Vstupenky online

Šesté třídy nadělily Prostějovu dvanáct branek

David Škabraha • 11.03.2008

V s e t í n – Pro uplynulé kolo mládežnických soutěží byl vsetínskému klubu přidělen soupeř z Prostějova. Jestřábi jen jednou dokázali z většiny favorizované Valachy svým výkonem předčit, ale jinak skoro vždy po odehraném klání odcházeli směrem do kabin se sklopenou hlavou. Podobně se do šatny odebírali i sedmáci z HC Vsetín, stalo se tak po těsném výsledku 2:3, který znamenal triumf Prostějovských. Pro soka zelenožlutých to byla však jediná příležitost k radosti, mimo těsnou výhru sedmáků jim nebyl další úspěch souzen. V zápasech s Jestřáby vynikali na vsetínské straně góloví tahouni svých mužstev – čtyři branky nasázel osmák Pokorný, v šestých třídách oslnil hattrickem Abdul a devítce dopomohl k vítězství dvěma zásahy Dmitrij Jaškin.

8. a 9. třídy – trenér Ladislav Maršalík

8.třída – Prostějov – Vsetín 3:9 (2:2, 1:3, 0:4)
Celkové pořadí praví, že domácí Prostějov si se svými osmi body naložil poněkud těžký náklad a zdolání třiadvacetibodových kluků ze Vsetína by bylo nejspíše zázrakem. Už jen skóre Valachů napovídá o nesporných kvalitách a Prostějov má co dělat, aby své dosavadní osmé místo nějak vylepšil a alespoň trochu se dotáhl ke třetí příčce, která patří prozatím Lapači!


„Celý zápas jsme byli kombinačně lepší, ale až v závěru jsme se pořádně střelecky prosadili.“.
— Očima trenéra Maršalíka

Po celý zápas měli kluci z Lapače navrch, naštěstí pro domácí nebyla jejich produktivita taková, jak by si představovali. Po první třetině byl stav tedy nerozhodný a naopak šťastná koncovka Prostějovských slibovala slušnou pranici o vítězství. Ve druhé části se projevila vyšší herní schopnost hostí už nejen na pohled, ale zejména to bylo patrné i na skóre. Do šatny šli Jestřábi s dvougólovým mankem a to do konce utkání narostlo ještě o další čtyři zásahy.

9. třída – Prostějov – Vsetín 2:4 (0:2, 1:0, 1:2)
Paradoxně daleko vyrovnanější výsledek přineslo klání devátých tříd, do kterého nastupovali hráči obou celků s jasnou představou o jeho průběhu! Jestřábi se trápí až v nejnižším propadlišti tabulky, zatímco Valašský celek se směle rozhlíží z výsluní třetího místa.


„Celý zápas jsme byli jednoznačně lepší, neproměnili jsme ale i ty nejvyloženější šance. Od vyšší prohry zachránil hosty pouze jejich kvalitní brankář.“.
— Očima trenéra Maršalíka

Po úvodním buly se tedy naskytl všemu přihlížejícímu lidu nečekaný pohled – ač měli hostující ostřelovači plné ruce práce, nehodlal stejně tak zaneprázdněný golman domácích pustit za svá záda jediný kotouč! Přesto v první části dvakrát kapituloval, zatímco jeho zelenožlutě oděný sok si udržel čistý štít. Ten mu ale v druhé třetině poskvrnil jeden z Prostějovských a dotáhl tak svůj tým na rozdíl jedné branky. Závěrečná třetina však patřila Vsetínu, který svůj náskok ještě zvýšil.

6. a 7. třídy, trenér Miroslav Kubo

7. třída – Vsetín – Prostějov 2:3
Před poměřením sil právě těchto dvou mužstev by si zkusil tipovat výsledek opravdu málokdo! Dno tabulky totiž pohltilo oba dva celky, jak Vsetín, tak i Jestřáby z Prostějova a téměř shodný je i počet jejich bodů. Desátí Valaši se ale proti osmému Prostějovu mohli jen těžko octnout v roli papírového favorita a o tom, že čísla nelžou, se přesvědčili na vlastní kůži.


