Vstupenky online

Výborně! Valaši vydřeli na ledě Jihlavy plný bodový zisk

Jan Tajzler • 06.02.2021

Před reprezentační pauzou mířili hokejisté Vsetína na led Jihlavy, která letos doposud v domácím prostředí nebodovala pouze jednou. Domácí začali lépe, když skóre otevřel Matěj Zadražil. Vsetín se ovšem rychle otřepal a rychlou odpověď obstaral Jan Berger. V prostředním dějství pak přesilovou hru pohlednou střelou využil obránce Jan Bartko a vzhledem k dalšímu průběhu utkání obstaral svou čtvtou vítěznou branku v sezoně. Zápas v Jihlavě byl dramatický až do posledních minut, Vsetín se mohl spolehnout na skvělý výkon brankáře Davida Gáby, a oplatil tak Dukle podzimní porážku z Lapače.

CHANCE LIGA - 27.kolo so 6.2.17:30
HC Dukla Jihlava
VHK ROBE Vsetín
1:2(1:1, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 11. M. Zadražil (Pekr, T. Harkabus) – 12. Berger (A. Zeman, Gajarský), 23. Bartko (Hryciow). Rozhodčí: Pilný, Šudoma – Měkýš, Otáhal. Vyloučení: 8:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 0. Střely na branku: 32:21. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2.

HC Dukla Jihlava: Žukov – Dundáček, D. Kolář (A), T. Černý, Strejček, Bilčík, Eliáš, Mareš – Čachotský (A), Skořepa (C), Illéš – Jiránek, Fronk, Vítězslav Brož – T. Harkabus, M. Zadražil, Pekr – T. Havránek, Lichanec, Chlubna.
VHK ROBE Vsetín: Gába – Ondračka, Smetana, Hryciow, Bartko, Kudělka (C), Štach (A), J. Jenáček – L. Bednář, Pechanec, Gorčík – Babka, R. Vlach, Kucharczyk (A) – Hořanský, Šilhavý, Vítek – Gajarský, A. Zeman, Berger.

Jihlava nastoupila na hosty z Valašska aktivně a brzy si vynutila přesilovou hru. Blízko otevření skóre měli domácí útočnicí Harkabus s Fronkem, vsetínský brankář Gába ovšem svůj tým v krušném úvodu podržel několika zákroky. Za Vsetín si první slibnou příležitost po střele Šilhavého připsal Berger, ale z hranic brankoviště nedokázal vyzrát na novice v jihlavském brankovišti Žukova. Domácí však měli v úvodní desetiminutovce více ze hry a kýžený efekt se dostavil v čase 10:12, kdy demontáž vsetínské obrany řídila třetí formace a po povedené souhře se před Gábou objevil Matěj Zadražil a zamířil přesně nad lapačku. 

Vsetín se po inkasované brance probral a okamžitě našel odpověď. Zeman dokázal mezi dvěma bránícími hráči poslat bekhendem přihrávku Janu Bergerovi a ten už se z voleje nemýlil. Následující minuty přinesly vyrovnaný a bojovný hokej, Vsetínu se v závěru první třetiny naskytla možnost početní výhody, ta však neměla dlouhého trvání. Naopak Valaši putovali dvakrát krátce po sobě na trestnou lavici a přesilovou hru hrála znovu Jihlava. Obraně Valachů nejvíc zatopil zkušený domácí útočník Čachotský, když se po své individuální akci dostal až před Gábu, ale překonat jej nedokázal. Za Vsetín mohl ještě před první sirénou skórovat Hořanský, když se zcela osamocen řítil vstříc Žukovovi, jeho záměr překonat jej střelou nad lapačku však vsetínskému útočníkovi nevyšel. Po první dvacetiminutovce tak Vsetínští na půdě lídra drželi vyrovnaný stav.

Jihlava si začátek druhé třetiny zkomplikovala zbytečným faulem Fronka v útočném pásmu. Vsetín si tentokrát početní výhodu nenechal utéct a domácí tým potrestal. Hryciow od modré čáry poslal puk na vrcholek levého kruhu, kde se do něj opřel Jan Bartko a otočil skóre na stranu Vsetína. Záhy mohl Vsetín odskočit do dvoubrankového náskoku, Zeman se řítil na Žukova, byl však seknut vracejícím se Strejčkem, rozhodčí tento zákrok ještě netrestal, ale následně byl Zeman zastaven nedovoleně znovu a Valaši měli další početní výhodu, tu však tentokrát nevyužili. Domácí hráli hodně na hranici pravidel a do druhé sirény byli na trestné lavici ještě dvakrát, zelenožlutí však nedisciplinovanost domácích už více potrestat nedokázali a po čtyřiceti minutách drželi jednobrankový náskok. 

Dukla na startu třetí třetiny těžila z aktivního výkonu přesilovou hru. Valaši byli sevřeni ve vlastním pásmu a v čele s brankářem Gábou krušnou chvíli ustáli. Také závěrečná perioda byla plná osobních soubojů a bojovalo se o každý metr ledu. Ideální příležitost rozhodnout o vítězství dostali Vsetínští v čase 49:05, kdy na trestnou lavici putovali domácí Pekr s Bilčíkem. Plnohodnotnou dvojnásobnou početní výhodu však trestuhodně nevyužili, naopak měli štěstí, že únik Skořepy na poslední chvíli stihl zhasit obránce Hryciow. Když pak Vsetín nepotrestal další vyloučení Pekra, schylovalo s k závěrečnému náporu domácích. 

Jihlava rozpoutala ve vsetínském pásmu peklo, srovnání měl na holi Jiránek a krátce po něm Pekr, ale Gába se po vzoru Dominika Haška rozplácl v brankovišti a vyrovnávací brance zabránil. Vsetínský brankář se dokonce v power-play pokusil sám skórovat, puk mířící do branky však zachytil obránce Černý. Vsetín ustál závěrečný tlak a veze z Jihlavy velmi cenné tři body. Zajímavosti je také fakt, že Vsetín zvítězil v Jihlavě počtvrté v řadě, v krajském městě Vysočiny neztratil od obnoveného účinkování v profesionálním hokeji doposud ani jeden bod.

  

Ohlasy k utkání

Jan Srdínko (VHK ROBE Vsetín): Za vítězství dnes i proti Porubě jsme rádi. Proti Jihlavě to byl těžký zápas, ale máme z něho tři body. Předvedená hra nebyla dle našich představ, nicméně jsme zápas odbojovali a i díky sportovnímu štěstí, což musím přiznat, a výbornému výkonu Gábiče v bráně jsme bodovali. Takže jsme spokojení.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Prvních deset minut jsme byli lepší tým. Dali jsme v jedenácté minutě gól, ale bohužel po hrubé chybě v předbrankovém prostoru soupeř vyrovnal. Když ve druhé třetině hraješ čtyři oslabení, tak nemůžeš myslet na to, že bys v zápase uspěl. Jednu přesilovku Vsetín využil. Někteří hráči se kvůli oslabením vůbec nedostanou do tempa, protože oslabení hrají jen někteří a ti jsou zase zavaření. Tak si něco řekneme po druhé třetině, vlezeme do třetiny třetí a přijdou další tři vyloučení... I když jsme se do tlaku postupně dostávali, tak jsme hodně honili puk po mantinelech, málo jsme stříleli a přesilovkou jsme si nepomohli. A pak si to zase rozbijeme oslabením a z tlaku ustoupíme. Není moc co kličkovat. Když máme devět vyloučených za zápas, tak se to proti týmu jako je Vsetín musí podepsat.



×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov