Vstupenky online

Hodonín nenašel odpověď na třetí branku a Vsetín slaví další výhru

Helena Hegeďová, Kristýna Zigmundová • 15.02.2017

Valaši otevřeli skóre utkání již v první minutě, na tuto branku však hosté dokázali odpovědět v přesilové hře a stav utkání tak byl po první třetině vyrovnaný. Také v prostředním dějství se dostali domácí do vedení a hosté dokázali, tentokrát v oslabení, vyrovnat. Druhá třetina se blížila ke svému závěru a vítězný gól Vsetína vsítil Hořanský. Poslední třetina nabídla branku až při hodonínské hře bez gólmana, a v tomto vyrovnaném zápase tedy berou všechny body Vsetínští.

2. liga - 42.kolo st 15.2.17:30
VHK ROBE Vsetín
SHK Hodonín
4:2(1:1, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 1. Luka (Jeník, Kucharczyk), 26. Šilhavý (Čuřík, Čech), 40. Hořanský (Čuřík, Šilhavý), 60. Kucharczyk (Šilhavý, Hryciow) – 12. Kadlec (Pokorný P., Kužílek), 38. Vaněk (Haloda M.). Rozhodčí: Vaněk – Rožánek, Holibka. Vyloučení: 4:8.Využití: 1:1.V oslabení: 0:1.Diváci: 1520.Střely na branku: 40:24 Průběh utkání: 0:0, 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2.

VHK ROBE Vsetín: Hromada – Jeník, Teper, Čech, Kobylík, Stuchlík, Žák, Mojžíš, Hryciow – Pokorný D., Šilhavý, Vávra, Zúbek, Kolařík, Kajaba, Finsterle, Čuřík, Vítek, Luka, Hořanský, Kucharczyk.
SHK Hodonín: Kotvan – Kužílek, Pokorný P., Potechin, Loginovskij, Polesný, Haloda M., Miklík – Charvát, Hložánek, Vrána, Černohous, Hajný, Peš, Matula, Kadlec, Jurča, Vaněk.

Valaši se ujali vedení již v první minutě hry. Do úniku se dostal Vladimír Luka, kterému tyto situace výborně jdou, a střelou do levého horního rohu otevřel skóre zápasu. Valaši se ale ani po této akce útočného pásma nevzdali, i když byla jejich hra často přerušována vyhozením kotouče z útočného pásma, a nadále se jim dařilo zakládat výborné útoky v útočném pásmu. Nejblíže brance hostů byl v 7. minutě Dominik Matula, který dostal nabito na levý kruh, odkud mohl pálit na nekrytého Hromadu. Hromada ale jeho střelu vytěsnil výstrojí. V 8. minutě mohl náskok Vsetína navýšit Jan Kolařík, kterému ale střela z pravého kruhu moc nesedla a Kotvanovi se podařilo kotouč vytěsnit mimo pomocí lapačky. Na druhou stanu se ale vydal Petr Jurča a Hromada raději přerušil hru chycením kotouče. První přesilovkovou hru nabídli domácí hostům, když byl za napadení vyloučen David Vítek. V této přesilovce se Hodonín hnal aktivně do útoku, nedokázal si ale udržet žádnou střelecky přívětivou pozici. Po několikátém vyhození se ale do útoku dostal Petr Pokorný, který však kotouč přes Hromadu nedostal, a k dorážce se nakonec probojoval i Jakub Kadlec, který střelou k pravé tyčce srovnal skóre. Hodonín domácímu týmu také nabídl hru v početní výhodě, když byl v 15. minutě vyloučen Jakub Hajný, který se provinil sekáním. Přesilovka se ale domácímu týmu vůbec nedařila. Po chybě Vávry na modré čáře se do úniku dostal Petr Jurča, který orazítkoval horní tyčku domácí brány. Pro Valachy tato přesilovka nebyla vůbec úspěšná. Nedařilo se jim založit slibný útok a v útočném pásmu se jim nedařilo kombinovat. Do konce třetiny jsme se tedy žádné změny skóre nedočkali.

