Vstupenky online

Boj až do konce. Valaši těsně nestačili na ústecký Slovan

Redakce • 19.12.2021

Víkendový trip zakončili hokejisté VHK ROBE Vsetín v neděli na ledě Ústí nad Labem. Po sobotním skalpu Vrchlabí byli blízko bodům i tentokrát. Ve vlastním oslabení je poslal do vedení David Březina, ale ve stejné přesilovce domácích srovnal Martin Tůma. Slovan se následně prosadil i po střelách Drtiny a Grima. Valaši v závěru zkusili hru bez brankáře a po trefě Aleksandrse Jerofejevse snížili na 2:3, ovšem na srovnání skóre to nestačilo. Další duel sehrají Stantienovi svěřenci ve středu na Lapači proti Havířovu.

CHANCE LIGA - 29.kolo ne 19.12.16:30
HC Slovan Ústí nad Labem
VHK ROBE Vsetín
3:2(1:1, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 14. M. Tůma (Vladimír Brož, Trávníček), 39. Drtina (Štěpán Bláha, Milfait), 47. Grim (Záruba, Š. Havránek) – 13. Březina, 57. Jerofejevs (Pitule). Rozhodčí: Bejček, Kostourek – Coubal, Kokrment. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 983. Střely na branku: 25:32. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2.

HC Slovan Ústí nad Labem: Cikánek – Drtina, Š. Havránek, Přindiš, Trefný, Vladimír Brož, Mareš, Chalupa, Záruba – Milfait, Vrdlovec, Štěpán Bláha – Trávníček, Čermák, D. Tůma – Bernat, M. Tůma, Žolobov – Grim, Jouza.
VHK ROBE Vsetín: Sachr – Jerofejevs, Štach, Ondračka, Smetana, J. Jenáček, Hryciow, Š. Jenáček – Jonák, Pšurný, Rob – Hořanský, Pitule, Březina – Berger, Vlach, Zeman – Gago, Kucharczyk, Vítek.

Hosté do utkání vlétli jako uragán. Konkrétně Luboš Rob se v rychlém sledu dostal k několika nadějným příležitostem, ale Cikánek byl připraven. Domácí tak pochopili, že musí přidat. Velice rychle se jim podařilo vyrovnat tempo, kdy nejprve jel v úniku sám na Sachra Čermák, ale jeho klička neskončila úspěchem. Na druhé straně naopak hrozil Jenáček, avšak jeho pokus skončil pouze na tyči. Další šance Vsetína však už skončila v síti, když David Březina ujel ve vlastním oslabení ústecké obraně a následně zavěsil. Toto vedení hostům nevydrželo ani minutu, protože z již zmiňované přesilovky prostřelil Sachra Martin Tůma. I na tento gól mohla být blesková odpověď, ale Cikánek fantastickým skokanským zákrokem zastavil střelu Gaga do odkryté branky. Tento zákrok ústecké hráče nakopnul, a ti ve zbytku třetiny zatlačili vsetínské hráče do defenzivy. Avšak nadějné pokusy Milfaita a Vrdlovce brankou neskončily.

Druhé dějství bylo již od začátku z obou stran velice aktivní. Domácí však hrozili o něco více. Nejprve se po chybě Smetany dostal do úniku v oslabení Grim, ale jeho zakončení chyběla špetka přesnosti. Dále se hra začala více kouskovat a k vidění bylo několik přesilovek. Ale paradoxně největší šanci druhé třetiny měl domácí Štěpán Bláha během vlastního oslabení, kdy využil své vysoké rychlosti a ujel hostující obraně. Bohužel pro domácí ani jeho pokus nepřekonal Sachra. V samotném závěru druhého dějství se ale diváci branky přeci jen dočkali. Jiří Drtina totiž v přesilovce vypálil od modré svou pověstnou dělovku, kterou dokázala zastavit až síť v brance.

Do třetí tetiny šli hosté s jasným cíle, vyrovnat. Avšak tím, že vsetínští otevřeli svou obranu, tak se do šancí více dostávali spíše domácí. Nejprve se po pěkné kombinaci dostal sám před Sachra Trefný, ale trestuhodně přestřelil. Další šance Slovanu už ale přinesla ovoce. Po kratším tlaku se totiž dostal před hostující branku Jan Grim, který nakonec místo přihrávky zvolil kličku a překonal vsetínského strážce svatyně. Na druhé straně mohl rychle snížit Smetana, ale Cikánek byl připraven a potvrdil tak svůj dnešní dobrý výkon. Vsetín však dále už byl poměrně bezzubý a nedokázal se dostávat do vyložených šancí. Naopak na domácí straně mohlo několik hráčů postupně rozhodnout. Ale Žolobov, Mareš ani Čermák nedokázali navýšit ústecký náskok. Tři minuty před koncem zkoušel Vsetín hru v šesti, která se prakticky ihned vyplatila, když se od modré prosadil Aleksandrs Jerofejevs. Hosté už závěrečný tlak v další branku nepřetavili, takže domácí nakonec zvítězili poměrem 3:2.

Autor: Marek Vachta

Ohlasy k utkání

Jaroslav Roubík (HC Slovan Ústí nad Labem): Z našeho pohledu dnes výborný zápas, kluci makali, jezdili po zadku. Dneska asi rozhodli brankaři, my jsme měli o něco lepšího, šancí bylo stejně na obou stranách. Ve třetí třetině jsme dali na 3:1, mohli jsme ale navýšit i více. Poté to tam kluci urvali, co to šlo. Góla jsme nedostali a tři body jsou pro nás velmi důležité.

Jan Srdínko (VHK ROBE Vsetín): My jsme chtěli náš víkendový trip zakončit výhrou tady v Ústí, to se nám ale nepovedlo. Největší rozdíl jsem viděl ve speciálních formacích, dostali jsme tam dva góly, my jsme si přesilovkami vůbec nepomohli, to byl asi největší kámen úrazu. Pak už si Ústí to vedení pohlídalo, hrálo výborně do obrany, nám se tam těžko dostávalo, v těch daných momentech, když jsme měli vytvořený tlak, jsme pouze kombinovali, chybělo tam zakončení. To byl základní problém.