Vstupenky online

Vsetín i potřetí vyšel z Valašského derby vítězný

Miroslav Šipula • 07.01.2015

Hokejisté Vsetína sehráli ve Valašském Meziříčí již třetí derby letošní sezony. Stejně, jako v předchozích dvou duelech z něj vyšli vítězně, i když nutno poznamenat, že Bobři, kteří si minule vyšlápli na vedoucí Přerov, kousali až do samého konce. Zelenožlutým dokonce reálně hrozilo, že opustí město na soutoku Bečev bez bodu! Sekundu před koncem ale poslal zápas do prodloužení Daněk. A když ve druhé minutě přidané pětiminutovky rozvlnil síť Hrazdira, odváží si Vsetín domů dva body.

2. liga - 30.kolo st 7.1.18:00
HC Bobři Valašské Meziříčí
VHK ROBE Vsetín
2:3p(0:1, 1:0, 1:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 40. Martiník (Sprušil, Kovář), 56. Kovář (Kuchta) – 15. Vrba (Vítek, Ambruz), 60. Daněk (Slováček, Hrazdira), 62. Hrazdira (Nedbálek, Haloda). Rozhodčí: Kubičík – Novák, Smilek. Vyloučení: 6:5, navíc Slováček a Tichý (oba VSE) 10 min. OT. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 800. Střely na branku: 29:36. Vyhraná buly: 32:42. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.
HC Bobři Valašské Meziříčí: Svoboda – Matušenko, Finkes, Valentík, Šimek, Kovář, Kaluža, Gulda – Baroš, Kuchta, Kundrátek, Sprušil, Martiník, Studený, Tejkl, Škumát, Varga David, Slovák, Varga Martin, Cink.
VHK ROBE Vsetín: Hromada – Tesařík, Vrba, Haloda, Nedbálek, Báchor, Tichý, Štědrý – Ambruz, Vaněk, Vítek – Kolařík, Hrazdira, Slováček – Alexejev, Daněk, Kývala – Podešva, Ondráček, Zúbek – Štrbík.

Do zápasu vykročili pravou nohou hostující hráči, kteří poprvé zahrozili již ve čtvrté minutě, kdy Vaněk nepříjemnou ranou prověřil pozornost Svobody. Vzápětí se do dobré pozice natlačil Podešva, ale jeho snaha poslat kotouč brankáři Valmezu mezi nohy, taktéž vyšla vniveč. Přesně v polovině první třetiny se snažil, seč mu síly stačily, o vyrovnání prudkou ranou Nedbálek, ale ani on nebyl úspěšný. O minutu později zaznamenal zatím největší šanci v utkání ruský štírek Alexejev, jenže i jeho v samostatném úniku zklamala koncovka.

Bobři o sobě dali poprvé pořádně vědět až v nabídnuté přesilové hře, kde se dostal dvakrát k nebezpečnému zakončení Petr Gulga ml., ale pokaždé si vylámal zuby na Hromadovi. Nevyužitá přesilovka mohla Valašsko-meziříčské hokejisty velmi mrzet, protože dvě minuty po návratu Daňka z trestné lavice, se dostal až za branku Svobody vsetínský Lukáš Vrba, který zaskočil brankáře Bobrů nečekaným pokusem zpoza branky. Za pomocí teče a dobře postavené tyče, puk skončil až za brankovou čarou - 0:1. Zvýšit skóre mohli Vsetínští v nabídnuté dvojnásobné přesilové hře, která čítala celkem 55 vteřin, ale zelenožlutý celek s ní naložil až trestuhodně.

V prostřední části si týmy vyměnily role a byli to domácí, kdo v úvodních deseti minutách diktoval tempo hry. Avšak ze své převahy nedokázali svěřenci trenéra Tejkla produkovat šance, ze kterých by mohli srovnat skóre. O jediné zakončení, jemuž by slušelo přísnější hodnocení, byla střela Kuchty mířící mezi nohy Hromady. Zelenožlutí se nadechli a srovnali hru až po střele Podešvy, která trefila Svobodu do masky a sudí raději přerušili hru. Chvíli na to se o velký rozruch postaralo duo Kolařík - Hrazdira, ale druhý jmenovaný poslal puk svou tečí příliš vysoko.