Druhá třetina nám nabídla vyrovnaný hokej, kde se jezdilo z pásma do pásma. Změna nastala v 22. minutě, kdy byl Vsetín potrestán za hru v 6 a šel do čtyř. Pro Hodonín už ale tato přesilovka nebyla tolik produktivní, jako ta minulá, a branku už Vsetínu nevsítil. I když několikrát nebyl daleko k tomu skórovat. Šance Hodonína ale vždy ztroskotaly na připravenosti vsetínských hráčů i gólmanovi. Hned nato nabídli i hosté přesilovku domácím. Ti ji už ale dokázali využít. Z levého kruhu se napřáhl Vojtěch Šilhavý, který zasáhl levé rameno Kotvana, odkud se kotouč odrazil do levého horního rohu. Pak ale následoval opět vyrovnaný hokej, který nám nabídl nespočet šancí na obou stranách. Lepší střelci byli ale s přehledem domácí, kterým se dařilo na hostujícího gólmana vysílat nebezpečné a přesné střely. Ve 33. minutě mohli hosté srovnat skóre. Do prázdné brány mohl dorážet kotouč Petr Jurča, kterého ale zaskočil přesunující se Hromada, který také kotouč nakonec chytil. V závěr třetiny se nabídla domácímu týmu opět početní výhoda. Vladimír Luka byl připraven na pravém kruhu, střela mu ale nesedla a šla mimo. Smůla, jako by se lepila domácímu týmu na paty a Hodonínu se, i přes početní nevýhodu, podařilo skórovat. Do úniku se probojoval Daniel Vaněk a zasáhl nepokrytou horní část brány. Už to vypadalo, že se do šaten půjde opět za vyrovnaného stavu. Do konce třetiny zbývalo necelých 14 sekund, když se ke střele z pravého kruhu odhodlal Adam Hořanský, který procedil kotouč mezi betony Kotvana.

I začátek třetí třetiny nám nabídl pohled na vyrovnaný hokej. Oba celky byly aktivní a dařilo se jim výborně napadat. Ve 47. minutě se do úniku dostal Lukáš Finsterle a snažil se trefit místo nad levým betonem, byl ale faulován Danielem Vaňkem, který byl poté vyloučen za sekání. Síly na ledě se ale za okamžik srovnaly, protože domácí mužstvo bylo potrestáno za hru v šesti. Hrálo se tedy 4 na 4 a tato herní situace moc šancí ani na jedné straně nepřinesla. Pouhých osm minut před koncem mohl skórovat z tutové pozice na hraně brankoviště Vojtěch Šilhavý, kterému ale kotouč nesedl a mezeru mezi betony Kotvana netrefil. V 55. minutě si domácí zahráli další hru v početní výhodě. V ní mohl skórovat Pavel Mojžíš, který ale střelou z pravého kruhu bránu minul. Následně byl vyloučen Daniel Vaněk za faul kolenem a domácí hráli několik sekund přesilovku 5 na 3. Hned, jakmile tato dvojnásobná početní výhoda skončila, se do úniku probojoval Petr Jurča, jeho kotouč ale zasáhl pouze betony Hromady. Na druhé straně se před Kotvanem ocitl nechráněný Adam Hořanský, který dostal nabito od Vojtěcha Šilhavého. Kotouč mu ale nesedl a prostor u levé tyčky netrefil. Zbývaly necelé dvě minuty do konce, když se hosté rozhodli k odvážnému tahu. Hra měla probíhat 4 na 4, hosté se ale rozhodli hrát v pěti bez gólmana. Tato hra jim ze začátku vycházela, poté se ale v útočném pásmu dostal k vyhozenému kotouči Radim Kucharczyk, který už prázdnou bránu s přehledem trefil. Po úporném boji tedy Vsetín vyhrává další zápas a v tabulce opět zvyšuje svůj bodový náskok.

Ohlasy k utkání

Luboš Jenáček (trenér VHK ROBE Vsetín): Dneska to bylo upracované vítězství. Samozřejmě, Hodonín patří do té první čtverky a myslím si, že má v útoku velmi dobré a schopné hráče, kteří, když se jim dá prostor ke kombinaci, tak dokáží skórovat. Průběh zápasu jsme si zavinili sami, protože jsme neměli nasazení, nehráli jsme do těla a mysleli jsem si, že to nějako odehrajeme. Ve druhé třetině se hra trochu zlepšila, ale stále jsme se tam potýkali s problémy v naší třetině, kdy jsme nebyli schopni založit útok a házeli jsme to tam po sobě jako horkou bramboru. Bohudík jsme dali góly, ale samozřejmě je to možný soupeř do play-off a my tam musíme hrát určitě lépe.

Stanislav Beťko (trenér SHK Hodonín): Dneska jsme jeli na Vsetín hlavně s tím, abychom se herně zvedli, po těch dvou nepovedených zápasech, které jsme prožili. Myslím si, že se nám to povedlo a byli jsme Vsetínu rovnocenným soupeřem. Bohužel jsme dostali dva góly po individuálních chybách a jeden v oslabení. Bohužel nás rozhodčí posledních pět minut nepustil vůbec do hry. I v tom stavu jsme ale měli samostatný únik, který jsme ale bohužel neproměnili. Poté se v power-play podařilo Vsetínu vstřelit čtvrtou branku a bylo rozhodnuto.



×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov