Vstupenky online

Rozhodla chyba čtrnáct vteřin před koncem, glosuje Maršalík

David Škabraha • 04.03.2008

V s e t í n – Mládežnická základna Vsetína by mohla jít příkladem mnohým ostatním klubům. Šesté třídy totiž spolu se sedmáky hostili na domácí půdě Olomouc, bez ztráty kytičky vyvázli však jen mladší z dvojice zmíněných mužstev. Zbývá ještě podotknout, jak si stáli osmáci s deváťáky. V těchto kategoriích nebylo zkrátka co řešit, vysokými rozdíly Valaši svého soupeře skoro pokaždé, až na malé zaváhání deváťáků předčili a nadále si tak klestí cestičku do nejvyšších pater tabulky! Největší výprask udělily osmičky Olomouci a Šumperku, rozdíl ve výsledku činil pokaždé šest branek!

8. a 9. třídy, trenér Ladislav Maršalík

8. třída

Olomouc – Vsetín 0:6
Ve čtvrtek 27. února vycestovali mladičcí Valaši do Olomouce, města provoněného libými pachy proslulých syrečků tamější výroby. Hoši zvyklí pachu lahodného sýra do souboje vstupovali v roli outsidera, zakotvili totiž až v nejzadnějších vodách tabulky. Z deváté příčky mohli totiž jen těžko pomýšlet na vítězství po konfrontaci s pátým Vsetínem.


„V zápase jsme byli jasně lepší a nevyužili jsme ještě další šance, které jsme si vytvořili.“.
— Očima trenéra Maršalíka

Při samotném utkání mysleli domácí více než na svůj vlastní gólový úspěch spíše na to, jak zastavit kanonádu zelenožlutých, kteří si neustále vytvářeli nové možnosti k opakovanému zvyšování svého skóre. V zápase na sebe opět upozornil kanonýr Pokorný, jehož hattrick byl nedílnou součástí celého úspěchu.

Vsetín – Šumperk 8:2
Je fascinující, s jakou elegancí si dokázali osmáci naplno přivlastnit další zápas a proměnit jej ve svou malou exhibici. Sobota 1.března se stala dnem další rány pro Šumperk, ten si po celý průběh sezony udržuje teplé místečko na chvostu celkového pořadí a málokdy na sebe upozorní kloudným výsledkem.


„Zápas jsme rozhodli v první třetině. Byli jsme lepší kombinačně, vytvořili jsme si více šancí.“.
— Očima trenéra Maršalíka

Utkání proti Vsetínu přineslo hostům opět jenom kupu branek ve vlastní síti a zanedbatelnou produktivitu. Spoře zaplněné hlediště si vychutnávalo pohled na své ratolesti, které si soupeře zcela podmanili vynikající první třetinou a po zbytek mače již jen udržovali potřebný odstup. Dlužno podotknout, že Pokorný jakoby se nenabažil už proti Olomouci a nasázel do brány další čtyři pohledné "kousky", což je opět polovina celého vsetínského skóre.

9. třída

Olomouc – Vsetín 5:4
Zájezdu do Olomouce se zúčastnili mimo zmíněné osmáky i deváťáci. Kluci si v opojném aroma tohoto rozlehlého města přišli na své – bylo k vidění totiž nelítostné soupeření a domácí se zjevně nehodlali vzdát bez boje. Jejich pátá příčka není od prozatím bronzových hochů ze Vsetína vzdálená natolik, aby se už před zápasem utápěli ve skepsi a beznaději! Došlo na samotné klání a první třetina jakoby naznačila prvenství Valachů, vyhráli ji totiž 0:2.


„Vyrovnaný zápas, ve kterém rozhodla naše hrubá chyba 14 vteřin před koncem.“.
— Očima trenéra Maršalíka

Po přestávce však zapůsobila mocná síla odpočinku a všechno bylo rázem jinak, Olomouc se vzchopil po zbytek utkání byl Vsetínu možná více než rovnocenných soupeřem. Jak vidno, karta se obrátila a to dokonala veliká chyba zelenožlutých těsně před koncem utkání. Ta nahrála domácím k ohromné příležitosti, kterou nenechali bez povšimnutí a jejím prostřednictvím se tak zmocnili vítězných bodů.

