
  • Útočníci: Daniels Berzinš, Štěpán Bláha, Miroslav Holec, Adam Hořanský, Erik Hrňa, Tomáš Jandus, Vít Jonák, Jan Kern, Pavel Klhůfek, Luboš Rob, Marek Melenovský, Adam Koláček, Matyáš Dědek, David Heinrich.
banner pod článkem