Stejně jako na konci první třetiny, dostali Vsacané znovu možnost přesilovky pěti proti třem, jenže ani na podruhé se nepodařilo hostům přetavit tuto výhodu ve vstřelenou branku. Nejblíže k úspěchu měl kanonýr, už při standartní početní výhodě, Jan Kolařík, ale v souboji tváří v tvář se Svobodou neuspěl. Modrobílí následně dostali možnost hry s jedním hráčem v poli navíc a s touhle situací si dokázali poradit s bravůrou. Tři vteřiny před vypršením druhé dvacetiminutovky totiž rozvlnil síť kapitán domácích Ondřej Martiník a do šaten se tak šlo za nerozhodného stavu - 1:1.

Úvod poslední části patřil Vsacánům. V 53. minutě si šikovně počkal na kotouč Nedbálek, avšak jeho pumelenice si cestu za Svobodu nenašla. Následovaly minuty hry, kdy se ani jednomu z týmu hokejově příliš nevedlo, tudíž se hrál hodně urputný hokej, bez výraznějších šancí. Přítrž tomu učinil až Daniel Vaněk, který vzal zodpovědnost na svá bedra, obkroužil branku, ale v klíčové fázi o pár centimetrů přestřelil bobří svatyni. Následně se podobně zachoval i kapitán mužstva od soutoku bečev a po drzém průniku se dostal až k bekhendovému zakončení, ale ve vsetínské zdi volnou spáru pro touš nenašel.

To ho však nemuselo vůbec mrzet, protože v běžící početní výhodě se prosadil nahozením od modré čáry Patrik Kovář a převážil misky vah poprvé na stranu Valašského Meziříčí - 2:1. Hosté však nechtěli boj vzdát a už dvě minuty před koncem zkoušeli své štěstí v šesti mužích. První šestice se i přes výrazný tlak nedokázala prosadit, a když už to vypadalo, že stejně dopadne i šestice druhá, udeřil vteřinu před koncem Josef Daněk a poslal zápas do prodloužení.

Vsetín politý živou vodou nenechal nic náhodě, a když znovu neuspěl ostrostřelec Nedbálek, přihlásil se o slovo David Hrazdira, projel středním pásmem až do mezikruží, odkud vyslal nechytatelnou ránu do rohu Svobodovy brány. Vsetín tak nakonec bral z utkání šťastné dva body.

Ohlasy k utkání

Petr Tejkl (HC Bobři Valašské Meziříčí): Trenér Valašského Meziříčí se pro redakci hc-vsetin.cz odmítl k utkání vyjádřit.

Luboš Jenáček (VHK Vsetín): Dnes vyhrálo šťastnější mužstvo. Vůči Valmezu je to dnes kruté, ale hokej je v tomto krásný a krutý zároveň. Bylo to remízové utkání, Valmez hrál dnes velmi dobře, my jsme v začátku za stavu 1:0 měli šance, ale nebyli jsme schopni přidat další branku. Valmez se pak osměloval a hra se postupně vyrovnala. Dlouho to bylo 1:0, my jsme pak v závěru druhé třetiny hrubě chybovali a domácí srovnali. Třetí třetina byla hra nahoru dolů, my můžeme litovat i neproměněných přesilovek, poté nás Valmez potrestal, i když pro Petra Hromadu to byl smolný gól. Nicméně domácí se dostali na koně, my jsme dvě minuty před koncem sáhli ke hře v šesti a druhá šestka, která šla na led se postarala v infarktovém závěru o vyrovnání. V prodloužení si myslím, že už jsme byli lepší, Valmez byl hodně dole a my jsme šli druhému bodu naproti, když to Hrazdira pěkně trefil. Pořád máme na čem pracovat, těšíme se na sobotní utkání s Přerovem a věřím, že do třetice Zubry porazíme.