„Zklamání z výkonu i předvedené hry.Soupeř byl určitě k poražení a je trestuhodné,že jsme nevyužili tuto šanci.“.
— Očima trenéra Miroslava Kuba

Při samotném utkání totiž měli hlavně díky počtu vstřelených branek otěže ve svých rukách hosté, což dokumentuje i samotný výsledek. Kluci z Lapače měli co dělat aby se fanouškům naskytnul pohled na vcelku vyrovnané utkání, které bohužel pro Valachy skončilo prvenstvím Prostějovských. Ti si z návštěvy ve vsetínském údolí odvážejí body, jejichž pomocí se na poslední chvíli odlepují ode dna tabulky!

Kouč zelenožlutých přidává ještě pár peprných slov směrem ke svým svěřencům:"Nemůže se stát,že minutu a půl před koncem vyrovnáme na 2:2 a z protiútoku ikasujeme.K tomu není co dodat!"

6. třída – Vsetín – Prostějov 12:0
Jako zápas kočky s myší by se dal specifikovat průběh utkání mezi šestou třídou Vsetína a Prostějova. Do bran Lapače nevstupovali Prostějovští jistě s valným nadšením, jak by také mohli, když jejich soupeř osidluje přesně opačný pól tabulky než právě oni. Domácím totiž náleží první místo a proti Jestřábům, kteří celou tabulku uzavírají byl pro všechny zápas jednostrannou záležitostí.


„Jednoznačné vítězství šesťáků.V tomto utkání nebylo pochyb od prvního hvizdu,kdo je na ledě pánem.I přes nečistou hru hostí jsme jednoznačně směřovali za jasným cílem získat dva body a přiblížit se vidině postupu na MČR 6-tříd.“.
— Očima trenéra Miroslava Kuba
Jednoznačné vítězství šesťáků.V tomto utkání nebylo pochyb od prvního hvizdu,kdo je na ledě pánem.I přes nečistou hru hostí jsme jednoznačně směřovali za jasným cílem získat dva body a přiblížit se vidině postupu na MČR 6-tříd.

V tomto případě je přece jen zdlouhavé popisování celého děje zápasu zřejmě zbytečné. Takový popis by mluvil stejně jasně jako sám výsledek – nekompromisně a triumfálně! Ostatně tak přece vypadala i hra Valachů, kteří si svou menší exhibici evidentně užívali. Nejvíce radosti mohl mít po zápase nejspíše domácí Jindřich Abdul, na jehož účtenku byly během mače připsány čtyři góly a Prostějovu tak uštědřil nemálo krušných chvil.

Trenér Miroslav Kubo dodává:"Kluci bojovali s velkým nasazením a nedali hostům ani tu nejmenší šanci o tom svědčí poměr střel 58 : 6!"

Předchozí články o mládeži:


Rozhodla chyba čtrnáct vteřin před koncem, glosuje Maršalík (4.3.2008)

Do branky Přerova nasázeli čtvrťáci čtrnáct branek (27.2.2008)

Předčili nás v rychlosti i důrazu, praví Maršalík (19.2.2008)

Úspěšné tažení proti horníkům z Havířova (28.1.2008)

Plná úspěšnost jen u šestých tříd (23.1.2008)

Mladíci znovu na koni! (14.1.2008)

Mladíci opět v boji, z drtivé většiny vítězně (7.1.2008)

Šesťáci vybojovali v mezinárodním turnaji první místo (29.12.2007)

Šesťáci ve finále ostravského turnaje vyzvou brněnskou Kometu (29.12.2007)

Jak si stála vsetínská mládež ve víkendových bojích? (18.12.2007)

Ohlédnutí za víkendovými úspěchy mládeže (10.12.2007)

Víkendový úspěch mládeže zkalila jen prohra sedmáků (28.11.2007)

Radost z vítězství se vyhla jen osmým třídám (19.11.2007)

banner pod článkem