Vstupenky online

Přestřelku v Porubě rozhodly až nájezdy, Vsetín veze bod

Jan Tajzler • 27.01.2016

Utkání Poruby se Vsetínem slibovalo zajímavou podívanou a opravdu se tak stalo. Do vedení šlo jako první mužstvo z Valašska, když se prosadil kapitán Vaněk. Domácí Ostravané však ještě v první třetině zaznamenali obrat ve skóre a do šaten se šlo za stavu 3:1. Prostřední část hry přinesla přestřelku jako z divokého západu, Vsetín nejprve kontroval na 4:2, aby pak brankáře Hromadu vyhnal z branky David Zachar. Zelenožlutí ovšem nesložili zbraně a do poloviny zápasu bylo utkání srovnáno, za Vsetín se utkání znovu povedlo Davidu Vítkovi a také hosté museli střídat brankáře. Závěrečná pasáž hry už patřila dvojkám obou týmů, o vítězi nerozhodlo ani prodloužení, a tak přišly na řadu samostatné nájezdy. Dovednostní disciplína se Vsacanům ani napočtvrté v sezoně nepodařila, za hosty sice skóroval Vítek, ale definitivní rozhodnutí obstaral znovu David Zachar, jenž se celkem třemi trefami podílel na cenném vítězství ostravského týmu.

2. liga - 37.kolo st 27.1.18:00
HC RT TORAX Poruba 2011
VHK ROBE Vsetín
6:5sn(3:1, 2:4, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 6. Vaněk R. (Ballner), 13. Ballner (Buček), 16. Zachar (Blahuta), 24. Sedlář (Ballner), 29. Zachar (TS), rozh. náj. Zachar – 4. Vaněk D. (Kajaba, Řezáč), 25. Dvořák (Abdul, Nedbálek), 29. Vítek (TS), 31. Vítek (Abdul, Dvořák), 36. Žák (Zúbek). Rozhodčí: Šutara – Rychlý, Řezáč. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 590. Střely na branku: 32:35. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 4:1, 4:2, 5:2, 5:5.

HC RT TORAX Poruba 2011: Tihlář (36. Kubáň) – Slavík, Buček, Malý, Ovšák, Vajda, Peslar (33. Puškár) – Blahuta (40. Kilnar), Seidler, Stejskal, Vrána, Vaněk R., Sedlář, Zachar, Ballner, Gelnar.
VHK ROBE Vsetín: Hromada (29. Plšek) – Vrba, Řezáč, Nedbálek, Ambruz, Ostrčil, Žák, Hryciow – Kajaba, Hrazdira, Vaněk D., Daněk, Dvořák, Vítek, Abdul, Vávra, Kolařík, Zúbek, Ondráček, Hruška.

Úvodní minuty tradičního souboje Poruby se Vsetínem patřily jednoznačně hostujícím hokejistům, kterým se podařilo překonat Radka Tihláře v přesilovce už ve čtvrté minutě. René Kajaba našel z levé strany před brankovištěm Daniela Vaňka, který v pádu poslal kotouč za přesouvajícího se domácího gólmana. RT TORAX srovnal po necelých třech minutách. David Ballner si obkroužil branku, najel si až doprostřed pravého kruhu, odkud poslal puk směrem ke vsetínskému gólmanovi. Těsně před brankovištěm ale kotouči vložil do cesty hůl Rostislav Vaněk, který tečoval černý kus pryže pod horní tyčku – 1:1.

Porubští, stejně jako Vsetínští, využili svou první početní převahu. Stalo se tak ve 13. minutě. Martin Buček nahrával před brankoviště, kde stál zaparkovaný David Ballner, jenž dokázal puk dostrkat až za Hromadova záda – 2:1. Zanedlouho mohly porubské tribuny slavit potřetí. Michal Nedbálek špatně rozehrál z obranného pásma, kotouč tak zachytil Martin Blahuta, jenž bleskurychle poslal kotouč zpátky na útočnou modrou, odkud zařadil nejvyšší rychlostní stupeň kanonýr David Zachar a propálil vsetínského brankáře mezi betony – 3:1.

