Vstupenky online

Valaši na domácím ledě nezaváhali a čtyřmi brankami skolili Sokolov

Redakce, Radek Bařina • 02.02.2022

Středeční podvečer na Lapači patřil Chance lize. Vsetínští hokejisté v rámci 44. kola přivítali na svém ledě Sokolov. Už v první minutě rozjásal fanoušky domácích přesnou ranou Vít Jonák. O chvíli později už to bylo 2:0, když se trefil Roman Půček. V dalším dějství byl k vidění vyrovnaný hokej, ale bez branek. Ve třetí třetině Valaši potvrdili své vedení, když další branky přidali Pšurný a Jerofejevs. I díky skvělému výkonu Davida Gáby se mohli Valaši radovat z jasného vítězství.

CHANCE LIGA - 44.kolo st 2.2.17:30
VHK ROBE Vsetín
HC Baník Sokolov
4:0(2:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 1. Jonák (Pšurný, Jerofejevs), 6. Půček (Štach, Gago), 52. Pšurný (Jonák, Rob), 54. Jerofejevs (Pšurný). Rozhodčí: Cabák, Skopal - Vašíček, Hranoš. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1000. Střely na branku: 43:30. Průběh utkání: 4:0.

VHK ROBE Vsetín: Gába – Jerofejevs, Ondračka, Štach, Smetana, Říha, Hryciow, Š. Jenáček – Jonák, Pšurný, Rob – Berger, Kucharczyk, Klímek – Půček, Vlach, Gago – Pitule, Venkrbec, Hořanský.
HC Baník Sokolov: Cichoň – Klejna, Pohl, Zeman, Rulík, Vodička, Kadeřávek – Jurčík, Jiskra, Tomi – Vracovský, Kverka, Vrhel – Adámek, Rohan, Bílek – Jandus, Hašek, Sloboda.

Ofenzivní podívanou přinesla první třetina duelu mezi Vsetínem a Sokolovem. Notně k tomu přispěla hned první minuta a v ní úvodní branka Vsetína. Vít Jonák vybojoval puk v rohu kluziště, narazil si ho s Pšurným a pak z těžké pozice překvapil brankáře Cichoně. Povzbuzení domácí pokračovali v aktivitě, další branku ale z náporu nevytěžili a postupně se začali osmělovat i hosté. Jejich úvodní náznaky šancí ale spolehlivě pochytal Gába. Vsetín však byl i nadále nebezpečnější a brzy byl odměněn další brankou. V šesté minutě sice nejprve neuspěl Ondračka, který tváří v tvář Cichoňovi nechal vyniknout gólmana, na sklonku téže minuty už ale udeřilo. Gago našel volného Štacha a jeho střílenou přihrávku usměrnil z hranice brankoviště za záda bezmocného Cichoně Roman Půček.

Valaši následně ještě několikrát nebezpečně zahrozili, uklidňující třetí branku už ale nevsítili a obraz hry se postupně vyrovnal. V otevřeném zbytku třetiny měli tak i Sokolovští řadu nebezpečných příležitostí. Proti Vrhelovu zakončení z mezikruží ale vytáhl skvělý zákrok Gába, o pár minut později měl pak domácí muž s maskou i trochu štěstí, když po závaru na brankovišti proskotačil kotouč těsně vedle levé tyče. A protože v závěru třetiny se neprosadili ani domácí Jonák s Robem, odcházely celky do kabin za stavu 2:0. O ofenzivním pojetí třetiny svědčí i poměr střel 18:15.

Do druhé třetiny oba týmy vsadily na mnohem zodpovědnější přístup k bránění. Hosté od prvního vhazování hýřili aktivitou, přes zlepšenou defenzívu Valachů se ale do nebezpečnějších střeleckých pozic dostávali jen sporadicky. Ani Valaši ale dlouho nebyli nebezpeční, přičemž naráželi nejen na zlepšenou obrannou činnost hostů, ale také na množství vlastních kombinačních nepřesností. Až ve dvacáté osmé minutě se zablýskalo. Nejprve Severočeši překombinovali slibné přečíslení, takřka z protiútoku pak usměrnil Rob Jonákův pas těsně mimo.

Krátce po polovině zápasu došlo na první vyloučení. Říhův faul nabídl Sokolovu šanci ke snížení, početní výhoda však hostujícímu týmu příliš nevyšla. Mnohem nebezpečnější byla situace ze třicáté sedmé minuty, kdy Vrhelova teč řádně vyděsila Gábu i tribuny – naštěstí pro domácí ale zamířila mimo. Jinak však byl v závěru třetiny aktivnější Vsetín. Vytěžil z toho svou první přesilovku, nesehrál ji ale dobře, a nakonec mohl být rád, že hostující protiútok dva na jednoho skončil nepřesnou střelou. I po čtyřiceti minutách tak Valaši drželi dvougólový náskok.

Také do závěrečné periody vstoupili Sokolovští plni aktivity, vsetínská defenzíva ale pracovala velmi dobře a když už se hosté do šance dostali, byl na místě výborný Gába. Ve čtyřicáté šesté minutě se jeho lapačka se zaskvěla proti Haškově ukryté střele z mezikruží, proti šanci Kverky o dvě minuty později pak vůbec zasahovat nemusel. Zkušený útočník si šikovně nabruslil mezi domácí beky, z dobré pozice ale minul. Pohříchu to byla poslední velká hostující šance na zdramatizování utkání.

V padesáté třetí minutě totiž Valaši třetí brankou definitivně zlomili hostující odpor. Důrazný Roman Pšurný vybojoval puk, ten se mu po kombinaci Jonáka s Robem vrátil a centr prvního útoku zblízka po ledě propálil Cichoně. O minutu později už to bylo 4:0. Vsetín si zahrál přesilovku a bleskově ji využil. Ihned po vhazování vypálil od modré Aleksandrs Jerofejevs, Jonák šikovně zakryl výhled gólmanovi a bylo hotovo. V závěru zápasu ještě mohl zvýšit Jonák, sám před gólmanem ale přestřelil. Mrzet ho to ale nemuselo. Vsetín porazil Sokolov 4:0 a gólman Gába si připsal své první letošní vítězství – a rovnou s čistým kontem.

Ohlasy k utkání