Vstupenky online

Juniorka postupuje do semifinále!

Anna Pavlína Sedláčková, Helena Hegeďová • 08.03.2020

Po úvodu první třetiny se do vedení dostala Kobra. V polovině periody se domácímu celku sice podařilo vyrovnat, ale Pražanům se následně podařilo vstřelit v rychlém sledu za Málkova záda další dva góly. Do kabin se odcházelo za vedení hostů. Ve druhé třetině došlo na trestné střílení, což Valachy nakoplo a na konci periody byli poprvé ve vedení. V poslední části zápasu hráli Vsetínští rychlý a dravý hokej. Vstřelili ještě další dva góly a zajistili si tak postup!

Extraliga juniorů - ČF4 ne 8.3.13:00
VHK ROBE Vsetín
HC Kobra Praha
6:3(1:3, 3:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 9. Klímek (Ondračka), 22. Hilšer (TS), 32. Klímek (Hilšer, Vavřík), 40. Vavřík (Hilšer, Ondračka), 47. Hilšer (Ondračka, Málek), 60. Kožený (Hilšer) – 1. Ksandr (Mucha, Káninský), 10. Janiurek (Černý, Zmeškal), 12. Cichoň (Káninský, Mucha). Rozhodčí: Král – Husák, Procházka. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 365. Střely na branku: 44:24 (15:8, 17:8, 12:8). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 6:3.

VHK ROBE Vsetín: Málek – Riedl, Ondračka, Kožený, Zeman, Pernický, Houser, Kunst – Hilšer, Apolenář, Vašenka, Pospíšil, Vrána, Klímek, Baďura, Vavřík, Frimel.
HC Kobra Praha: Ondrík – Zmeškal, Škutina, Skalík, Ženíšek, Skorčík, Cichoň – Šálek, Janiurek, Káninský, Ribarovski, Výrut, Míšek, Černý, Mucha, Ksandr.

Kobra se do zápasu opřela velice tvrdě, když po třiceti pěti sekundách otevřela skóre utkání. Hostující formace se stáhla kolem Málkovy branky. Z levého křídla zakončoval Richard Mucha, který nakonec nahrál i Janu Ksandrovi, jenž z hranice brankoviště poslal kotouč baseballovým způsob nad lapačku domácího gólmana. Pražané si lepší vstup do čtvrtého čtvrtfinále nemohli přát. Nabuzeni první brankou a výkonem z předešlého dne byli stále v útoku. Na okamžik se také Valaši zjevili před Ondríkem, ale jejich práce na brankovišti nebyla platná, protože obrana si dala na pokrytí hráčů velice záležet. V polovině první třetiny pak svůj celek podržel i sám brankář Ondrík, který vychytal Klímka a dva pokusy Vavříka. Daniel Klímek se dočkal své první trefy v letošním play-off v pravou chvíli. Střelou z pravého křídla nad lapačku vyrovnal stav utkání.

Skóre v této podobě dlouho nezůstalo. Kobra si šla za svým a mezi Málkovy betony se za necelou minutu trefil Jan Janiurek. A hosté byli výrazně lepší i nadále. Jejich pohyb udivoval a rána Jakuba Cichoně z vrcholu pravého kruhu do bližšího horního rohu rozvlnila vsetínskou síť potřetí. Domácí brankář na tento pokus vůbec neviděl. Vsetín se do útoku pravidelně dostával, ale jejich ofenziva byla bezzubá. Pospíšil netečoval nahození Koženého, Hilšer netrefil Klímkovu střelu a Vašenka s Apolenářem mohli jen stěží zakončit přes těsně bránícího hráče. V poslední minutě prvního dějství přišla také přesilovka pro žluto-zelené, ta však byla nervózní a bez střely.

Početní výhodu si domácí přenesli i do další dvacetiminutovky. Žádnou velkou šanci si v ní nevytvořili, ale jak u nich bývá zvykem, rozehráli se po jejím skončení. Navíc na sebe natáhli faul a Adam Hilšer se postavil do středového kruhu, odkud zahájil své trestné střílení. Gólmana si položil a zakončil do zcela volného pravého horního rohu. Tohle pro změnu nakoplo Vsacany, kteří se drali do útoku. Kobra musela volit tvrdší obranné zákroky a Mucha se pustil do Apolenáře, jehož zastavil v úniku. Paradoxně se v oslabení tři proti pěti ocitli domácí.

Ti si s nevýhodou lehce poradili a výbuch radosti odstartoval Daniel Klímek. Střela vsetínského kapitána z větší vzdálenosti totiž šikovně propadla okolo pravé tyče až za brankovou čáru. Z první řady u branky vše sledoval Adama Hilšer, který na vyrovnávací gól nahrál. A najednou tu byl starý známý Vsetín. Valaši zavzpomínali na svou hru v Praze a do konce druhé třetiny už byli ve vedení. Dvacet čtyři sekund před sirénou poslal Michael Vavřík bez přípravy puk z levého kruhu za Ondríkova záda. Obrat byl na světě.

Půl minuty se Kobře ve třetí třetině dařilo hlídat vsetínskou přesilovku. Adama Hilšera však už nikdo neuhlídal. Vsetínští byli na ledě výrazně lepší a těžili z hlasité podpory domácích fanoušků. Valaši hnaní touto silou drželi dvoubrankové vedení a kontrolovali zápas. Ten se pomalu chýlil ke konci. Kobra nic nevzdávala, Vsacané ale dávali jasně najevo svou dominanci a v poslední minutě vsítil poslední čtvrtfinálový gól obránce Martin Kožený, který ze své obvyklé pozice sjel na pravý kruh a trefil bližší horní roh. Následné minuty už patřily domácímu celku a jejich příznivcům na tribunách, obě strany ve žluto-zeleném si náležitě užily děkovačku a oslavy postupu do semifinále.

Ohlasy k utkání

Petr Fojtů (VHK ROBE Vsetín): Utkání hodnotím kladně, výsledek 6:3 je krásný, i když ten začátek nebyl dobrý. Pro diváka to byl krásný zápas play-off, pro trenéry trošku horší. Otočili jsme z 1:3. Ty otočky nám celkem jdou, i v Porubě to bylo 0:4 a otočili jsme. Pravda je, že Kobra z minima vytěžila maximum. Měli tam pět střel a z toho dali tři góly, i když po našich chybách. Jak jsme dali gól na 2:3 ve druhé třetině, tak jsme celkem dominovali. Byla jen otázka času, kdy se to překulí na naši stranu. Byla to celkem hezká série. Mysleli jsme si, že po zápasech v Praze nám to tam spadne, že nám to Kobra daruje. Dneska jsme viděli, že kluci z Kobry bojovali, kvalitu mají. Kdybychom takhle předvedli nějaké části hry třeba s Havířovem nebo s Přerovem, tak by nám nasypali ještě více gólů.

Miloš Pecka (HC Kobra Praha): Vyšla nám první třetina, z pěti střel nám padly tři góly. Dostali jsme se do vedení, ale soupeř potom zvýšil obrátky, zápas otočil a zaslouženě vyhrál, k čemuž mu gratuluji. V Praze byl první zápas vyrovnaný, prohráli jsme o dva góly. Druhý jsme vůbec nezvládli, tam jsme začali nesmyslně faulovat, a proto dopadl tak, jak dopadl. Ale třetí zápas jsme uhráli. Vsetín je samozřejmě kvalitní družstvo, který vloni hrál nejvyšší soutěž, jsou tu daleko zkušenější hráči. Nakonec jsme jim byli důstojným soupeřem s potrápili jsme je.



×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov