Vstupenky online

Povedený závěr rozhodl o vítězství Vsetína v Přerově

Jan Tajzler, Petr Komárek • 27.09.2023

V rámci středečního programu 6. kola cestoval vsetínský tým na stadion nedalekého Přerova. Na Hané vůbec poprvé střežil branku Valachů Patrik Romančík a za svá záda pustil pouze jednu střelu Chludila. Valaši přerovský nejtěsnější možný náskok smazali na startu druhé třetiny díky trefě obránce Robina Staňka. Vsetín si vypracoval herní převahu, kterou ale dlouho nemohl přetavit v rozdílovou branku. Stalo se tak až v 57. minutě, kdy Postavu překonal kapitán Erik Hrňa. Vítězství Vsacanů pak pečetil ještě trefou do odkryté branky Adam Hořanský.

CHANCE LIGA - 6.kolo st 27.9.18:00
HC ZUBR Přerov
VHK ROBE Vsetín
1:3(1:0, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 10. Chludil – 24. Staněk (Rob, Vávra), 57. Hrňa (Kratochvil), 60. Hořanský (Rob). Rozhodčí: Horák, Micka – Mikšík, Vašíček. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: 26:38. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:3.

HC ZUBR Přerov: Postava – Chroboček, Krisl (C), R. Černý, J. Adámek, Cubo, Kudělka (A), Hanák – T. Doležal (A), Pechanec, Březina – Jak. Svoboda, Hejcman, Tomi – Jan Svoboda, Indrák, Goiš – Dobša, Chludil, Ministr.
VHK ROBE Vsetín: Romančík – Staněk, Ďurkáč, Smetana (A), Ondračka, Hryciow, Kojo – Jonák, Vávra, Rob (A) – Půček, Dědek, Hrňa (C) – Hořanský, Kern, Jandus – Š. Jenáček, Kratochvil, Vaňo.

Po dvou minutách dostal křížný pas na levé křídlo Tomi, Romančíka ale neprostřelil. Na druhé straně zakončoval v přesilovce mezi kruhy Vávra, Postava si poradil betonem. Skóre otevřel v desáté minutě Přerov, nahození Lukáše Chludila zdálky se zastavilo až v síti. Odpovědět mohl Vaňo, domácímu brankáři pomohla horní tyč. Následně vychytal Roba, který stál na konci přečíslení dvou proti jednomu.

Zkraje druhé třetiny střílel bekhendem zblízka Vávra, Postava kotouč vykopl betonem. Vsetín vyrovnal při vyloučení Jakuba Svobody, Robin Staněk zamířil z osy hřiště do horní části přerovské branky.

Hru následně rozkouskovala řada vyloučení. V polovině utkání u vsetínské brány úspěšně napadal Doležal, Pechancovu šanci však zastavil Romančík. Nerozhodný stav nezlomil ani hostující Půček, který se zleva řítil na bránu Zubrů, ale minul.

Valaši byli ve třetí části nebezpečnější. Postava zneškodnil dva pokusy Roba, ustál také nápor útoku kolem Jonáka. O druhý gól v zápase usiloval Chludil, Romančík jeho tečovanou střelu vytěsnil mimo branku. Vsetínská aktivita nakonec vyústila v rozhodující gól, na Postavu zleva bekhendem vyzrál kapitán hostů Erik Hrňa.

Hanáci ještě zkusili risk bez brankáře, při něm ale pouze pečetil výhru Vsetína Adam Hořanský. Romančík v hostující brance už nekapituloval, pár sekund před sirénou ještě vyrážečkou zmařil velkou možnost Indráka.

Ohlasy k utkání

Robert Svoboda (HC ZUBR Přerov): Byl to těžký, vyrovnaný a fyzicky náročný zápas. Soupeř nás často přetlačil v soubojích a tím získával více ze hry. Nicméně to bylo vyrovnané až do poslední chvíle. Porážka samozřejmě mrzí. Na to, jak se kluci nadřeli, z toho minimálně bod mohl být. Je to škoda, ale nedá se nic dělat. Čeká nás dalších iks zápasů. Musíme na to zapomenout a jít do nich zase s čistou hlavou.

Jiří Weintritt (VHK ROBE Vsetín): Nepovedl se nám minulý domácí zápas a do Přerova jsme přijeli s jasným cílem vzít si ty body zpátky. V první třetině nás trochu zbrzdil vlastní gól a vyloučení. Pokud mám ale něco říct k celkovému průběhu utkání, tak jsme byli aktivní, dobře jsme bruslili a drželi jsme se herního plánu. Hlavně jsme byli trpěliví až do konce, což nám přineslo tři body. Jsem rád, že se zápas velmi povedl brankáři Romančíkovi. Měl první minuty v celé sezoně, v přípravě nechytal. Uvedl se velmi dobrým výkonem. Celý tým zaslouží poděkování.