Brankostroj pokračoval i po první přestávce. David Ballner nahrával mezi kruhy Marku Sedlářovi, který zamířil přesně k pravé tyči – 4:1. Za 37 sekund odpověděl Valašský hokejový klub. Michal Nedbálek nahrál Josefu Daňkovi, který vymetl z ostrého úhlu pravý růžek Tihlářovy klece – 4:2. V oslabení poté ujel David Zachar, jenž z následného trestného střílení zamířil stejně jako u své první branky mezi Hromadovy betony – 5:2. Po pátém porubském gólu vystřídal Petra Hromadu mezi třemi tyčemi Lukáš Plšek.

Vsetínští byli najednou jako vyměnění. Ve téže přesilovce, kdy hosté inkasovali z trestného střílení, byl ve vyložené šanci faulován David Vítek a sudí zkřížil ruce nad hlavou podruhé během 28 vteřin. Vsetínský útočník pak zkušeně zamířil k levé tyči – 5:3. Za dvě minuty už bylo zase vše úplně jinak. Jindřich Abdul z rohu kluziště našel před bránou najíždějícího Davida Vítka, jenž vystřelil pod Tihlářovu vyrážečku – 5:4. Gólmani se střídali i na druhé straně. Krátce po návratu Michala Nedbálka z trestné lavice se puku ujal František Zúbek, který přenechal puk Michalu Žákovi. Ten s pomocí levé tyče dostal černý kus pryže do sítě a vyhnal Radka Tihláře z brankoviště – 5:5.

Závěrečná perioda sice o vyložené šance ochuzena nebyla, brankáři na obou stranách ale excelovali. Za domácí mohli strhnout vedení na porubskou stranu Seidler, Sedlář či Vaněk, na té druhé zase promarnili obrovské příležitosti Vávra či Kolařík, jenž měl na holi rozhodující gól dokonce 27 sekund před závěrečnou sirénou. Andreas Kubáň ale předvedl fantastický zákrok. V nájezdech šli sice do vedení znovu hosté díky autorovi dvou branek Davidu Vítkovi, Petr Seidler ale vyrovnal a mezi betony pak rozhodl David Zachar – 6:5.

Ohlasy k utkání

Roman Kotala (HC RT TORAX Poruba 2011): Dneska to bylo trochu divočejší utkání. Během druhého střídání po oslabení jsme prohrávali 1:0, potom jsme se neskutečně zvedli, chodili jsme do brány, výborná první třetina, ve které jsme vedli 3:1. Druhá třetina dobrý nástup, dali jsme na 5:2, mohli jsme kontrolovat zápas, ale bohužel. Byly individuální chyby a během pár minut bylo srovnáno. Třetí třetina už byla trochu opatrnější, čekalo se vyloženě na chyby a na to, kdo dá gól. Ten bohužel nepadl a rozhodly nájezdy. Důležité ještě bylo, že jsme bránili v poslední minutě oslabení ve čtyřech a potom ve třech v prodloužení. Nájezdy, to je o štěstí a konečně jsme taky v prodloužení vyhráli. Z mého pohledu to mohly být tři body, ale chci klukům poděkovat, že i tak, když srovnal Vsetín, tak to nezlomili a nakonec jsme ty dva body brali.

Luboš Jenáček (VHK Vsetín): My jsme měli opravdu špatný vstup do zápasu, Poruba byla první třetinu jednoznačně lepším týmem a zaslouženě se dostala do vedení. O přestávce jsme si k tomu něco v kabině řekli a dle mého názoru jsme od druhé dvacetiminutovky srovnali hru. Možná jsme měli dokonce i převahu, na druhou stranu i domácí měli své šance, ale nám se nakonec podařilo zápas srovnat. V prodloužení už těch šancí bylo méně, hledáme v této sezóně střelce v nájezdech, které nám moc nesvědčí. Věřím ale, že se to v pravý čas obrátí a v play-off až budou nájezdy, tak zvítězíme zase my.



×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov