Vstupenky online

Valaši v Třebíčí neskórovali, na druhé místo ztrácejí šest bodů

Jan Tajzler • 31.01.2022

Přímý souboj o 2. místo se v pondělním podvečeru uskutečnil na ledě třebíčské KHNP Areny. Znovu se potvrdil trend ze vzájemných soubojů mezi Třebíči a Vsetínem, kdy se z vítězství raduje domácí tým. Horáci skórovali v každé třetině jednou a dokráčeli k důležitému vítězství, naopak Valaši hledal recept na bezchybného Pavla Jekela marně.

CHANCE LIGA - 43.kolo po 31.1.17:30
SK Horácká Slavia Třebíč
VHK ROBE Vsetín
3:0(1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 6. M. Zabloudil (Gajarský, Vodný), 29. Vodný (L. Doudera, Střondala), 52. Dočekal (L. Forman). Rozhodčí: Bejček, Čáp – Coubal, Kokrment. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 871. Střely na branku: 30:36. Průběh utkání: 3:0.

SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Hunkes, L. Doudera, M. Furch, L. Forman, Poizl, Tureček, Mlčák – Střondala, L. Bittner, Dočekal – D. Sklenář, Malý, Šťovíček – Ferda, D. Michálek, Krliš – Gajarský, Vodný, M. Zabloudil.
VHK ROBE Vsetín: Gába – Ondračka, Jerofejevs, Smetana, Štach, Hryciow, J. Říha, Š. Jenáček – Rob, Pšurný, Jonák – A. Zeman, Kucharczyk, Berger – D. Březina, Venkrbec, Pitule – Hořanský, R. Vlach, R. Půček.

Domácí tým vstoupil do šlágru aktivně a odměnou mu byla vedoucí branka, která se dostavila v čase 5:46, kdy úspěšné přečíslení po přihrávce Gajarského zakončil Matěj Zabloudil, jenž se v koncovce neukvapil, zpracoval si puk a obstřelil bezmocného Gábu. Zanedlouho mohli jít domácí do dvoubrankového vedení, Gajarský si však v samostatném úniku na Gábu nepřišel a vsetínský brankář pak pohotově zlikvidoval i dorážku Vodného. Do první sirény museli ještě Vsetínští čelit početní výhodě domácích, ale skóre už se neměnilo. 

Na startu druhé třetiny hledal marně recept na Jekela vsetínský kapitán Jonák, když se v krátkém sledu dostal hned do dvou slibných střeleckých pozic. Valaši však nabídli soupeři další početní výhodu, kterou Třebíč krátce před polovinou základní hrací doby využila. Kombinaci v přesilové hře zakončil nechytatelnou střelou z levého kruhu Michal Vodný. Vsetín mohl reagovat rovněž v přesilové hře, ale nadále pouze potvrdil, že tato herní disciplína není jeho doménou. Po dvou třetinách tak Třebíč držela dvoubrankový náskok. 

Ve třetí třetině se Valaši snažili reagovat na nepříznivý stav, ovšem jejich střelecké pokusy blokovala pozorná obrana Třebíče a pohotové reakce předváděl také brankář Jekel. S přibývajícím časem to měl Vsetín těžší a těžší prosadit se proti urputné hře domácích. Navíc v čase 51:10 definitivně rozhodl nenápadnou střelou od mantinelu Martin Dočekal, když jeho střela zapadla pod horní tyč vsetínské branky. Jekel a jeho kolegové z obrany už zdramatizování zápasů nepřipustili, a tak Třebíč získala cenné tři body v přímém souboji o 2. místo. 

Ohlasy k utkání

Jan Srdínko (VHK ROBE Vsetín): Snažili jsme se na Třebíč připravit. Hraje a přináší jí to úspěch, hru založenou na poctivé obraně, hrozí z brejků. V dnešním zápase se to potvrdilo. Hráli poctivě do obrany, první gól jsme dostali z přečíslení dva na jednoho, pak si pomohli přesilovou hrou. I my jsme si vypracovali některé šance, ale buď tam bylo těžkopádné zakončení nebo nám chyběl větší důraz. Navíc se nám nepovedly přesilové hry a to byl rozdíl. Tím pádem jsme nemohli zápas zdramatizovat a soupeř zaslouženě vyhrál. Ale v zápase u nás jsme taky dostali první gól a nakonec jsme vyhráli. Hráčům jsme říkali, že je blbé dostat v Třebíči první gól, nicméně zápas je dlouhý a pořád se s tím dá něco dělat. Dneska jsme ale recept na soupeře nenašli a nedali jsme gól. Určitě nebudeme házet nějakou vinu na gólmana, když jsme nebyli ani jednou úspěšní v zakončení. Dneska zápasy rozhodují přesilovky a nedařilo se ani našim speciálním formacím.

Jaroslav Barvíř (SK Horácká Slavia Třebíč): Jsme rádi, že jsme navázali na výkon z Jihlavy, jak systémově, tak nasazením a obětavostí. Výborně jsme pracovali do defenzívy, z toho pramenila naše přečíslení a šance. Jsme rádi, že jsme si pomohli i přesilovkou na 2:0, kterou jsme sehráli výborně. I za tohoto stavu jsme chtěli hrát pořád stejně, čekat na naše příležitosti a naše brejky, což se nám dařilo. Měli jsme ještě dost dalších šancí na navýšení náskoku. Vsetín je nesmírně kvalitní mužstvo, takže i oni si vypracovali šance, ale my jsme jim to posbírali v předbrankovém prostoru, a když už jsme to nezvládli, tak to parádně zavřel Pavel Jekel. Myslím si, že zaslouženě bereme tři body.