Vstupenky online

Drama až do konce, Vsetín s výborným Žukovem porazil Duklu i napodruhé

Redakce • 09.03.2023

Také druhé čtvrtfinálové utkání mezi Vsetínem a Jihlavou dopadlo vítězně pro Valachy. Ti šli ve čtvrtek jako první v úvodní třetině do vedení a i když hosté v polovině zápasu srovnali, zelenožlutí okamžitě kontrovali druhým gólem. Vedení 2:1 pak i díky výbornému Maximu Žukovovi v brance udrželi a v sérii hrané na tři vítězství vedou 2:0 na zápasy. Další utkání je na programu v neděli v pelhřimovském azylu Jihlavy.

CHANCE LIGA - ČF2 čt 9.3.17:30
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava
2:1(1:0, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 11. Holec (Klhůfek, Říha), 31. Jonák (Říha, Rob) – 29. Harkabus (T. Havránek, Chlubna). Rozhodčí: Hucl, Jaroš – Štofa, Pěkný. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. Střely na branku: 21:40. Diváci: 3087. Stav série: 2:0.

VHK ROBE Vsetín: Žukov – Kajínek, Říha, Smetana, Ondračka, Jenáček, Němec, Česánek – Jonák, Bērziņš, Rob – Holec, Klhůfek, Půček – Sihvonen, Přikryl, Bláha – Hořanský, Lichanec, Jenyš.
HC Dukla Jihlava: Beran – Kolář, Haman, Bilčík, Kočí, Vala, Dundáček, A. Dvořák – Harkabus, Skořepa, Karabáček – Havránek, Miškář, Šik – Meluzin, Pořízek, Chlubna – Cachnín, Křehlík, Brož.

Druhé čtvrtfinálové utkání mezi Vsetínem a Jihlavou začalo zostra. Hosté, pohánění snahou vyrovnat stav série, se drali do šancí, domácí ovšem držel skvěle chytající Žukov. Valaši trpělivě čekali na příležitost a hned z první větší udeřili. Klhůfek dostal prostor a vyslal dobrou střelu, kterou Beran jen vyrazil před sebe a Miroslav Holec dorážkou zvedl puk a poslal jej do branky – 1:0. Vyrovnání měl na holi o několik okamžiků později Cachnín, ovšem trefil jen tyčku vsetínské klece. Vsetínští mohli naopak zvýšit vedení, ale početní výhodu se jim zužitkovat nepodařilo.

Zkraje druhé části mohl hlouček jihlavských fanoušků rozjásat Chlubna, jenže na poslední chvíli nenašel prostor mezi Žukovovými betony. Na druhé straně měl obrovskou šanci po Ondračkově parádním pasu Půček v samostatném nájezdu, zakončil však příliš vysoko. V polovině utkání se ale přece jen dočkal tým z Vysočiny. Vsetín šel do tří a hosté těsně před koncem dvojnásobné přesilovky udeřili, když Žukova překonal Tomáš Harkabus a srovnal na 1:1. Za necelou minutu ale bylo všechno zase jinak. Nahození Říhy od modré překvapivě Beran nedokázal udržet, ve skrumáži těl si puk našel Vít Jonák a vrátil Valachům vedení.

Třetí dějství přineslo velkou přetahovanou. Valaši mohli utkání definitivně zlomit v dalších dvou přesilovkách, ale ani tentokrát početní výhodu nepřetavili v gól. Dukla to více než tři minuty před sirénou zkusila bez brankáře, v jednu chvíli stála na ledě dokonce v šesti hráčích proti domácím čtyřem. Ujčíkově družině se podařilo udržet v pásmu a několikrát nebezpečně ohrozit Žukova, ten ale svůj tým podržel a vyrovnání nepřipustil. Valaši tak udrželi vedení 2:1, ovládli i druhou čtvrtfinálovou bitvu, a v sérii hrané na tři vítězství vedou po čtvrtku už 2:0.

Ohlasy k utkání


Radim Kucarczyk (VHK ROBE Vsetín): Myslím si, že stejný zápas jako včera. Je to taková válka, kdy to bude o gól a bude to taková přetlačovaná. Dneska jsme to v závěru zvládli, bez toho aby se šlo dál. Jedeme tam za stavu 2:0 a doufáme, že sérii ukončíme.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Samozřejmě, že jsme se dostali do nelehké situace, jelikož jsme oba zápasy na Lapači prohráli a dostali jsme se tak do skóre 2:0 na série. Dnes jsme Vsetín tlačili, dokázali jsme je zavřít, forčekovali jsme je, vysílali jsme na ně spoustu střel. Vsetín pak dal gól z první větší šance, kdy se jeden hráč dokázal protlačit. Ve druhé třetině pak dáme gól a do minuty Vsetín zase skóroval. Nevstřelování gólů nás trápí celou sezónu, a i to se dnes potvrdilo. Myslím si, že jsme si tu výhru zasloužili dnes my.