Vstupenky online

Valaši poslední bitvu roku zvládli a poskočili v tabulce na druhé místo

Jan Tajzler • 29.12.2014

Poslední utkání kalendářního roku 2014 odehráli vsetínští hokejisté v domácím prostředí proti břeclavským Lvům. Domácím se dařilo v úvodu na soupeře vletět, ale první se z branky radovala Břeclav. Zásluhou Tesaříka se však Vsetín příliš dlouho netrápil a v prostřední části skóre otočil. I když se Lvům znovu podařilo srovnat, bylo z průběhu utkání jasné, kdo si konečně vítězství zaslouží. Definitivní rozhodnutí obstaral Ambruz, Vsetín tak končí rok 2014 na druhé příčce východní skupiny 2. ligy.

2. liga - 28.kolo po 29.12.17:30
VHK ROBE Vsetín
HC Břeclav
3:2(1:1, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 16. Tesařík (Vítek), 22. Haloda (Kolařík), 52. Ambruz (Vaněk, Tesařík) – 5. Červenka (Zháňal, Směřička), 34. Beneš. Rozhodčí: Volf – Blaha, Goňa. Vyloučení: 8:9. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1736. Střely na branku: 42:27. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.
VHK ROBE Vsetín: Hromada – Tesařík, Vrba, Haloda, Nedbálek, Báchor, Tichý, Štědrý – Vítek, Vaněk, Ambruz – Kolařík, Hrazdira, Slováček – Alexejev, Daněk, Kývala – Zúbek, Ondráček, Hruška.
HC Břeclav: Šurý – Směřička, Miklík, Beneš, Svoboda, Novák, Dittrich, Hóss, Fejt – Zháňal, Kučera, Tobola, Červenka, Vojáček, Medřický, Buhaj, Papp, Kubáč, Čápek, Kozel.

Hned v úvodu utkání se Valaši ujali iniciativy, přesunuli hru do útočného pásma a Lvy ke kotouči příliš nepustili. Zde se ukázala nová posila domácích, Alexej Alexejev. Svou ránou zaměstnal brankáře Šurého a kotouč skončil v jeho výstroji. Již zmíněný tlak Valaši nevydrželi dlouho a brzy se i Břeclavi dostalo prostoru ke hře, kterého využila, a zanedlouho se rozsvítilo červené světlo nad Hromadovou svatyní. To Martin Červenka za asistence Zháňala a Směřičky oplatil Vsetínu úvodní obklíčení. V osmé minutě se naskytla šance k vyrovnání z hole Daniela Vaňka, jehož rána byla vychýlena ze své dráhy Šurého betony. Valaši se i nadále pokoušeli o srovnání, lví gólman však veškerými testy Valachů prošel a ze všech horkých situací se bravurně vymanil. O nic více domácímu týmu nepomohla ani přesilovka po vyloučení Beneše. Srovnání přišlo až několik minut před koncem třetiny, kdy Vítek nabil Radimu Tesaříkovi, jehož střela byla zamířena do rohu lví klece. Zbytek periody už byl odehrán v tempu domácích a Břeclavští se soustředili spíše na obranu, než na nějaké větší útočné akce.

Nejlepší hráč VHK dle redakce:

Radim Tesařík

Do druhé periody vstoupili Vsetínští skóre zvedající střelou v podání Marka Halody, který po nahrávce s Kolaříkem zavěsil kotouč k břevnu. Nedlouho později se břeclavský Vojáček dopustil podražení a domácím se tím pádem dostalo opětovné početní výhody. Tyčka zacinkala, v gól ale proměněno nebylo. Akce se pak hned dvakrát ujal Kristian Kučera a znovu rozehřál brankáře Hromadu, při druhém pokusu mu ovšem ujela brusle a na brankáře upadl.

Když byl kapitán Vaněk vyloučen za sekání, mohli si i Lvi vyzkoušet přesilovku. S oslabením se Vsetíňané popasovali dobře a soupeři nenabídli žádnou větší šanci. Zakrátko byl vyloučen další Valach, a to Juraj Tichý. Počty sil byly velmi brzy srovnány, jelikož i na straně Lvů se vylučovalo- konkrétně to byl Marek Papp za hákování. Při hře čtyři ku čtyřem bylo vidět napínavé dění okolo břeclavské branky a domácí fanoušci už už řičeli nadšením, obránci ale svou svatyni za minutu dvanáct uchránili. Tato akce jakoby Lvy vyburcovala a při několika chybách ze strany domácích se Petru Benešovi podařilo vyrovnat. Následovala lehká odmlka, pak ale k Hromadovi unikl Dominik Tobola. Hromada kotouč pokryl, jenže Lukáš Vrba útočníka podrazil a za to byl vyloučen. O dvacet sekund později se podobná situace zopakovala u brány Šurého. V útoku byl Kývala, vyloučení za podražení si odnesl Směřička.

Valaši do poslední dvacetiminutovky vstoupili se zjevným nasazením a vědomím nutnosti další branky. Po vyloučení Nováka to pro Vsetíňana vypadalo nadějně, nicméně ani přesilovka nepřinesla domácímu týmu tolik potřebný gól. A Lvi jakoby se trestné lavice nemohli nabažit. Tentokrát byla obsazena Kozlem za nedovolený faul loktem. A vylučovalo se dál! O necelou minutu později se počty srovnaly vyloučením Vaňka, a za několik sekund opět snížily krosčekem Fejta.

Dlouhé snahy valašského týmu byly nakonec přece jen přetaveny v gól. Daniel Vaněk vypálil na Šurého, kotouč se odrazil od jeho betonů a Martin Ambruz jej doklepl do prázdné brány. Domácímu fanouškovi se však úsměv na tváři dlouho nezdržel. Triumfu následovaly potíže v podobě tří po sobě jdoucích vyloučení. Nejdříve led opustil Daněk, o šest vteřin později jej následoval Hruška a za půlminutu je doplnil ještě Vrba. Kompenzací snad mohlo být jedině vykázání Dittricha. Po konečném vyrovnání počtů se Vsetín opět přesunul do útočného pásma a vyvíjel tlak na soupeře. Nutno poznamenat, že marně. V poslední minutě Lvi zkusili hru v šesti, ta však skóre nijak neovlivnila a Vsetín tak z posledního zápasu roku odešel vítězně.

Ohlasy k utkání

Luboš Jenáček (VHK Vsetín): „Bylo to těžké utkání. Břeclav má mladý a bojovný mančaft, který už dokázal překvapit i jiné soupeře ze špičky tabulky. My jsme dnes zápas potřebovali zvládnout a jestli se vyhraje 6:1 nebo 3:2, to nás až tak nezajímalo. Utkání se mohlo vyvíjet jinak, kdybychom v první třetině z mnoha šancí vstřelili branky. Do vedení šla ale Břeclav. Ačkoliv jsme skóre otočili na 2:1, nechali jsme si dát zbytečnou vyrovnávací branku na 2:2 Soupeř začal ještě víc bruslit a byl silný u mantinelu. Jsme rádi, že jsme dali třetí gól, ubránili dlouhé dvojnásobné oslabení a dovedli zápas do vítězného konce.“

Michal Konečný (HC Lvi Břeclav): „Já musím říct, že si Vsetín výhru zasloužil. Hráli velice dobře. A já jim závidím místní atmosféru, protože s těmi lidmi je to naprosto fantastické, úplně jinak se hraje. Toho u nás asi nikdy nedosáhneme. Nicméně jsem rád, že jsme k dnešnímu výsledku alespoň přispěli.“