Vstupenky online

Mladíci opět v boji, z drtivé většiny vítězně

David Škabraha • 07.01.2008

V s e t í n – Poslední hrací kola a vůbec veškeré dění v mládežnických kategoriích se odehrávala zejména ve sférách šestých až devátých tříd. Nejvíce po bodech hladovými fantomy se stali kluci ze Vsetína, jejichž celkový bodový příděl se vyšplhal na číslo dosti vysokých hodnot. Deváťáci s osmáky si dva dny před Vánoci ještě naposledy ve „starém“ roce provětrali výstroj, na Lapači proti Opavě úspěšně završili konec roku 2007 vítězstvím. Dále se dočtete také o jejich úspěšných novoročních taženích proti Olomouci. Šesté třídy spolu se sedmými a jejich utkání proti přespolnímu Zlínu také zdaleka nezůstanou bez povšimnutí.

8. a 9. třídy – trenér Ladislav Maršalík

8. třída - Vsetín - Opava 9:2, 9. třída - Vsetín - Opava 9 : 5

Osmé třídy poměřily ještě 22. prosince síly s Opavou, které nejspíše dost zkazili předvánoční náladu. Kupříkladu domácí Stodůlka se v tomto utkání vyznamenal třemi brankami v síti hostů a byl jasným důkazem propracované koncovky Valachů, která právě poslala domácí vstříc tak vysokému výsledku. Snad více herních zkušeností na straně vsetínských borců dokázalo zápas až do samotného konce vést pod zelenožlutou taktovkou a připsat si tak další důležité body.

Vsetín si po všech dosavadních soubojích postavil hnízdečko těsně za číslovkou 4, stejným číslem lze označit množství získaných bodů. Na první Zlín mají ztrátu pouhých dvou bodů, což zdaleka nelze označit za beznadějnou situaci. Opavští ještě doposud nezískali jediný bod na své konto, tudíž se pohybují u dna tabulky.

Očimatrenéra Maršalíka: Zápas jsme rozhodli v první třetině, kterou jsme ovládli svou lepší koncovkou. Po zbylý čas utkání jsme měli celý zápas pod kontrolou.

Obdobně probíhal zápas mezi staršími kolegy obou mužstev. Skončil jednoznačným vítězstvím domácích, přičemž pochvalu zaslouží celý tým, za idividuální výkon však nutno vyzdvihnout Kruckého. Ten dokázal celkem čtyřikrát přinutit golmana Opavy k nedobrovolnému lovení kotouče ze sítě své branky.

Očima trenéra Maršalíka: Po celý zápas jsme byli lepší kombinačně ale až v posledních dvou třetinách jsme soupeři gólově odskočili.

8. třída - Vsetín – Olomouc 11:2, 9. třída – Vsetín – Olomouc 9:2

Do roku 2008 vstoupili osmáci neméně úspěšně než jak vystoupili z uplynulého roku 2007. Listinu střelců tentokrát zaplnila jména jako Stodůlka (4 branky), Slováček (3 branky) a se dvěma góly třeba ještě Štrbík. Po pomalém rozjezdu v první třetině následoval dravý finiš, domácí začali proměňovat stále více šancí a bylo rozhodnuto!

Podle skoro identického scénáře se odehrával i zápas devátých tříd, v němž se druhý Vsetín střetnul s nyní sedmým Olomoucem.

Očima trenéra Maršalíka: V zápase jsme byli kombinačně lepší, využili jsme nabídnuté šance a soupeře jsme k ničemu nepustili.

V kategorii osmých tříd chlapci z města proslulého vábnými vůněmi olomouckých syrečků zůstali stále na poslední příčce, Valaši, jak již bylo zmiňováno, hnízdí na čtvrté příčce.

Osmé třídy očima trenéra Maršalíka: Po celý zápas jsme měli převahu a ve třetí třetině jsme začali proměňovat šance, které jsme si vypracovali.

6. a 7. třídy – trenér Miroslav Kubo

7. třída HC Slezan Opava – Vsetín 0:2, Olomouc – Vsetín 9 : 0, HK Jestřábi Prostějov – Vsetín 4:3

Sedmé třídy prožily v poslední době velice hektické období. Ve třech zápasech však dokázali porazit jen jednoho z nich, a to Opavu. Ta si v domácím prostředí nedokázala Valachy uhlídat a ti tak využili skoro každé z nabídnutých šancí. Zbývající dvě střetnutí byla pro Vsetínské již méně veselou epizodou.

Osmý Vsetín dokázal porazit devátou Opavu, ale na sedmou Olomouc už byli jak se říká „krátcí“. Výsledek 9:0 je snad až moc velkou potupou pro snaživé Valachy, avšak snad každý má pochopení pro občasné zakolísání. Proti šestému Prostějovu už byl výsledek z předehrávky šestého kola jen velice těsný, ale bohužel vyzněl opět lépe pro soky našich mladíků.

6. třída HC Slezan Opava – Vsetín 2 : 4, HC Olomouc – Vsetín 4 : 6, HK Jestřábi Prostějov – Vsetín 1 : 4

Oproti starším kolegům zaznamenali šesťáci ve všech odehraných mačích stoprocentní bodovou nadílku, tudíž se stali pokořiteli Opavy, Olomouce a nakonec i Prostějova, který se prozatím bez bodu trápí na úplném konci tabulky, kterým je myšleno poslední, desáté místo.

V této kategorii si zelenožlutí stojí v průběžném hodnocení více než dobře, usídlili se s osmi body na druhé příčce a takřka se dělí o první místo s Vítkovicemi, které se octly ve výhodnějším postavení jen díky lepšímu skóre. Chlapci z Olomouce nejspíše zvolili onu „zlatou střední cestu“, jejich pohyb v tabulce se soustřeďuje okolo šestého místa, kde se také aktuálně se svými třemi body nacházejí.

banner pod článkem