Vstupenky online

Junioři proti Šumperku zaváhali ve druhé třetině. Stálo je to všechny body

Helena Hegeďová • 18.09.2020

Junioři vstoupili do zápasu na výbornou, když v páté minutě skóroval z protiútoku Apolenář a po úvodních dvaceti minutách drželi vyrovnaný stav. Druhá třetina však byla pro vývoj utkání klíčová, ta se povedla lépe Šumperku, jenž se v ní prosadil celkem čtyřkrát. Na tuto ofenzivu Draků už Valaši nedokázali zareagovat a po prvním kole zůstávají bez bodu.

Extraliga juniorů - 10.kolo pá 18.9.19:45
VHK ROBE Vsetín
HK MD Šumperk
3:5(1:1, 1:4, 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Apolenář (Kopčil, Vrána), 24. Bednářík (Kuchařík), 57. Svoboda (Kopčil, Apolenář) – 13. Fibigr (Drlík, Polách), 23. Fibigr (Drlík, Cekr), 27. Polách (Fibigr, Minařík), 34. Drlík, 38. Drlík (Fibigr). Rozhodčí: Šudoma – Blažek, Jurčík. Vyloučení: 9:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 81. Střely na branku: 23:25. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:5, 3:5.

VHK ROBE Vsetín: Tkadlec – Pernický(C), Houser, Kožený(A), Čapka, Sviták, Jenáček – Pospíšil(A), Svoboda, Veselý, Kuchařík, Bednařík, Jurek, Maštalíř, Kopčil, Krnáč, Vrána, Apolenář.
HK MD Šumperk: Kašpar – Minařík, Koutecký, Netolický, Cekr, Holub, Štrbík(C), Plhal – Šembera, Polách, Diviš, Žižlavský, Fibigr, Horký, Drlík, Šucha.

Po úvodních bojích o kotouč se do první větší šance dostali hosté. Natlačili se do Tkadlecova brankoviště a Polách bekhendem přestřelil vzdálenější horní roh vsetínské brány. Na druhé straně mohl v individuální akci zahrozit Veselý, jenže mu kotouč sjel z hokejky a pomalým tempem si doklouzal až ke Kašparově pravé tyčce. Jakubu Apolenářovi už se ale bekhendový kousek do pravého horního rohu povedl a poslal Valachy do vedení.

Následně poslal hostujícího kapitána Štrbíka k zemi domácí brankář, za což obdržel dvouminutový trest. Tkadlec měl v oslabení velké štěstí a mohl se spoléhat také na své spoluhráče. Zkušeně si počínali Pospíšil s Pernickým, v dobrém světle se ukázal také Jenáček, který si pohrál s obranou Draků. Byl to však on, kdo ve vlastním pásmu nahrál přímo na hůl Drlíka. Vsacané nabídli svému soupeři další dvě přesilové hry, a tu jednu dorazil za brankovou čáru z chumlu hráčů Jiří Fibigr a i v dalším průběhu první třetiny byli hosté aktivnější.

Domácím se možnost početní výhody naskytla zkraje druhé třetiny, ve vlastním oslabení však přidal druhou branku jak svou, tak svého celku Jiří Fibigr. Jednogólové vedení ale Drakům dlouho nezůstalo, protože se z pravého kruhu střelou na bližší tyč prosadil David Bednařík. Valachy srážela oslabení, jelikož další gól přišel při vyloučení Pospíšila. Tkadlec nechal volnou levou tyč pro Adama Polácha, který se po přihrávce Jiřího Fibigra zpoza branky nemýlil. Hosté byli v útoku častěji, jejich hru ale doprovázely tvrdé srážky a potyčka poslala obě celky do čtyř.

Více prostoru na ledě využil Matěj Drlík pro úspěšné individuální zakončení. Drlík se ve stejné situaci ocitl záhy ještě jednou. Vymíchal gólmana, ale prázdnou branku netrefil. To jej však mrzet nemuselo. Jurek se stal terčem zákroku soupeře, zůstal ležet na ledě a Šumperk udeřil popáté. Jiří Fibigr s Matějem Drlíkem ujeli a v přečíslení dokombinovali do prázdné brány.

Ve třetí třetiny se Vsetínští lépe přizpůsobili a začali se dostávat do hry. Hitů se nebála domácí obrana ani útok. Ofenzivě Svobody po levém křídle nebo přečíslení Apolenáře s Vránou chyběla jen přesná koncovka. Svou hru trochu změnil i Šumperk. Pod tříbrankovým vedením mohli Draci ubrat a přestali tolik dohrávat. Nicméně se hrálo hlavně ve středním pásmu. 

Až v polovině třetího dějství se domácí tlačili do Kašparova brankoviště. Gólman Draků byl však po celou dobu pozorný a svůj tým držel. Šest minut před závěrečnou sirénou vychytal Kašpar dvakrát Pospíšila, poradil si taky s dorážkou Jurka. Domácí se však přece jen mohli ještě z jedné branky radovat. Přečíslení doplnil přesnou finální střelou Pavel Svoboda. Vsetín to při závěrečné várce několika vyloučení zkusil s Tkadlecem na střídačce, ani to však vytoužené branky nevyneslo a Šumperk v prvním utkání letošní sezony zvítězil 5:3.

Ohlasy k utkání

Juraj Jurík (VHK ROBE Vsetín): Vstup do utkání jsme měli velice dobrý. Měli jsme dobrý pohyb, bohužel s přibývajícím časem jsme začali být hodně podráždění a Šumperk začal hrát daleko víc kolektivně. Dohrával souboje, s čímž jsme se během celého zápasu nedokázali vyrovnat. V tom byl soupeř lepší, získával na kvalitě a přetočil utkání na svou stranu.

Ivan Alka (HK MD Šumperk): V první i druhé třetině jsme hráli bojovný hokej, soupeře jsme zaskočili rychlými přihrávkami. Právě ve druhé třetině jsme soupeře přehráli a vytěžili cenné branky. Chtěl bych vyzdvihnout výkon našeho brankáře, protože soupeř oplýval velkou bojovností.