Vstupenky online

Na góly se čekalo do posledních minut, pak junioři snížili stav série

Helena Hegeďová • 23.03.2022

Téměř 56 minut se ve třetím utkání play-down čekalo na první branku. O úvodní trefu v závěru zápasu se postaral vsetínský útočník Matyáš Horský, jenže jinak defenzivní Poruba dokázala bleskově vyrovnat. Z bezbrankového utkání se během tří minut stala přestřelka a vítězný gól vsítil v čase 58:54 Adam Bachánek. Vsetínští tak ve druhém kole play-down poprvé zvítězili a odvrátili cestu do baráže o udržení. Další zápas čeká juniory už zítra 24. března na Lapači od 16:00.

Liga juniorů - PD2/3 st 23.3.17:30
VHK ROBE Vsetín
HC RT TORAX Poruba 2011
2:1(0:0, 0:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 56. Horský, 59. Bachánek (Čapka) - 58. Chovanec (Hlaváč). Rozhodčí: Ondráček, Pilný - Rampír, Bohuněk. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 94. Střely na branku: 43:37 (11:14, 16:15, 16:8). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

VHK ROBE Vsetín: Tkadlec – Fojtík, Čapka, Liss, Machů, Sviták (A), Mojžíš, Sýkora – Veselý, Janíček, Przybyla, Maštalíř, Bednařík (C), Ramert, Bachánek (A), Horský, Broža, Jurek.
HC RT TORAX Poruba 2011: Slíž – Fišara, Macias, Kelnar, Černý (A), Hlaváč (C), Ludvík – Kolat, Mikula, Halata (A), Chovanec, Barčák, Koudelný, Siekierka, Žák, Elze, Prokeš, Lysoněk.

První třetina skončila za bezbrankového stavu 0:0. Aktivněji začali hosté a skóre mohl otevřít už ve 2. minutě Halata, jenže trefil pouze levou tyč Tkadlecovy brány. Aktivita Poruby nabrala na obrátkách ve dvou přesilových hrách, které však daly spíše vyniknout vsetínské defenzivě. To početní výhoda Valachů vypadala po ofenzivní stránce lépe, ale ani domácí nedokázali soupeřova gólmana překonat. Stejně tak Slíž zastavil únik Bachánka a Tkadlec si na druhé straně poradil s brejkem Ludvíka. Šanci na gól tak měly oba celky, ale zápas nepřinesl nic překvapujícího. Všechno stálo hlavně na precizní defenzivě a výkonech obou gólmanů. 

Ani druhá třetina gól nepřinesla, i když týmy předváděly velice atraktivní hokej. Na rozdíl od prvního dějství se aktéři začali více tlačit do brankoviště, čehož mohli jako první využít Siekierka s Barčákem. Druhá dvacetimunitovka přinesla také hru čtyři na čtyři, v níž Kelnar nastřelil brankovou konstrukci. Vsetínští se do svých největších příležitostí dostali díky přesilové hře, kterou jim hosté nabídli ve 33. minutě. Poté se stali Valaši ofenzivně aktivnějším celkem a Ostravané naopak začali spoléhat spíše na defenzivu a šancí na jejich straně bylo poskrovnu. Po 40 minutách hry tedy bylo skóre stále stejné jako na začátku.

Rozlousknutí tak nakonec přinesla až třetí dvacetiminutovka. Vsetínští v ní svého soupeře výrazně přestříleli a bylo jen otázkou času, kdy se jejich tlak změní na první gól. Jenže Poruba bránila. Bránila a měla v brance nejlepšího gólmana základní části. A toho čtyři minuty a pětadvacet sekund před koncem základní hrací doby překonal Matyáš Horský. Jenže v tu chvíli Poruba úplně otočila. Z defenzivy se přesunula na druhou stranu a o dvě minuty později se radovala z přesné trefy Pavla Chovance do levého horního rohu. Bylo opět vyrovnáno. A tak to minutu před koncem vzal na pravém křídle na sebe Adam Bachánek a pohotovým zakončením překonal Slíže k bližší tyči. Hosté ještě zkusili hru bez brankáře, ale v ní se k žádnému ohrožení vsetínské brány nedostali. Valaši tak snížili stav série na 1:2.

Ohlasy k utkání

Trenéři obou týmů se vyjádří po skončení série.