Vstupenky online

Žukov s nulou, Vsetín bere první výhru v sérii

Redakce • 09.03.2024

Hokejisté VHK ROBE Vsetín vstoupili do čtvrtfinále s Přerovem nejlepším možným způsobem. V sobotu na domácím ledě zvítězili 8:0 a v sérii hrané na tři výhry si připsali první bod. Utkání se zlomilo ve druhé dvacetiminutovce, ve které Valaši vstřelili čtyři góly, a po zbytek duelu už jen navyšovali náskok. Čistým kontem se blýskl brankář Maxim Žukov. Odveta je na programu už v neděli od 17:00 na Lapači.

CHANCE LIGA - ČF1 so 9.3.17:00
VHK ROBE Vsetín
HC ZUBR Přerov
8:0(2:0, 4:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 12. Matějček (Rob, Jonák), 12. Ondračka (Hořanský, Teper), 25. Hryciow (Holec, Bērziņš), 26. Machala (Vaňo), 32. Rob (Smetana, Matějček), 40. Machala (Vaňo, Staněk), 43. Matějček (Š. Jenáček, Jonák), 54. Rob (Matějček, Teper). Rozhodčí: Zavřel, Barek – Roischel, Maštalíř. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Diváci: 3510. Stav série: 1:0.

VHK ROBE Vsetín: Žukov – Jenáček, Smetana, Teper, Staněk, Hryciow, Ondračka, Larsen – Rob, Matějček, Jonák – Hrňa, Bērziņš, Holec – Bláha, Kern, Hořanský – Vaňo, Dědek, Machala.
HC ZUBR Přerov: Postava (26. Piták) – Krisl, R. Černý, Zeleňák, Chroboček, F. Němec, Kudělka, Cubo – Indrák, Pechanec, Březina – Pospíšil, Nemec, Chludil – Dobša, Zembol, Ministr – Mácha, Pšurný, T. Doležal

Start utkání vůbec nenasvědčoval, že by se měl zrodit divoký výsledek. Zvlášť když Zubři měli v úvodu hned dvě po sobě jdoucí početní výhody, ale vsetínská defenzíva v čele s brankářem Žukovem kritické chvíle ustála bez úhony. Vsetín mohl otevřít skóre po chybě přerovského obránce Kudělky, Rob si okamžitě najel s pukem na osu hřiště, ale Postavu překonat nedokázal. Za nedlouho byl ale Rob u první trefy Valachů v utkání, když po přihrávce Jonáka od mantinelu poslal puk na hranici brankoviště, kde byl připraven kotouč usměrnit Štěpán Matějček. Uplynulo pouhých 37 vteřin a slušně zaplněný Lapač bouřil podruhé. Navrátilec do sestavy Hořanský připravil palebnou pozici pro Tomáše Ondračku a vsetínský zadák zamířil přesně pod horní tyč. Vsetín pak do první siréně zvládl ubránit i třetí početní výhodu hostů v utkání. 

Přerov byl blízko kontaktní brance na startu prostředního dějství. V přečíslení Pospíšil přihrával Chludilovi, ale tomu se nepodařilo ideálně zpracovat puk a Žukov si pak bližší tyč pohlídal. Vsetín trestal tuto neefektivitu Zubrů a znovu se prosadil během jediné minuty. Nejprve v čase 24:45 si Holec počkal na najíždějícího Michala Hryciowa, který se zapsal mezi sváteční střelce, když trefil parádně pod horní tyč. Stačilo jen 58 vteřin k další radosti z produkce vsetínského mužstva. Vaňo poslal přihrávku Ondřeji Machalovi, který dostal za záda bránícího Krisla a překonal Postavu bekhendem na vzdálenější tyč. V tento moment přerovská lavička sáhla ke střídání brankářů, Postavu nahradil v brankovišti debutant v Chance lize Dominik Piták. 

Vsetín pokračoval v navyšování skóre. Po individuální akci napřáhl na ose hřiště Luboš Rob a Piták jeho ránu neudržel mezi betony - 5:0. Následně byl blízko vstřelené brance i Hořanský, který si najel do slotu, ale Pitákovi pomohla tyč. Valaši však vděčným fanouškům připravili do druhé sirény ještě jednu brankovou radost. Vaňo znovu dokonale uvolnil Ondřeje Machalu a vsetínský rychlík se v utkání radoval už podruhé - 6:0. 

Přerov zdobila až do třetí třetiny příkladná disciplína, jenže v závěrečné pasáži umožnili Hanáci domácím hned tři početní výhody. Vsetín udeřil hned z první nabízené přesilové hry, nahození Jenáčka Piták neudržel ve výstroji a dokonalou orientaci v předbrankovém prostoru předvedl Štěpán Matějček a také on se radoval už podruhé v zápase - 7:0. V čase 53:40 se Matějček odvděčil Luboši Robovi za asistenci v první třetině, poslal mu puk na osu a vsetínský kanonýr trefil přesně k tyči, čímž uzavřel konečný stav utkání na 8:0 ve prospěch Valachů. 

Ohlasy k utkání