Vsetín – Šumperk 5:0
Jako náplast na zklamání z duelu se soupeřem z Olomouce si vybrala vsetínská devítka souboj proti Šumperku. Domácí kulisa, ač nijak ohromující počtem zůčastněných, byla zřejmě i tak jedním z faktorů přispívajících k triumfu nad hostujícími soky. Vsetín, aktuálně okupující třetí příčku prozatímní tabulky se lidově řečeno s Šumperskými nijak „nemazal“. Hosté nedostali během zápasu žádný podnět k alespoň malé iluzi, která by přislibovala k prozatímním šesti sirotkům nové úlovky do jejich skomírajícího bodového ranečku.


„Celý zápas jsme byli lepší, soupeře od vyšší prohry zachránilo naše neproměňování šancí.“.
— Očima trenéra Maršalíka

Domácí si své prvenství budovali postupně, po první třetině byl na výsledkové tabuli k vidění stav 1:0. Pauza nepřinesla ani jedné straně hokejového kolbiště žádnou výraznou změnu a utkání ubíhalo ve starých kolejích, které Valachy dovezly ke druhé přestávce za stavu 3:0! Onen pomyslný vlak nenalezl ani ve třetí části žádnou výhybku, díky které by souboj nabral jiný směr a tak se zápas za stálé převahy zelenožlutých svezl až do svého závěru, kde byl ukončen vítězstvím domácích 5:0.

6. a 7. třídy – trenér Miroslav Kubo

6. třída

Vsetín – Olomouc 6:4
Nemohlo tomu být jinak, šesťáci si třinácté kolo své soutěže odehráli proti stejnému soupeři jako jejich starší spoluhráči. Na ledovou plochu nastoupili proti nám již známé Olomouci, která v současné době hájí v tabulce sedmou příčku. Tu jim přisoudilo dvanáct bodů, které dokázali doposud na zimních stadionech nasbírat a i oku laika neunikne, že s tímto do světa díru rozhodně neudělají.

To se ukáže už jen proti dvaadvaceti bodům, jenž dokázali ve stejném časovém úseku pod svůj kabátek ukrýt kluci z Lapače. Při pohledu na výsledek nemusí každého napadnout, že Vsetín a Olomouc dělí v tabulce pět příček. Odchovanci Lapače přesto dokázali svou výsadní pozici uhájit výsledkem 6:4 a na konto si připisují další bodíky, které určitě dopomohou k cestě na první, zlatou pozici ve skupině!

7. třída

Vsetín – Olomouc 1:6
A je to tady, v těchto vodách už přituhovalo! Aby hokejové dějiny vybočily z neustálé nadvlády Vsetína, postaraly se, aby další z týmů hrdě reprezentujících Lapač zakusil poněkud tvrdší chlebíček. Již před zápasem mohli všichni fanoušci očekávat zakolísání vsetínské armády, nastoupivší Olomouc totiž vládne znatelnou výhodou ve svém tabulkovém postavení.

Tváří v tvář se tedy střetly celky ze čtvrté a osmé pozice průběžného hodnocení. Není vůbec žádným překvapením, že velice suverénní Olomouc proměnil myšlenky fandů v realitu a z Lapače odjížděl s úsměvem na rtu a vítěznou jiskrou v oku. Vsetínské zanechal v kabině s jejich čtyřmi body a sám už s čerstvým úlovkem uhání vstříc dvacetibodové hranici.

Předchozí články o mládeži:


Do branky Přerova nasázeli čtvrťáci čtrnáct branek (27.2.2008)

Předčili nás v rychlosti i důrazu, praví Maršalík (19.2.2008)

Úspěšné tažení proti horníkům z Havířova (28.1.2008)

Plná úspěšnost jen u šestých tříd (23.1.2008)

Mladíci znovu na koni! (14.1.2008)

Mladíci opět v boji, z drtivé většiny vítězně (7.1.2008)

Šesťáci vybojovali v mezinárodním turnaji první místo (29.12.2007)

Šesťáci ve finále ostravského turnaje vyzvou brněnskou Kometu (29.12.2007)

Jak si stála vsetínská mládež ve víkendových bojích? (18.12.2007)

Ohlédnutí za víkendovými úspěchy mládeže (10.12.2007)

Víkendový úspěch mládeže zkalila jen prohra sedmáků (28.11.2007)

Radost z vítězství se vyhla jen osmým třídám (19.11.2007)

banner pod článkem