Vstupenky online
permanentky v prodeji! | Vstupenky na Winter Hockey Games ZDE | Počet prodaných permanentek: 1517 (25.7.2024)

Vsetín vítá do útoku talentovaného mladíka

Jan Tajzler • 17.05.2024

Na konci pracovního týdne přichází ještě jeden pohyb v nově se tvořícím kádru Vsetína. Po obranných řadách se tentokrát hlásí nová akvizice v útoku. Valachy posílí talentovaný a urostlý mladík Erik Pospíšil, který se na Lapači popere o místo v sestavě.

Erik Pospíšil je rodákem z jihomoravských Boskovic, kde také začínal s hokejem. Při přechodu na střední školu se Erikovi naskytla možnost v Brně nejen studovat, ale také nastupovat za tým místní Techniky. Brňané si mohli mnout ruce, urostlý forvard se stal tahounem juniorského mužstva, když při své první sezoně zaznamenal neskutečných 70 kanadských bodů ve 40 zápasech.

O rok později své výkony potvrdil a ve 31 duelech připsal 55 bodů, to už ale přicházely i první výzvy z mužského hokeje a právě v ročníku 2022/2023 se nadějný mladík stal i stěžejním hráčem, který v kvalifikaci výrazně přispěl svými výkony k postupu Techniky zpět do druhé ligy. Není tak divu, že šanci hned dostal šanci i v seniorském týmu a stal se hlavním tahounem nováčka soutěže, když ve 43 zápasech základní části připsal 44 bodů. Urostlý útočník, mimochodem měří 193 centimetrů, stavěl v mládeži na první místo vzdělání, po úspěšné maturitě a mimořádně skvěle zvládnutém přechodu z juniorů do mužů přichází pro dvacetiletého útočníka příležitost porvat se o místo v sestavě Vsetína.

„Je to pro mě velká čest a jsem nesmírně šťastný, že jsem mohl podepsat smlouvu na Vsetíně. Těším se a nemůžu se dočkat, až si budu moct zabojovat o místo v sestavě. Doufám, že se ukážu v tom nejlepším světle a budu pro tým přínosem,“ podělil se o své dojmy Erik Pospíšil.

Vyjádření trenéra Luboše Roba:

„Erika Pospíšila si bereme jako mladého hráče, kterého jsem poznal už jako trenér v juniorce, kdy byl nejlepším hráčem soutěže. Sledoval jsem ho pak i při přechodu mezi muže a hned v první sezoně se uměl prosadit. Tím, že dal 19 branek a měl 44 bodů za celou sezonu, se mi potvrdilo, že je to opravdu talentovaný hráč. Mladým klukům z moravského regionu bychom se měli věnovat. Shodli jsme se na tom, že ho vezmeme do naší organizace a bude svůj talent rozvíjet na Valašsku. Je to vysoký hráč, navíc pravák, který může hrát na křídle i na centru. Má všechny předpoklady, aby se v dospělém hokeji prosadil, a proto je v naší organizaci.“

» Profil Erika Pospíšila na serveru eliteprospects.com

Tvořící se tým Vsetína na sezonu 2024/2025

  • Brankáři: Adam Pavlíček, Santeri Lipiäinen.
  • Obránci: Ondřej Smetana, Šimon Jenáček, Jakub Teper, Robin Staněk, Jakub Ďurkáč, Jan Zahradníček, Tom Ondračka, Adam Srdínko.
  • Útočníci: Luboš Rob, Vít Jonák, Pavel Klhůfek, Adam Hořanský, Štěpán Bláha, Tomáš Jandus, Matyáš Dědek, Štěpán Matějček, Roman Vaňo, Jaroslav Brož, Tomáš Šmerha, Ondřej Machala, Erik Hrňa, Erik Pospíšil.
banner pod článkem