Vstupenky online

Valaši zkrotili Lvy a berou si zpět druhou příčku v tabulce

Pavel Tajzler • 07.02.2015

Vstup do zápasu se Valachům příliš nepodařil, když v 16. minutě otevřel v přesilové hře skóre břeclavský Tomáš Dittrich. To ale bylo ze strany hostů vše. Poté se ujali slova borci v zelenožlutých dresech a čtyřmi po sobě jdoucími brankami otočili vývoj zápasu na svou stranu a potvrdili roli favorita. Dvěma přesnými zásahy v zápase se prezentoval snajpr Jan Kolařík. Valaši si navíc ziskem tří bodů zajistili start v play-off z první čtveřice soutěže, čímž splnili svůj předsezónní cíl.

2. liga - 39.kolo so 7.2.17:30
VHK ROBE Vsetín
HC Břeclav
4:1(0:1, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 29. Ambruz (Hrazdira, Nedbálek), 33. Kolařík (Vaněk, Nedbálek), 49. Kolařík (Vaněk, Zúbek), 58. Slováček (Hrazdira) – 16. Dittrich (Prudek). Rozhodčí: Kubičík – Štěpán, Hanzlík. Vyloučení: 10:8, navíc Fejt (BRE) 10 min. OT za ZHK. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1190. Průběh utkání: 0:1, 4:1.
VHK ROBE Vsetín: Hromada – Tesařík, Grebenjuk, Nedbálek, Vrba, Haloda, Tichý, Hryciow, Štědrý – Zúbek, Vaněk, Kolařík – Slováček, Hrazdira, Ambruz – Kubo, Daněk, Kývala – Vítek, Ondráček, Podešva.
HC Břeclav: Šurý – Směřička, Miklík, Hoss, Dittrich, Fejt, Vlček – Beneš, Červenka, Medek, Kučera, Tobola, Zháňal, Kozel, Medřický, Buhaj, Konečný, Kubáč, Prudek, Čápek, Papp.

Domácí hokejisté se snažili na soupeře z Břeclavi vletět již od prvních vteřin utkání. První vážnější příležitost si však vytvořili hosté, když Červenka nabil do mezikruží Konečnému, jehož střela trefila brankovou konstrukci. Hned z protiútoku se do šance hnali také zelenožlutí, Nedbálkovu ránu však Šurý bez větších problému pokryl. V čase 7:08 dostali hosté možnost zahrát si v početní výhodě, nijak zvlášť však vsetínskou branku neohrozili a naopak mohli inkasovat, když Halodovo vyhození Šurý pouze vyrazil a aktivní Slováček se dostal k bekhendové dorážce. Vsetínští byli v plném počtu aktivnějším týmem, ale díky druhému faulu kapitána Vaňka šli v čase 14:16 znovu do oslabení. Druhý pokus už Břeclavi vyšel, nahození Prudka usměrnil za Hromadova záda Tomáš Dittrich.

Nejlepší hráč VHK dle redakce:

Jan Kolařík

Další vyloučení se odehrálo na obou stranách a při hře čtyři na čtyři si Vsetín vytvořil slibnou příležitost ke srovnání, Kolařík z rohu nalezl v přebrankovém prostoru zcela volného Grebenjuka, ruský zadák nadvakrát neuspěl. Břeclav byla v první třetině bojovnějším celkem a po zásluze si do šaten odnesla jednobrankové vedení.

Pravice rozhodčího Kubičíka měla na pilno i v úvodu prostřední periody. Nejprve se vylučovalo na straně Vsetína, jenže břeclavská přesilovka neměla dlouhého trvání a šlo se do čtyř. Při hře ve čtyřech byl Vsetín aktivnějším, dokázal se usadit v útočném pásmu a několikrát Šurého branku ohrozit, ale kýžené vyrovnání se Valaši nedočkali. Čeho se však Valaši dočkali, byla plnohodnotná přesilová hra a v čase 28:30 se o její využití postaral Martin Ambruz, když po sérii dorážek konečně překonal brankáře Šurého. Vyrovnávací branka Vsetínským prospěla, naopak hosté se znovu dostali do potíží, neboť Fejt nedovoleně fauloval vsetínského Kolaříka. Valašský snajpr Jan Kolařík se pak ukázal jako mstitel, když přijal Vaňkovu přihrávku do mezikruží a prostřelil Šurého. Po obratu skóre se však Valaši museli znovu bránit, Lvi dokázali zelenožluté sevřít v jejich obranné třetině, do tutové šance se však hostující tým nedostal. Vsetínští tentokrát byli aktivnějším týmem a po druhé třetině zaslouženě vedli 2:1.

