Vstupenky online

Tři body a čtvrtá nula pro Žukova. Vsetín zakončil základní část výhrou nad Kolínem

Redakce • 01.03.2023

Základní část Chance ligy je minulostí. Hokejisté VHK ROBE Vsetín ji ve středu zakončili domácí výhrou nad Kolínem 4:0. K tříbodovému triumfu je dovedli Riku Sihvonen, Miroslav Holec a dvěma trefami Peter Lichanec. brankář Maxim Žukov si připsal čtvrtou vychytanou nulu v sezoně. Valaši nyní budou čekat na jméno soupeře pro čtvrtfinále play-off, který vzejde z předkola. Coby druhý celek tabulky vstoupí Vsetín do vyřazovacích bojů na domácím ledě ve středu 8. a ve čtvrtek 9. března. O prodeji vstupenek budeme informovat v nejbližších dnech.

CHANCE LIGA - 52.kolo st 1.3.17:30
VHK ROBE Vsetín
SC Marimex Kolín
4:0(1:0, 0:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 12. Sihvonen (Přikryl, Š. Bláha), 48. Lichanec (Hořanský), 58. Holec (Klhůfek), 58. Lichanec (Jenyš). Rozhodčí: Micka, Mejzlík – Kleprlík, Pěkný. Vyloučení: 4:2. Bez využití. V oslabení: 2:0. Střely na branku: 32:27. Diváci: 1 849.

VHK ROBE Vsetín: Žukov – Kajínek, Jenáček, Němec, Česánek, Smetana, Ondračka – Jonák, Bērziņš, Rob – Holec, Klhůfek, R. Půček – Sihvonen, Přikryl, Š. Bláha – Hořanský, Lichanec, Jenyš – Číp.
SC Marimex Kolín: Soukup – Aubrecht, Gaspar, Piegl, Kukla, Zajíc, Čáp, Naar, T. Jelínek – Mar. Novák, Koukal, Z. Král – J. Sklenář, Matějček, Kadlec – D. Šedivý, Morong, K. Lang – Moravec, Pajer.

Utkání začalo ve svižném tempu. Valaši už ve 3. minutě dostali výhodu přesilové hry, nicméně tu nevyužili. Následně měl dobrou šanci na holi Smetana, jenž dojel kotouč mezi kruhy, ale hostující Soukup si včas povyjel a udržel bezbrankový stav. Poté solidní příležitost pro Valachy vypracoval Holec, jenž přesně našel Půčka, Soukup však stihl tutovku domácích zneutralizovat. Skóre se tak poprvé změnilo až ve 12. minutě. Bláha našel na levé straně Přikryla, který uviděl volného Riku Sihvonena a finský šikula střelou do spodní části branky překonal hostujícího gólmana – 1:0. Marimex se do větší šance dostal až v závěru první části, kdy před Žukovem neúspěšně zahrozil Kadlec.

Ve druhé dvacetiminutovce mohl Vsetín poslat do dvoubrankového náskoku agilní Sihvonen, když doklepával puk u levé tyčky, trefil však jen Soukupovu výstroj. Následně se do situace dva jednoho dostali Rob s Berzinšem. Druhý jmenovaný stál u zrodu celé akce, v útočném pásmu přijal pas, v rychlosti a pod tlakem zakončil nepřesně. Krátce za polovinou utkání se v mezikruží octl nikým nekrytý Kukla, zkusil to napřímo, ovšem kotouč vyslal pouze nad Žukovovu svatyni. Aktivit kozlů demonstroval v závěru prostředního dějství Sklenář, jenž z prostoru za modrou čarou orazítkoval břevno.

V úvodu třetího dějství si Kolínští poprvé vypracovali souvislejší tlak v pásmu. Žukov musel hasit situaci před osamoceným Matějčkem i jeho odhodlanými spoluhráči. Pak ale udeřili podruhé v zápase Valaši. Hořanský si sjel s pukem za hostující klec a přesným pasem našel volného Petera Lichance, jenž zamířil do horní části Soukupovy branky – 2:0. Středočeši vrhli síly do útoku, v přesilovce nebezpečně zahrozil od modré Čáp. Na druhé straně mohl definitivně rozhodnout Rob, jenž se dostal do samostatného úniku, tváří v tvář Soukupovi se ale neprosadil. Hosté v závěru při přesilovce zkusili štěstí bez gólmana. Vytrestal je ale Miroslav Holec, jenž si proklestil cestu kolem mantinelu a zvýšil na 3:0 pro Vsetín. Kozlové i tak pokračovali v šesti hráčích, jenže jim unikl Peter Lichanec a svou druhou trefou v utkání pečetil na konečných 4:0.

Ohlasy k utkání



×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov