Vstupenky online

Vsetín doma nadále stoprocentní, třetí výhru odneslo Vrchlabí

Jan Tajzler • 29.09.2021

Ve středu v podvečer byl program na Lapači věnován repríze loňského čtvrtfinále play-off, když na Valašsko zavítal soupeř z Vrchlabí. Vsetínští nastoupili do utkání znovu v pozměněné sestavě a v první třetině se ujali vedení díky Radimu Kucharczykovi. Vrchlabí sice srovnalo v přesilové hře, ale do druhé sirény se zelenožlutým podařilo odskočit na dvoubrankový rozdíl. Hostům se pak povedlo ještě jednou zkontaktovat, ale třetí domácí výhru v sezoně nakonec pečetil Roman Vlach. Vsetín tak zůstává na domácím ledě neporažen, v sobotu se pokusí o první venkovní vítězství na ledě Litoměřic.

CHANCE LIGA - 6.kolo st 29.9.17:30
VHK ROBE Vsetín
HC Stadion Vrchlabí
4:2(1:0, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 17. Kucharczyk (Smetana), 27. D. Březina, 38. R. Půček (Štach, Klímek), 55. R. Vlach (Jonák, Klímek) – 25. T. Kaut (Mrňa, Pochobradský), 44. Matýs (D. Chalupa, Machač). Rozhodčí: Bejček, Micka – Měkýš, Blažek. Vyloučení: 6:4. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2020. Střely na branku: 27:28. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2.

VHK ROBE Vsetín: Málek – Ondračka, Smetana, Štach (A), J. Jenáček, Hryciow, Š. Jenáček, Vosátko – Gago, Jonák (C), Majdan – Berger, R. Vlach, Apolenář – R. Půček, Kucharczyk (A), Klímek – Hořanský, D. Březina, Vítek.
HC Stadion Vrchlabí: Soukup – Oliva, Linhart (C), J. Kynčl, Nedbal, M. Voženílek – Mrňa, Urban, D. Chalupa – Machač, T. Kaut (A), Matýs – Pochobradský, Chrtek, T. Zeman – M. Kloz, L. Kučera.

Hosté z Vrchlabí se snažili být na Lapači aktivní a zprvu byli na kotouči častěji, než domácí tým. Vážnější brankové příležitosti se však po většinu úvodní dvacetiminutovky nerodily, více než dva tisíce diváků byly ale na rozdíl od jarní série v play-off svědky i disciplinované hry. To vše platilo až do 17. minuty, kdy střelu Smetany doklepl za záda Soukupa vsetínský Radim Kucharczyk. Následně si domácí vynutili přesilovou hru, když na 2+2 minuty putoval na trestnou lavici Urban. Téměř polovina jeho trestu se přenesla i do druhého dějství, Vsetínští ale vedení nenavýšili.

Prostřední perioda nejprve přinesla fauly Vsetínských. Ti připustili hostům početní výhodu 5 na 3, kterou Vrchlabští dokázali využít až při hře 5 na 4, když se prosadil Tomáš Kaut. Vsetín dalšími vyloučeními připravil hostům další početní výhody. Paradoxně ale ve vlastním oslabení si dokázal vzít vedení zpět, když v trestném střílení uspěl David Březina. Valaši pak při rovnovážném počtu hráčů na ledě byli aktivnějším týmem. Nakonec jim herní převaha ve druhé třetině přinesla početní výhodu, kterou potrestal Roman Půček.

Kontaktní branku vstřelili hosté až v 45. minutě, když se přes Chalupu dostal puk na zakončujícího Michala Machače a proti jeho střele se už nestačil výborně chytající Málek ve vsetínské svatyni přemístit. Poslední slovo ale měli Valaši. Hosté zcela propadli ve střední pásmu a Vsetínští postupovali ve třech proti jednomu bránícímu hráči. Jonákovi se podařilo poslat puk na hokejku Romana Vlacha, kterému sice zakončení úplně nesedlo, ale puk pět minut před sirénou přece jen doputoval za brankovou čáru.

Hosté se snažili v závěru ještě zabojovat, v početní výhodě zkusili hru bez brankáře, ale Málek jim nepovolil naději na srovnání. Vsetín tak slaví důležitý tříbodový zisk, Vrchlabí vůbec poprvé v sezoně vyšlo bodově naprázdno.

Ohlasy k utkání



×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov