Vstupenky online

Drama až do konce, Zlín srovnal finálovou sérii v prodloužení

Redakce • 03.04.2024

Druhý finálový duel Chance ligy mezi Vsetínem a Zlínem přinesl velké drama. Berani ve středu vedli na Lapači už 2:0, když se prosadili dvakrát v rozmezí pětatřiceti vteřin. Výborně hrající domácí ale postupně jejich náskok smazali a několikrát byli blízko rozhodnutí. Utkání tak dospělo až do prodloužení, ve kterém byli šťastnější Zlínští. Série se tak za stavu 1:1 na zápasy stěhuje do Baťova města.

CHANCE LIGA - F2 st 3.4.17:30
VHK ROBE Vsetín
Berani Zlín
2:3p(0:2, 1:0, 1:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 37. Machala (Zabusovs), 52. Klhůfek (Rob, Staněk) – 10. Šlahař (Süss), 11. M. Lang (Novák, Gago), 71. Riedl (M. Lang, Gago). Rozhodčí: Svoboda, Zeliska - Zídek, Maňák. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 50:17. Diváci: 4260. Stav série: 1:1.

VHK ROBE Vsetín: Žukov – Larsen, Smetana (A), Teper, Staněk, Ďurkáč, Š. Jenáček, Kojo – Rob, Klhůfek, Matějček – Hrňa, Kratochvil, Holec – Š. Bláha, Kern, Hořanský – Zabusovs, Ondračka, Machala.
Berani Zlín: Huf – Salonen, Riedl, Čáp, Warg, Zbořil, M. Novotný, Suhrada – Salmio, Holík, Paukku – Šlahař, Werbik, Süss – M. Lang, Gago, Novák – P. Sedláček, Sadovikov, Köhler.

Jako první mohli otevřít skóre domácí, když v sedmé minutě hráli přesilovou hru. Hufa v hostující brance však překonat nedokázali. Následně měl solidní šanci z levé strany Matějček, ale jeho pokus rovněž neskočil mezi tyčemi. Udeřili tak hosté a to rovnou dvakrát v rozmezí pětatřiceti vteřin. Nejprve se Jakub Šlahař prosadil z levého kruhu ke vzdálenější tyči a následně se z totožné pozice radoval i Martin Lang. Hosté tak na Lapači vedli 2:0. Přestože Valaši soupeře v úvodní dvacetiminutovce přestříleli 11:7, ke změně skóre to nevedlo.

V prostředním dějství byl blízko snížení Teper, jehož rána v přesilovce orazítkovala tyč zlínské klece. Stejnou část brankové konstrukce následně na druhé straně trefil hostující Lang. Valaši se tak radovali až ve své čtvrté početní výhodě v zápase. V prostoru pravého kruhu si Ondřej Machala potáhl puk, prudkou ranou prostřelil vše, co mu stálo v cestě, a Vsetín byl zpátky ve hře.

Zkraje třetí části však musel čelit zkrácené dvojnásobné přesilovce soupeře. Šlahař znovu nastřelil tyčku domácí branky. Na sklonku 52. minuty se pak podruhé v zápase Vsetínští radovali. Staňkova rána od modré způsobila závar před Hufem a Pavel Klhůfek pohotově vyrovnal na 2:2.

Utkání dospělo až do prodloužení, ve kterém Valaši drtili soka v jeho obranném pásmu, přesto byli nakonec šťastnější hosté ze Zlína, když Žukova překonal Vojtěch Riedl. Celkově Vsetín soupeře přestřílel 50:17. Další dva zápasy finálové série jsou na programu v sobotu a v neděli ve Zlíně, příští týden v úterý se boj o vstupenku do baráže vrátí na Lapač.

Ohlasy k utkání