Vstupenky online

Utkání s Porubou bylo vyrovnané, junioři podlehli až v nájezdech

Anna Pavlína Sedláčková, Helena Hegeďová • 25.09.2020

Do utkání vstoupili Vsetínští junioři svižně a dařilo se jim udržet v útočném pásmu, kde se také nakonec prosadili. O pár minut později bylo však vyrovnáno. Od té doby se hra přelévala z jedné strany na druhou. Druhá třetina vypadala obdobně jako ta první. Ke konci třetí periody to vypadalo na výhru Poruby, ale pár minut před sirénou bylo opět vyrovnáno a hrálo se prodloužení, které pokračovalo až k samostatným nájezdům, v nichž byla úspěšnější Poruba.

Extraliga juniorů - 3.kolo pá 25.9.18:45
VHK ROBE Vsetín
HC RT TORAX Poruba 2011
3:4sn(1:1, 1:1, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 7. Kožený (Pospíšil), 24. Kožený (Svoboda, Pospíšil), 59. Pernický (Kopčil, Macík) – 13. Halata (Slusarczyk), 25. Barčák (Slusarczyk), 45. Morávek (Bořuta, Chovanec), rozh. náj. Halata. Rozhodčí: Kovařčík – Hanzlík, Tvrdý. Vyloučení: 5:6 + Kuchařík (VSE) trest ve hře +5 min. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 138. Střely na branku: 39:26. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4.

VHK ROBE Vsetín: Nešpůrek – Kožený, Houser, Krnáč, Čapka, Sviták, Macík – Pospíšil, Kuchařík, Novosad, Svoboda, Bednařík, Jurek, Maštalíř, Kopčil, Pernický, Veselý, Apolenář.
HC RT TORAX Poruba 2011: Slíž – Pachula, Macias, Mrozek, Topolanský, Pitucha, Lhotský – Benka-Rybár, Slusarczyk, Zelinka, Barčák, Halata, Bořuta, Chovanec, Urbančík, Morávek.

Zápas začal Vsetínskou převahou, Nešpůrek si na kotouč výrazněji sáhl až ve 4. minutě a již brzy se mohl se svým týmem radovat z gólu obránce Martina Koženého. Domácí branka ještě více nakopla a navýšit náskok mohli po vyloučení Bořuty. Místo toho však přišla trefa Matěje Halaty a bylo vyrovnáno.

Bořuta usedl na trestnou lavici i na začátku druhé části utkání, Martin Kožený se však z mezikruží trefil až při hře pět na pět. Ani nyní vsetínské vedení netrvalo dlouho. Početní výhodu pět na tři využil Jonáš Barčák.

Síly byly na obou stranách vyrovnané a do vedení se mohl dostat kterýkoliv z týmů. Podařilo se to Porubě, z předbrankového prostoru skóroval Michal Morávek. Třetí třetinu potkalo také zranění Chovance, který zůstal po nárazu o mantinel bezvládně ležet na ledové ploše. Za tento zákrok dostal vsetínský Kuchařík trest ve hře.

Dalších pět minut pak musel místo něj odsedět Novosad. Hosté byli ve výhodě i po následném vzájemném vyloučení, ale nakonec to v přesilovce minutu před koncem základní hrací doby vzal na sebe domácí kapitán Vojtěch Pernický. Bylo vyrovnání, šlo se do prodloužení.

V nastaveném čase měly opět šanci oba celky a rozhodnout musely až samostatné nájezdy. Na vsetínské straně byl úspěšný pouze Apolenář. Za Porubu se trefili Urbančík a Matěj Halata, jenž si tak připsal vítězný gól.

Ohlasy k utkání

Juraj Jurík (VHK ROBE Vsetín): Podle mě bylo utkání hodně nervózní, čemuž nasvědčuje počet vyloučených na obou stranách. Utkání bylo bojovné. A za průběh byla remíza spravedlivá. Bohužel soupeř byl v nájezdech zručnější a určitě si ten bod navíc zasloužil.

Tomáš Sršeň (HC RT TORAX Poruba 2011): Myslím si, že zápas byl z obou stran hodně vyrovnaný, byl to velice rychlý hokej, hrálo se agresivně a do těla. Samozřejmě nás mrzí, že jsme ke konci dostali gól. I když to Vsetínští sehráli parádně, dobře prostřelil. Jsme strašně rádi za dva body. Kluci mají zaslouženě pochvalu za bojovnost. Od gólmana samozřejmě parádní výkon. Takže my jsme spokojeni.