Vstupenky online

Starší dorost si poradil s Pískem a vstoupil do nadstavby vítězně

Václav Trávníček • 12.12.2014

Starší dorostenci VHK vstoupili do nadstavbové části RAKO extraligy úspěšně. V pátek si na domácím ledě poradili s celkem Písku 4:2 a připsali si důležité tři body. Utkání se lámalo ve třetí třetině, kdy Valaši na každý zásah Jihočechů rovněž reagovali vstřelenou brankou, a dovedli duel do vítězného konce. Dvěma góly se na triumfu Vsetína podílel kapitán Petr Lainka. Další utkání sehraje výběr trenéra Weintritta opět doma: v sobotu přivítá České Budějovice.

ELSD - 1NS pá 12.12.16:30
VHK ROBE Vsetín
IHC Králové Písek
4:2(0:0, 2:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 22. Rýpar (Weinttrit J.), 32. Janošek (Kovář), 44. Lainka (Kovář, Jenáček), 60. Lainka (Španko, Kovář) – 42. Pixa (Klas), 45. Schwamberger (Radoš, Vostarek). Rozhodčí: Krenželok – Valentík, Karpíšek. Vyloučení: 6:9, navíc Kovář (VSE) 10 min. OT. - Pokorný 5 + OK. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 96. Střely na branku: 22:19. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2.
VHK ROBE Vsetín: Bechný – Bártek, Richter, Weintritt J., Augustin, Vítek, Vodák, Rýpar – Abazaj, Toman, Dubnický, Lainka, Humplík, Tydlačka, Kostka, Španko, Jochymek, Kovář, Janošek, Jenáček.
IHC Králové Písek: Hauser – Stodolovský, Hora, Turek, Rákosník, Novotný, Kozák, Radoš, Brabec – Schwamberger, Pokorný, Vostárek, Tejko, Hadrava, Torba, Polanský, Klas, Strnad, Pixa.

Do utkání vstoupili lépe domácí borci, kteří se na první minuty usadili v obranném pásmu hostů. Už v páté minutě začali ale vsetínští dělat zbytečné fauly a to je stálo drahocenné síly. Jako první mířil za katr Ondřej Tydlačka. Po chvilce za ním putoval Jenáček a Valaši šli do tří. Dvojnásobné oslabení sice ustáli, ale už v 9. minutě za hostující svatyní fauloval svého protihráče Kovář a vyfasoval za to desetiminutový trest. Domácím se podařilo úspěšně ubránit dlouhé minuty v oslabení, ale když počty hráčů na obou stranách srovnaly, byly oba celky v útočných činnostech bezzubí a děj hry se tak bez nějaké větší šance přesouval ze strany na stranu. Tímto stylem hry se hráči obou týmů prezentovali po celý zbytek první třetiny, která předvedenou hrou nelichotila oku diváka.

Do druhé části utkání nastoupili zelenožlutí s mnohem větším sebevědomím a to se také projevilo na obrazu hry. Už v první minutě třetiny byl Lainka faulován a vsetínští si tak mohli vyzkoušet početní výhodu. První přesilovku Valaši využili na jedničku, obránce Kamil Rýpar vypálil z vrcholu kruhu a nedal hostujícímu brankáři Hauserovi šanci. Vstřelená branka nakopla domácí dorostence k ještě lepšímu výkonu a Hauser měl v následujících minutách plné ruce práce. Tlak ale přerušil faul Tydlačky, který podruhé v utkání mířil na trestnou lavici. Vsetín se s přehledem ubránil a hned po vyrovnání počtu hráčů na ledě se dostal do šance Toman, kterému se nepodařilo na dvakrát překonat Housera. To se povedlo o necelou minutu později Miroslavu Janoškovi, který od Davida Kováře dostal přesnou nahrávku mezi kruhy a střelou pod horní tyčku zvýšil na 2:0. Zbytek druhé třetiny se podobal první části utkání, i když se v té druhé střelci obou týmů osmělili a pilněji zaměstnávali brankáře na obou stranách.

Hráči obou týmů věděli, že v poslední dvacetiminutovce půjde o všechno a podle toho také vypadal úvod závěrečného dějství. V prvních sekundách utkání si vytvořili šanci domácí Tydlačka a Španko. Byli to ale hosté, kterým se podařilo v úvodu třetiny skórovat a to zásluhou Jana Pixy, který střelou z nulového úhlu překvapil Bechného a snížil tak na rozdíl jediné branky. Hosty z písku ale srážela špatná morálka a toho využil v následné přesilovce Petr Lainka, který si narazil puk s Kovářem a z mezikruží překonal Hausera. Hosté se ale nevzdávali a za necelé tři minuty opět snížili zásluhou Tomáše Schwambergera, kterému se povedlo nejlépe zorientovat v prostoru okolo Bechného a uklidit puk za jeho záda. Vsetín se ale dral za vítězstvím a vytvářel si šance. Jiří Weintritt nejprve nastřelil břevno branky soupeřů a vzápětí orazítkoval brankovou konstrukci také Tydlačka. Hosté se až do poslední minuty snažili o vyrovnání, ale přes obranu Valachů se nedostali do žádné vážnější šance. Několik vteřin před závěrečnou sirénou ještě pojistil vítězství domácích střelou do odkryté klece, po krásné kombinaci s Patrikem Špankem domácí kapitán Petr Lainka, který si tak připsal druhý zásah v utkání. Starší dorostenci tak Písek porazili poměrem 4:2 a plný počet bodů zůstal na Lapači.