Vstupenky online

Drama na Lapači s vítěznou tečkou pro Vsetín

Jan Tajzler, Helena Hegeďová • 19.02.2020

V souboji Vsetína s Litoměřicemi šlo oběma celkům o hodně, Valaši toužili upevnit pozici v elitní čtveřici a hosté zase chtěli vyjít vstříc přímému postupu do čtvrtfinále play-off. V první třetině se dařila realizace plánu domácím Valachům, kteří si vypracovali dvoubrankový náskok, ale v závěru první periody kontaktoval za hosty Korkiakoski. Stadionu se dokonce podařilo na startu prostředního dějství srovnat, pak ale začala řádit druhá formace ve složení Březina – Vlach – Tůma. Všichni její členové se dokázali prosadit a Valaši šli do závěrečného dějství se tříbrankovým náskokem, zde se sice hostům podařilo ještě snížit na 5:4, ale poslední slovo měl vsetínský Gorčík, jehož trefa do prázdné branky pečetila tříbodové vítězství zelenožlutých barev.

CHANCE LIGA - 2. část, 22. kolo st 19.2.17:30
VHK ROBE Vsetín
HC Stadion Litoměřice
6:4(2:1, 3:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 11. Březina (R. Vlach, Slováček), 16. Gorčík (Slováček, Hunkes), 25. Březina (R. Vlach, D. Tůma), 30. R. Vlach (Jonák, Gorčík), 34. D. Tůma (Březina, R. Vlach), 57. Gorčík (Rehuš) – 20. Korkiakoski (D. Voženílek, Strejček), 22. D. Sklenář, 54. Korkiakoski (Klejna, Baláž), 56. Marcel (M. Beran, Strejček). Rozhodčí: Cabák, Pilný – Lukš, Konvička. Vyloučení: 8:5, navíc Dudáš (Vsetín) 10 min – Voženílek (Litoměřice) 10 a 10 min. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 2410. Střely na branku: 31:28. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 5:2, 5:4, 6:4.

VHK ROBE Vsetín: Bláha – Slováček (A), Kudělka, Smetana, Hunkes, Jeřábek, Holomek, Dudáš – Jonák (C), Rehuš, Gorčík – Březina, R. Vlach, D. Tůma – Procházka, Karafiát, Dostálek – Hořanský, Šilhavý, Vítek.
HC Stadion Litoměřice: Škorpík – Marcel (A), Klejna, Klikorka, Jebavý (A), Strejček, Gaspar, Baláž – M. Beran, Korkiakoski, D. Voženílek (C) – M. Kadlec, Jícha, Jindra – Kangas, M. Havelka, Kropáček – D. Sklenář, Morong, Štohanzl.

Litoměřice začaly zápas lépe, což se mimo jiné projevilo vyloučením na straně Vsetína. Přesilovka útočné snahy Stadionu ještě zesílila, hosté svou formaci stáhli až k brance, odkud si příležitost vypracovali Beran a Korkiakoski. Litoměřičtí měli i nadála více ze hry, ale v signalizované výhodě dovezl puk do útočného pásma Roman Vlach, šikovným manévrem a kličkou obešel Jíchu a z mezikruží přihrál puk Davidu Březinovi k pravé tyči, ten pak bekhendem zamířil do bližšího horního rohu. Hosté mohli srovnat v početní výhodě, ale v největší šanci se ocitli Jonák a Rehušem, když první jmenovaný přihrál zpoza branky na připraveného Rehuše, jenž střílel z první.

Valaši své oslabení ubránili a i oni dostali možnost zahrát si v početní převaze. A hned toho využili, jelikož pokus Ondřeje Slováčka z levého kruhu vyrazil brankář Škorpík betonem pouze na Sebastiana Gorčíka, který kotouč bleskově dopravil do prázdné brány. Vsetínští se stali aktivnějším celkem a v předbrankovém prostoru se k další nebezpečné střele dostal Březina. V přesilovce Litoměřice snížily náskok soupeře. Markus Korkiakoski dostal do jízdy puk od Daniela Voženílka a stahovačkou překonal vsetínského gólmana.

Na začátku druh periody hosté vyrovnali. Nepřesná přihrávka do středního pásma se od Jonákových bruslí odrazila k Dominiku Sklenářovi, jenž střelou přes obránce z pravého křídla překonal Bláhu. Vsacané k vrácení úderu nepotřebovali ani tři minuty. David Tůma vybojoval puk u mantinelu útočného pásma a po jeho bekhendovém zakončení zůstal kotouč ležet v brankovišti. Tam si jej všiml Roman Vlach, jehož pokus se zastavil o levý Škorpíkův beton a další dorážka Davida Březina mířena mezi beton a lapačku už skončila za brankovou čarou.

O opětovné vyrovnání usiloval Korkiakoski, ale vsetínskou branku netrefil, další šance se pro jeho tým naskytla v přesilové hře po vyloučení Kudělky, ale ani tentokrát nebyli Litoměřičtí úspěšní. V útočném pásmu setrvali i po návratu vsetínského obránce na led. Místo vyrovnání z toho byla další branka na straně domácích, když se ranou z vrcholu kruhů prosadil Roman Vlach. Ihned po dalším vhazování se druhá formace Vsetína ocitla v přečíslení tři na dva a po Tůmově přihrávce z pravého křídla znovu pálil Vlach. Zeleno-žlutí zvýšili tempo při hře čtyři na čtyři a následně jejich vedení navýšil po přesné přihrávce zpoza branky od Davida Březiny David Tůma.

Valaši se za útočnou modrou čáru nahrnuli také po začátku třetího dějství a blízko vstřelenému gólu se hned ocitli Jonák a Tůma. Aktivnější byli i v dalším průběhu dvacetiminutovky, hlavně druhá formace domácího mužstva byla na ledě hodně vidět. Přes veškerou snahu padl další gól do Bláhovy sítě. Nahození Františka Klejny od modré čáry tečoval Markus Korkiakoski, na což vsetínský gólman neměl šanci zareagovat. Ke konci třetiny se ve hře objevily dva desetiminutové tresty za nesportovní chování a také litoměřická power play, kterou hrál navíc Stadion v šesti proti čtyřem, a to už pět minut před závěrečnou sirénou.

Litoměřicím se podařilo snížit. Od modré střílel Strejček, který trefil pouze Matěje Berana, jenž vytvořil příležitost pro Patrika Marcela. Ten i v pádu našel volné místo u pravé tyče. Hosté se i nadále dostávali do šancí a hra se přiostřila. Hru v šesti vyzkoušeli hosté znovu, tentokrát se do prázdné brány trefil Sebastian Gorčík a následovala potyčka v obranném pásmu Vsetína. Další vyloučení za nesportovní chování na straně Litoměřic nebylo gólově potrestáno a domácí zvítězili 6:4.

Ohlasy k utkání