Vstupenky online

Junioři vezou výhru z Brna. Warriors srazil Broža a bezchybný Tkadlec

Andrea Harmuthová, Helena Hegeďová • 03.10.2021

Vsetínští junioři už odehráli zápas s každým z východní skupiny a nastal čas na odvety. Ta proti Warriors se Valachům vyvedla na výbornou. V Brně se prosadili jednou v každé třetině a Tkadlec za svá záda nepustil žádný gól. O radost na vsetínské střídačce se postaral hlavně Broža a také dorostenec Ürge, který odehrál první zápas mezi juniory.

Liga juniorů - 7.kolo ne 3.10.14:40
HCM Warriors Brno
VHK ROBE Vsetín
0:3(0:1, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 15. Broža (Janíček), 23. Ürge (Bachánek, Jurek), 50. Broža. Rozhodčí: Čuňočka – Hübl, Polesný. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 30. Průběh utkání: 0:3.

HCM Warriors Brno: Vystavěl – Mlčoch, Kala, Mareček, Mrkvica, Mahdacl, Orsech, Milotinský, Brokeš – Toman, Staněk, Novotný, Zelinka, Holotík, Rašovský, Marčík, Láryš, Heinrich.
VHK ROBE Vsetín: Tkadlec – Mojžíš, Sýkora, Machů, Prčík, Fojtík, Čapka, Houser – Maštalíř, Janíček, Bednařík, Sopek, Jurek, Kopřiva, Matějíček, Bachánek, Ürge, Broža.

Hned v úvodu utkání dostali Valaši šanci otevřít skóre zápasu při nabídnuté přesilovce. Hned po skončení oslabení se domácí drali dopředu, Tkadlec proti jejich pokusům vždy včas zasáhl. Poté se hra přelévala z jedné strany na druhou. Do šance se mohly dostat oba celky. Warriors ale příliš kombinovali a finální přihrávka nikdy nebyla přesná.

Ke konci první periody se hra přesunula před Vystavěla a další šance si vytvořili Vsetínští. Nejprve se ke gólu napřahoval od modré Prčík, jeho střelu ale brankář domácích dobře viděl. Janíček ovšem ihned založil další útočnou akci, která už vyšla. Střelou pod horní tyč otevřel skóre Ondřej Broža. Hosté poté byli aktivnější a hra nabírala na obrátkách. Zvyšující se tempo hry zastavila až siréna oznamující konec první části.

Warriors nastoupili do druhé třetiny s jasným cílem – otočit utkání. Jejich střely na začátku této části ale zblokovala vsetínská obrana. Po několika pokusech domácích se do útoku dostali také hosté a hned z toho byla branka. Střelou z mezikruží mířící přes Vystavělovo levé rameno se prosadil Tomáš Ürge. Pro hráče vsetínského dorostu to byla první branka v premiérovém utkání mezi juniory. Valachy tato branka nakopla a jejich hra se stupňovala. Tvořili si stále další a další šance. 

Například Mojžíš se snažil překvapit domácího gólmana, ten byl ale připraven. Brňané měli v této části problém vrátit se do zápasu a pouze bránili. Novou šanci jim nabídla přesilovka. Během té měl Tkadlec plné ruce práce, ale ani tady Warriors neskórovali. V závěru druhého dějství jsme mohli vidět několik individuálních akcí na obou stranách, žádná z nich ale neskončila v brance. Brňané se snažili natlačit Tkadlecovi do brankoviště, vsetínský gólman ale jejich šance zhatil.

Poslední dvacetiminutovka měla o něco opatrnější rozjezd. Vsetín se snažil nepouštět domácí k šancím a Warriors vsadili především na obranu své svatyně. I přes to se Valachům podařilo několikrát otestovat Vystavělovu pozornost. Především tedy tečovanými střelami. Nakonec se podařilo prosadit střelci první branky Ondřeji Brožovi v individuální akci. Brňanům se už nepodařilo vrátit do zápasu a během poslední periody jen bránili. V závěru celého utkání dostali Vsacané šanci své vedení ještě navýšit ve hře pět na čtyři, ale neúspěšně. Skóre se zastavilo za stavu 3:0 pro Vsetín. Tkadlec si tak dnes připsal čisté konto.

Ohlasy k utkání

Juraj Jurík (VHK ROBE Vsetín): Dneska jsme podali kolektivní výkon podpořený výborným výkonem brankáře Tkadlece. Myslím si, že jsme po zásluze zvítězili.