Vstupenky online

Narozeniny vsetínského hokeje: Klub představí speciální dresy, fanoušci choreo

Tisková zpráva • 10.10.2019

Sobotní domácí utkání s Chomutovem bude mít pro vsetínské hokejisty i fanoušky slavnostní nádech. Právě na 12. října totiž připadá výročí 80 let ode dne, kdy byl mezi valašskými kopci založen hokejový klub. VHK ROBE Vsetín na „narozeninový“ duel s Piráty připravil speciální sadu dresů a bohatý doprovodný program přímo na zimním stadionu. Fanoušci se přidají slavnostním pochodem městem a velkolepým choreem na stadionu oslavujícím osmdesátiletou tradici hokeje ve Vsetíně.

Narozeninová sada dresů je výjimečná hned ve dvou ohledech. Tím prvním je jejich technické provedení, kdy řada důležitých prvků je na úborech našita speciální technikou. Druhým je pak barva. Dresům dominuje bílá, jejímž prostřednictvím VHK vzdává hold své zbrojovácké minulosti. Historickými barvami Vsetína byly totiž až do roku 1993 červená, bílá a modrá. Stávající identitu klubu reprezentuje na dresech zelená, žlutou klub povýšil na zlatou. Právě ta symbolizuje šest mistrovských titulů, kterými se Vsetín stal nejúspěšnějším celkem samostatné české extraligy.

Sobotním duelem se ovšem příběh narozeninové sady neuzavře. „V průběhu podzimu plánujeme v těchto dresech sehrát celkem tři domácí utkání. Fanoušci se o nich s předstihem dozvědí. Také chceme, aby měli možnost si tyto speciální dresy ještě před Vánoci vydražit,“ přiblížil Daniel Tobola, jednatel VHK ROBE Vsetín. Výtěžek z aukce půjde na výrobu a instalaci inline povrchu, který by Vsetínští rádi umístili v letních měsících do prostoru ledové plochy. „Zejména naše děti by se totiž na této ploše mohly nadále rozvíjet ve svých dovednostech,“ doplnil Tobola.

Stejný účel bude mít od soboty hokejová Tombola 50:50. Polovinu výtěžku získá výherce, ta druhá se v budoucnu promění v inline plochu. Stejným způsobem Vsetín zužitkoval výtěžek z tomboly z předchozí sezony a v bezprostřední blízkosti stadionu vybudoval střelnici, ve které se hokejová mládež zdokonaluje v práci s pukem.

S narozeninovou sadou dresů souvisí i nabídka fanshopu. Jeho návštěvníci tam mohou v sobotu získat trička, která vychází z jejich podoby, a fandit přímo na stadionu s číslem svého oblíbeného hráče. Dále budou v prodeji narozeninové mini dresy do auta a mnoho dalších produktů VHK.

Fanoušci na sobotní utkání vedle slavnostního pochodu městem připravují velkolepé choreo, které zabere téměř celou tribunu na stání. Návštěvníci duelu si ho mohou užít hned na začátku utkání při nástupu hráčů na led. Následovat bude slavnostní buly, které obstará bývalý útočník a legenda vsetínského hokeje Rostislav Vlach. Rodák z Přerova postoupil se Vsetínem v sezoně 1993/1994 do nejvyšší soutěže, kde coby kapitán mužstva zvedl hned třikrát nad hlavu pohár pro mistra republiky. Naposledy na Lapači působil v roli trenéra A-týmu v roce 2007.

Klub na sobotu připravuje i bohatý doprovodný program v čele se soutěží o vstupenky na výstavu 80 let vsetínského hokeje, která se v těchto dnech koná na vsetínském zámku a poutavou formou přibližuje vývoj klubu od roku 1939 až do dnešních dní. Nabízí například ukázku dobové výstroje či dresů, mistrovské medaile, poháry a celou řadu dosud nepublikovaných historických fotografií. Vedle toho se návštěvníci duelu s Chomutovem mohou těšit na minihokej těch nejmladších hokejových nadějí klubu či na světelnou show s použitím historických znaků vsetínského hokeje.

Že vedle bohaté a úspěšné tradice pečuje klub také o výchovu mladých hokejistů a dává náplň volného času stovkám dětí v mládežnických kategoriích, potvrdí i představení nového minihřiště před zimním stadionem. Právě tuto pomůcku vsetínští trenéři nově používají pro zdokonalování hráčů v obratnosti na malém prostoru. „Snažili jsme se, aby sobotní program byl vyvážený. Stejně jak si vážíme své minulosti, na kterou jsme hrdí, tak se snažíme, abychom byli úspěšní i v budoucnosti. K tomu je potřebná široká mládežnická základna a kvalitní práce trenérů s dětmi. Věříme, že jsme pro narozeninové utkání našli takový průsečík, který naši filozofii vystihuje,“ uzavřel Daniel Tobola.

Fanoušci mohou slavit narozeniny klubu také na sociálních sítích a sdílet své příspěvky s hashtagem „vsetin80“, přidat si na Facebooku do své profilové fotky narozeninovou masku, kterou naleznou na profilu VHK, nebo třeba na Instagramu využít gify, jež naleznou ve vyhledávání pod „vhk“.

banner pod článkem
×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov