Vstupenky online

Junioři nestačili na Porubu, chyběl jim jeden gól

Helena Hegeďová • 17.11.2021

Vsetínští se dostali do vedení v 9. minutě, Poruba ale v poslední minutě úvodního dějství srovnala. Ostravanům vyšel také závěr další dvacetiminutovky, kdy se prosadili hned dvakrát během 23 sekund. Tento počin se nakonec ukázal jako klíčový. Z řad Valachů už totiž odpověděl jen Martin Janíček, což domácím na bodový zisk nestačilo.

Liga juniorů - 18.kolo st 17.11.17:30
VHK ROBE Vsetín
HC RT TORAX Poruba 2011
2:3(1:1, 0:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 9. Bednařík (Lavička), 47. Janíček (Horský, Maštalíř) – 20. Lysoněk (Hlaváč, Černý), 38. Urbančík (Siekierka, Dinmukhammed), 39. Žák (Barčák). Rozhodčí: Vaněk – Kociňák, Šobán. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 89. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3.

VHK ROBE Vsetín: Tkadlec – Fojtík, Mojžíš, Sýkora, Houser (C), Sviták, Prčík, Liss, Matějíček, Macík, Čapka – Horský, Jurek, Janiček, Bednařík, Lavička, Maštalíř, Broža.
HC RT TORAX Poruba 2011: Slíž – Macias, Fišara, Mrozek, Černý, Dinmukhammed, Hlaváč (C), Kelner – Siekierka, Chovanec, Barčák, Urbančík, Kolat, Mikula, Koudelný, Halata (A), Žák, Lysoněk.

Hned v úvodu zápasu si oba celky vyzkoušely hru v početní výhodě, ale ani jednomu ze soupeřů hra v pěti proti čtyřem nesedla. To už se ale nedá říct o následné hře v plném počtu a gólu Davida Bednaříka. Valaši následně ubránili další oslabení, ale Poruba přece jen devět sekund před sirénou oznamující konec první části zápasu vyrovnala. Prosadil se Ludvík Lysoněk po kombinaci s Filipem Hlaváčem a Vojtěchem Černým.

Druhé dějství začalo za vyrovnané stavu 1:1 a zdálo se, že tak vydrží i po dalších dvacet minut. Jenže chyba lávky. Poruba strhla skóre na svou stranu dvěma brankami v 39. minutě. Jakubu Urbančíkovi a Lukáši Žákovi stačilo přesně 23 sekund na to, aby Ostravané do třetí třetiny vstupovali s docela pohodlným dvoubrankovým náskokem.

Tohle vedení se nakonec opravdu ukázalo jako klíčové, protože Valaši odpověděli už pouze jednou brankou. V 47. minutě se prosadil Martin Janíček, což však na vítězství domácího celku nestačilo a tři body tedy bral soupeř z ostravské Poruby.