Vstupenky online

Dorostenci nezachytili závěr. Tři body putují do Přerova

Helena Hegeďová • 20.01.2022

Ve čtvrtek večer přivítali vsetínští dorostenci na svém ledě v derby Přerov, s nímž se utkali opět po devíti dnech. Dvě třetiny vyrovnanou partii, v níž se Vsetínští dostali na jednobrankový rozdíl, rozhodla závěrečná desetiminutovka a Zubři po výhře 7:4 berou tři body.

Extraliga dorostu - 9. kolo - 2. část čt 20.1.19:15
VHK ROBE Vsetín
HC ZUBR Přerov
4:7(0:1, 1:2, 3:4)

Branky a nahrávky: 35. Dočekal (Raušer, Budín), 41. Koláček (Juráň, Škarka), 53. Bartoněk (Frolo, Vaněk), 58. Frolo (Kučný, Šedlbauer) – 16. Paska (Polame, Svoboda), 32. Hanák (Svozil), 38. Toman (Svozil, Vojtek), 52. Kuchta (Hanák), 55. Kuchta (Hanák, Kolařík), 56. Šindler (Hanák), 57. Svoboda (Škňouřil, Toman). Rozhodčí: Blaha – Maloušek, Polesný. Vyloučení: 3:3 Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 65. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4, 3:4, 3:7, 4:7.

VHK ROBE Vsetín: Konečný – Stodůlka, Kučný, Šedlbauer, Kotrla, Herman – Bartoněk, Koláček, Juráň, Vaněk, Škarka, Budín, Frolo, Pejchal, Dočekal, Raušer.
HC ZUBR Přerov: Vojtek – Škňouřil, Svozil, Janek, Polame, Harásek, Veselý – Hanák, Paska, Kolařík, Toman, Kuchta, Šindler, Svoboda.

Utkání začalo rychlým vyloučením hostujícího hráče a také přerovským brejkem v oslabení, kdy Kuchtu vychytal Konečný. Zubři byli od začátku lepším týmem a pohlídali si taky další hru ve čtyřech po druhém vyloučení Svobody. Bezbrankový stav se ale držel až do 16. minuty. Vsetínští ovšem měli také štěstí, nejednou za domácím brankářem zvonila tyč.

Ke konci první třetiny poslal Ondřej Polame přihrávku do předbrankového prostoru, kam si ke kotouči sjel Levente Paska. Ten pak rozpohyboval gólmana a kotouč poslal za brankovou čáru kolem Konečného pravé brusle. Vsacané začali po inkasované brance hrát rozvážněji, což přinášelo ovoce. Velkou šanci na srovnání měl v posledních sekundách první periody Raušer, který mohl po přihrávce Budína zakončovat do odkryté branky. Kotouč ale nedokázal včas zpracovat.

Druhá třetina už přinesla vyrovnanější podívanou. Šance se vyskytly na obou stranách a Konečný se mohl opět spolehnout na dobře postavené tyče. Spojnici břevna a levé tyčky trefil Svozil, Svoboda zas z otočky nastřelil pouze konec brankářské hokejky. Byl to ovšem Jan Hanák, kdo nakonec vsetínského gólmana krátce po polovině utkání překvapil, když vystartoval hned ze střídačky a trefil se nad lapačku.

Vsetínští následně srovnali, a to v přesilové hře. David Dočekal stál na levém kruhu zcela osamocen, a tak měl dost času na zpracování puku a zakončení mezi vyrážečku a pravý beton. Také Zubři však využili početní výhodu. V jeden okamžik se Valaši osvobodili, na což hosté reagovali protiútokem a rychlou souhrou Davida Svozila s Vojtěchem Tomanem, jehož střela skončila u pravé tyče. Přerov tak odcházel do kabiny s dvoubrankovým vedením.

Vsetínští vstoupili do třetího dějství nejlépe, jak mohli, a to snížením. Proti pokusu Matěje Juráně vyjel Vojtek z branky, a tak neměl Adam Koláček žádný problém s nasměrováním kotouče do úplně prázdné sítě. Nechybělo mnoho a mohlo být vyrovnáno. Nikdo by se nemohl divit ani tomu, kdyby se domácí dostali do vedení. Sami na přerovskou bránu jeli Raušer s Dočekalem, prvně jmenovaný vystřelil na lapačku, Dočekal už se k dorážce u levé tyče nedostal, i když kotouč Vojtkovi přepadl přes lapačku.

O minutu později ztečoval Frolovu přihrávku na Budína v situaci dva na jednoho Svozil. Valaši drželi soka pod tlakem, Juráňova střela na vyrážečku skončila v brankovišti, ovšem Škarka už se přes pozorně bránící hráče k dorážce nedostal. Místo toho vyšlo přečíslení dva na jednoho přerovským Zubrům. Po kombinaci s Janem Hanákem se prosadil Tobiáš Kuchta. Jenže Vsetínští se nevzdali a Matyáš Bartoněk poslal puk do levého horního rohu.

Ta pravá smršť ale teprve přišla. K levé tyči se trefil Tobiáš Kuchta, přihrávku Jana Hanáka lehce tečoval Daniel Šindler nad pravý beton a v přesilovce zakončil v předbrankovém prostoru souhru na jeden dotyk Petr Svoboda. Poslední gólové slovo ale měli přece jen domácí. Jakub Frolo odčinil své předchozí vyloučení v útoku tři na nikoho, kdy poslal puk kolem gólmanovy levé nohy do odkryté brány. Vsetínští měli v utkání hodně gólových šancí, ale zradilo je zakončení. Tři body za výhru 7:4 tak bere Přerov.

Ohlasy k utkání

Dominik Gerža (VHK ROBE Vsetín): Hodnotí se mi to těžce. S jednou věcí se potýkáme celou sezonu, a to je neproměňování šancí. Nebo víceméně ani nevypracování si těch šancí. Dalším problémem jsou pak hrubé individuální chyby.

Vít Černohous (HC ZUBR Přerov): Vzhledem k oslabené sestavě, v které jsme přijeli, to byl hodně ubojovaný zápas. Pro nás jsou to hrozně cenné body, které jsme proti Vsetínu získali a klobouk dolů před všemi kluky, kteří to dneska odmakali. Někteří byli po týdnu na ledě, a o to víc si ceníme toho, že jsme to zvládli.