Vstupenky online

61. derby, letos poslední. Snad opravdu jen pro tuto sezónu

Aleš Koňařík • 04.02.2006

V s e t í n – Sedmou desítku vzájemných zápasů Vsetína a Zlína načne závěrečné kolo před olympijskou přestávkou a v nedělním derby půjde především o prestiž. Postavení obou rivalů se do konce základní části již nezmění (v případě HC Hamé pravděpodobně), Zlín si pohodlně hoví na třetím místě a Vsetín před neodvratitelnou baráží už bez nervů testuje různé složení formací a herní varianty. V posledních třech domácích zápasech navíc svěřenci Břetislava Kopřivy a Rostislava Vlacha dokázali zvítězit a na tyto výsledky chtějí navázat i v 61. derby.

Zlín před uzávěrkou přestupů vydatně posiloval a jeho sítích uvázlo hned trio zkušených forvardů. Z Litvínova se na stadion Luďka Čajky přesunuli Michal Trávníček (6+17) a Jan Benda (13+22), z Kladna pak trochu překvapivě i tvořivý centr Radek Gardoň (7+14), který v sezóně 2002/03 odehrál několik zápasů i za Vsetín.

Jedenašedesáté derby obzvláštní také start Martina Altrichtera v brance Zlína, který se tak stane v historické statistice těchto duelů prvním brankářem, jenž během jedné sezóny nastoupil od začátku zápasu za oba kluby. Jedničku Murína totiž trápí třísla a zjevně se šetří na play-off.

Zatímco Vsetín na svém ledě zvedl hlavu, Zlínu se ve venkovních zápasech v poslední dobře příliš nevede. HC Hamé na hřištích soupeřů čtyřikrát prohrálo.

Letošní zápasy Vsetín vs. Zlín

Zlín – Vsetín 2:1 ( 0:1, 1:0, 1:0)
Branky : 31. Blaťák (R. Král, Melenovský), 60. Melenovský (R. Král) - 6. Tomík.

Vsetín – Zlín 1:1 ( 1:1, 0:0, 0:0 – 0:0)
Branky: 6. Rob (Gorev, Hruška) - 2. Rachůnek (Barinka).

Zlín – Vsetín 2:1pp (0:0, 1:0, 0:1 – 1:0)
Branky: 28. Kristek (Král, Hamrlík), 64. Zubíček (Barinka) - 47. Stantien (Horák, Bauer).

Pravděpodobné sestavy:

Hovi - Hrabal, Kučný, Horák, Bauer, Ponomarev, Bolf - D. Květoň, Jenáček, Stantien - Zdráhal, Steiner, Demel - O. Hruška, R. Hruška, Rob - Sakrajda, Janeček, Duba.

Altrichter - Hamrlík, Blaťák, Nosek, Malinský, Vosátko, Galvas, Houdek - Trávníček, Leška, Benda - Okál, Král, Rachůnek - Kristek, Čech, Záhorovský - Mokrejš, Gardoň, Melenovský.

banner pod článkem