Úvod třetí třetiny nepřinesl divákům příliš atraktivní podívanou, hosté z Břeclavi jakoby se ani nechtěli porvat o vyrovnání a pouze bránili střední pásmo. Zlom nastal v čase 47:20, hostující kapitán Zháňal dostal svůj tým do oslabení. Početní výhody dnes byly devízou Vsetína, elitní formace domácího týmu se postarala o hokejovou lahůdku, když po kombinaci na jeden dotek putoval kotouč od Zúbka a přes Vaňka se dostal na hůl Jana Kolaříka, vsetínský kanonýr už neměl problém uklidit puk do branky.

Nejkritičtější období si Břeclav prožila v čase 51:42, po dvou zbytečných faulech nabídli domácímu týmu dvojnásobnou početní výhodu v trvání jedné minuty a sedmačtyřiceti vteřin. Vsetín ostřeloval Šurého branku co to šlo, ale břeclavská defenzíva krušné chvíle ustála a stále živila naději na srovnání. Ta však definitivně pohasla v čase 17:28, kdy se do přečíslení řítilo vsetínské duo mladíků Hrazdira – Slováček, druhý jmenovaný chtěl ještě vyšperkovat pozici pro Hrazdiru, ale veškerou práci za něj obstaral hostující obránce Medek, branku si tedy připsal Ondřej Slováček. Rozhodčí však Břeclavi ještě v závěru třetí třetiny nabídl dvojnásobnou početní výhodu, největší šanci si však připsal domácí kapitán Vaněk, když zcela osamocen upaloval na Šurého a obránci mu dovolili zkusit to nadvakrát, jenže pátý kapřík už se v břeclavské síti neobjevil. Vsetín se tak díky vítězství nad Břeclaví vrací na druhé místo, kde čítá dvoubodový náskok na ostravskou Porubu.

Ohlasy k utkání

Luboš Jenáček (VHK Vsetín): „První polovinu zápasu jsme nehráli dobře, nemohli jsme se dostat do tempa. Několik vyloučení na hraně nám vzalo jistý elán a vlivem toho byli někteří hráči studení, nemohli jsme se do toho dostat a drželi jsme nulu. Ve druhé třetině jsme se zlepšili, a paradoxně, i když jsme přesilovky nehráli dobře, jsme v nich dali dva góly a utkání otočili. Ve třetí třetině ten výkon byl lepší a hru jsme měli pod kontrolou. Soupeře jsme přehrávali, vstřelili jsme další dva góly a zápas jsme dovedli do vítězného konce, dá se říct bez větších komplikací. Jsme rádi za ty tři body, ale na druhou stranu je trošku škoda, že neumíme některá utkání odehrát více v klidu, že každý zápas je v podstatě přetahovaná o dva tři góly. Ale snad se naučíme tyto vyrovnané zápasy zvládat, abychom v play-off všechna utkání dotáhli do konce a hráli pořád naplno.“

Michal Konečný (HC Lvi Břeclav): „Zápas byl rychlý na obě strany a jsem rád, že jsme do něj taky přispěli. Kvalita na straně domácích tam je, mají dobře postavený tým, mají diváckou podporu, takže jejich vítězství je zasloužené. Utkání bylo po dvě třetiny vyrovnané, dnes rozhodly přesilovky. Nicméně máme ještě pět zápasů a ze Vsetína se těžko vozí body, tady můžeme jen překvapit.“