Vstupenky online

Mladíci znovu na koni!

David Škabraha • 14.01.2008

V s e t í n – Vážení čtenáři, je tady další souhrnná reportáž o úspěšných i méně šťastných chvílích vsetínské mládeže. Připomeneme si všechny odehraná klání za poslední týden a u některých z nich si můžete přečíst výroky trenérů k daným utkáním. Souboje ve všech kategoriích odehráli vsetínští mladíci s celky Prostějova a Šumperka. Soupeři Valachů odešli z většiny zápasů jako poražení; největší debakl však zažil Šumperk, když jej vsetínští hráči šestých tříd pokořili na vlastním ledě 12:1.

8. a 9. třídy – trenér Ladislav Maršalík

8.třída; Šumperk – Vsetín 4 : 5

Stále předposlední Šumperk přivítal na svém ledě Vsetín, který v tabulce aktuálně figuruje na čtvrtém místě. Předpoklad jednostranného vývoje zápasu ve prospěch Valachů byl pouhým předsudkem a zjevně i podceněním domácího mužstva. To totiž svedlo se žlutozelenými mladíky vyrovnaný souboj.

Na šumperském stadionu byl k vidění pohledný souboj. Hosté však dokázali domácí předčit zejména důrazem v brankovišti, což nese hlavní podíl na jejich těsném vítězství. Souboj si vychutnával vsetínský Pokorný, který v zápase celkem třikrát ochutnal gólovou radost.

Očima trenéra Maršalíka: Jednalo se o vyrovnaný zápas, ve kterém sehrál hlavní roli náš větší důraz před brankou.

8.třída; Vsetín - Prostějov 4 : 3

Na Lapač zavítali o minulém víkendu další hosté, byli jimi borci z Prostějova. Výsledky moravského mužstva nepůsobí špatným dojmem, jeho sedmá pozice v tabulce přislíbila fanouškům ve vsetínském hokejovém harému pěknou podívanou.

Také se tak dělo, první dvě hrací části měli domácí zcela ve své moci a soupeřovy obranné řady uváděli do stavu plné vytíženosti. V závěrečné třetině bylo najednou všemu jinak, Prostějovští vklouzli na led plni energie a sebevědomí. Jakoby zapomněli na nepříznivý stav 4:0, jež jasně hovořil ve prospěch Valachů a směle se do nich pustili. Nestihli však více než dotáhnout se na rozdíl jedné branky. Vsetín tedy doma slavil další vítězství.

Očima trenéra Maršalíka: V utkání jsme byli dvě třetiny lepší. Závěrečnou třetinu jsme podcenili a konec zápasu jsme zbytečně zdramatizovali.

9.třída; Šumperk – Vsetín 1 : 5

V souboji devítek šlo na šumperském ledě o ještě výraznější převahu Valachů. Druhý Vsetín se postavil desátému, tedy poslednímu celku tabulky, a ve výsledku samozřejmě Šumperk sílu mužstva z předních příček celkového hodnocení pocítil.

Trenér Ladislav Maršalík si velice pochvaloval výkon svého svěřence Adama Dočkala, jehož brankářské umění mělo na konečném stavu velice citelný podíl. Ve vypjatých chvílích se spolu s ním do čela mužstva postavil i útočník Hrabal, jeho dva góly se staly další neotřesitelnou jistotou týmu.

Očima trenéra Maršalíka: Sehráli jsme vyrovnaný zápas, ve kterém rozhodl výborný výkon brankaře Adama Dočkala. Ten nás doopravdy podržel v rozhodujících fázích zápasu.

9.třída; Prostějov - Vsetín 3 : 7

V Prostějově se schylovalo k dalšímu souboji, favorizovaní hosté, jejichž hnízdečko se v tabulce nachází o šest příček výše než to domácích, přicestovali s vidinou jasného vítězství. Spekulace a papírové předpoklady nelhaly, Vsetín ochudil Prostějovské o body, které by se jim neobyčejně hodily.

Výsledek ve své konečné podobě ovlivnil zejména jeden důležitý faktor – i přes vysoký počet obdržených gólů mluvíme o brankáři Prostějova, který úctyhodným výkonem zachránil čest svého týmu před úplným debaklem. Valaši totiž proměnili toto klání v lehčí exhibici, ve které sbírali úspěchy pouze střelci a již zmiňovaný strážce svatyně domácích.

Očima trenéra Maršalíka: Utkání jsme rozhodli na začátku první třetiny,soupeř může děkovat zejména golmanovi, že nedostali ještě větší příděl branek.

6. a 7. třídy – trenér Miroslav Kubo

7. třída

Sedmáci si také, již tradičně „odkroutili“ utkání se stejným soupeřem jako osmé a deváté třídy. Šumperk zajížděl z domovského města až k vsetínským branám. Cestou zpět si mohli spokojeně výskat, po urputném boji utkání nepoznalo vítěze a body byly tedy rozděleny spravedlivě! Stav 4:4 nebyl pro domácí tím pravým ořechovým, spravit chuť si tedy měli při nadcházejícím mači v Prostějově.

Není každý den posvícení. Snad jedině tohle rčení se mohlo sedmákům stát útěchou a vysvětlením pro další nevydařené klání. V Prostějově světelná tabule ukazovala skóre 4:3, což body ani vylepšení malinko pošramocené bilance z předchozího zápasu zelenožlutým nepřineslo.

6. třída

Za to jejich ještě mladší kluboví kolegové svého soka podarovali debaklem úctyhodných rozměrů! Šumperk by se nejradši k branám Lapače již nikdy nevrátil, při odjezdu byl každý člen týmu obtěžkán tíhou prohry 12:1, což jen potvrzuje Valachy poctivě vybojovanou druhou příčku v tabulce krajské ligy. S tou se však jistě nespokojí a budou se snažit vystrnadit z absolutního výsluní Vítkovice.

Aby šesťáci takříkajíc „nekazili partu“, byl pro ně připraven mač s nikým jiným než s Prostějovem. Nezpochybnitelná touha vsetínských mladíků hřát se na první příčce ve skupině byla zmíněna v předcházejících větách. To byla však jen slova. Když se ale postavili na Prostějovský led, přišly činy. Výsledkem 1 : 4 si z výletu vezou další nůši bodů, které jim pomohou při cestě na výsluní.

Předchozí články o mládeži:

Mladíci opět v boji, z drtivé většiny vítězně (7.1.2008)

Šesťáci vybojovali v mezinárodním turnaji první místo (29.12.2007)

Šesťáci ve finále ostravského turnaje vyzvou brněnskou Kometu (29.12.2007)

Jak si stála vsetínská mládež ve víkendových bojích? (18.12.2007)

Ohlédnutí za víkendovými úspěchy mládeže (10.12.2007)

Víkendový úspěch mládeže zkalila jen prohra sedmáků (28.11.2007)

Radost z vítězství se vyhla jen osmým třídám (19.11.2007)

banner pod článkem