Vstupenky online

Valaši porazili Frýdek-Místek, rozhodující trefu zařídil uzdravený Dubec

Václav Trávníček • 20.02.2013

Vítěznou tečku za základní částí napsali ve středu večer hokejisté Vsetína. V bojovném utkání porazili na domácím ledě soupeře z Frýdku-Místku, když rozhodující branku vstřelil Marek Dubec. Slovenský útočník tím dodatečně oslavil návrat do sestavy po dlouhodobém zranění, nastoupil totiž teprve do druhého zápasu po dlouhé pauze. Valaši nyní čekají na jméno svého soupeře pro čtvrtfinále, který bude definitivně znám až po skončení dalších zápasů středečního kola.

2. liga - 42.kolo st 20.2.17:30
VHK ROBE Vsetín
HC Frýdek-Místek
2:1(1:0, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 10. Zúbek (Farda, Brezáni), 36. Dubec (Podešva) - 26. Gogolka (Sluštík, Teper). Rozhodčí: Škach – Goňa, Smilek. Vyloučení: 7:10 navíc Sluštík J, Šimkovič (oba FRM) 10 min OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1017. Střely na branku: 30:14. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
VHK ROBE Vsetín: Hromada - Farda, Vrba, Tesařík, Tichý, Žabčík, Hoďa- Zúbek, Vaněk, Brezáni - Vítek, Hruška O., Hruška P. - Dubec, Podešva, Kubo - Šiafutdinov, Holík, Vodák.
HC Frýdek-Místek: Chvostek - Gajda, Tomis, Měkýš, Ovšák, Krutil - Štubňa, Koky, Gogolka, Škatula, Sluštík O., Slovák, Sluštík P., Šimkovič, Kelner, Teper.

Poslední zápas základní části rozehrál Vsetín s Frýdkem-Místkem na své domácí půdě, tedy na Lapači. Oba celky začaly zápas opatrně. Na straně hostů první pálil Měkýš, za Vsetín pak Dubec, ale oba pokusy brankáře ani z jednoho týmů neohrozily natolik, aby inkasoval. Šanci jít do vedení měli domácí v přesilové hře, ale s tou nenaložili nejlépe a stav byl stále 0:0. První branka však stejně o chvíli později padla. Brezáni přihrál na modrou čáru Fardovi, který napřáhl ke střele a před Chvostkem všudy vší František Zúbek tečoval puk mezi jeho betony, čímž otevřel brankový účet zápasu.

Vzápětí mohl Vsetín vést už o dvě branky. Opět se do šance připletl Brezáni, který se uvolnil před bránu hostů, přihrál na druhou najíždějícímu Tichému, který ihned pálil, ale bránu Frýdku-Místku těsně minul. Frýdek srovnal stav šestnácté minutě, když poslal puk za Hromadova záda Šimkovič, ale pro postavení útočícího hráče sudí Škach branku neuznal a stav tak zůstával stále stejný 1:0 pro domácí Vsetín. Až do druhé třetiny se stále hrálo v oslabení na obou stranách. Jednu z přesilových her se hostům podařilo využít a konečně regulérně srovnat stav. V době, kdy za katrem seděl Juraj Tichý, pálil od modré Teper, s čímž si Hromada ještě věděl rady, ale na dorážku do prázdné klece v podání Jaromíra Gogolky už byl krátký.

Nejlepší hráč VHK dle redakce:

Petr Hromada

O chvíli později mohli jít hosté do vedení, ale hostující Koky se sám před Hromadou nedokázal přes vsetínského brankáře prosadit. V této době byli hosté lepším týmem, což potvrdila další nadějná akce, ve které se dva útočníci hostů zjevili samo před Hromadou, ale na poslední chvíli stačil dobrým obranným zákrokem zasáhnout vracející se Juraj Tichý a šanci hostům zhatil. Z kraje druhé poloviny utkání se do samostatného úniku dostal Gogolka, ale jeho blafák Hromada vystihl. Paradoxně se v době, kdy měl Frýdek-Místek jasně navrch, dostali do vedení domácí.

Po buly v útočném pásmu ihned pálil Podešva, což Chvostek ještě zvládl, ale dorážku Marka Dubce už mít nemohl a Lapač mohl jásat. Pár vteřin po třetí brance utkání mohli Valaši pojistit své vedení, ale Tomáš Vodák sám před hostující brankou nedokázal Chvostka prostřelit. V závěru druhé třetiny měl další šanci zaznamenat bod František Zúbek, ale jeho střela ze samostatného úniku se odrazila od břevna jen na brankovou čáru. V úvodu třetí třetiny domácí odmítli další vstřelení branky, když ránu Hodi tečoval Ondřej Hruška jen do horní tyče.

Stejně tak později odmítl další kanadský bod Dubec, když v akci dva na jednoho pálil z první, ale skvělý Chvostek perfektním zákrokem lapačkou držel šance svého týmu. Následovala přesilovka domácích pět na tři, ale s tou domácí nenaložili nejlépe a hosté stále „žili“. Pět minut před koncem třetí třetiny byl vyloučen Zúbek, ale jednu z posledních šancí na srovnání Frýdek-Místek nevyužil, i když nemalou šanci měl Milan Ovšák, ale jeho ránu Hromada ramenem vytěsnil. V závěru zkusil Frýdek-Místek hru v šesti, ale Valaši branku hostům už nedovolili a pojistili si tak konečné páté místo v tabulce po základní části.

Ohlasy k utkání

Viktor Hlobil (trenér Vsetína): Dnešní utkání nebylo podle našich představ. Zbytečně jsme přidržovali puky, od obránců to nešlo k útočníkům, neudrželi jsme se na kotouči a celkově tomu chyběl tlak, jaký bychom si představovali. Utkání v Přerově bylo z naší strany mnohem lepší a mysleli jsme, že na to dnes navážeme, místo toho jsme se ale přizpůsobili hře Frýdku-Místku. Teď máme týden na to, abychom se do toho dostali a naladili se na play-off, které vypukne v sobotu příští týden."

Jan Vavrečka (trenér Frýdku-Místku): "Vsetín dnes vyhrál o jednu branku. V průběhu zápasu se střídaly fáze, kdy jsme byli my lepším týmem a okamžiky, kdy nás Vsetín nepustil z obranného pásma. Neproměnili jsme spoustu jasných šancí, ale z naší strany už bylo těžké najít k dnešnímu utkání motivaci, když bylo jasné, že nepostoupíme do play-off. Každopádně Vsetínu přeji do vyřazovacích bojů všechno nejlepší."