Vstupenky online

Vsetín na Bobry nestačil, rozhodla branka zkraje druhé třetiny

Václav Trávníček • 20.01.2010

Třetí valašské derby letošní sezóny mají za sebou hokejisté Vsetína. Ve středu večer změřili síly s celkem meziříčských Bobrů a ani napotřetí je nedokázali porazit. Utkání rozhodla třetí branka Valmezu zkraje druhé dvacetiminutovky. Vsetínští sice ve druhé půlce utkání zahájili velkou stíhací jízdu, ale na vyrovnání to nestačilo. Zelenožlutý dres oblékly v derby poprvé nové posily Vsetína: obránce Pavlík a útočník Mičulka.

- 31.kolo st 20.1.18:00
HC Bobři Valašské Meziříčí
VHK ROBE Vsetín
3:2(2:0, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 9. Dvořák P. (Matějný, Lhotský), 12. Ovšák (Sochorek, Šebesta), 21. Matějný (Blažek, Lhotský) - 40. Mičulka (Vaněk), 59. Štraub (Mokrejš, Tesařík). Rozhodčí: Kusý – Štěpán, Adamec. Vyloučení: 9:9. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: 26:34. Průběh utkání: 3:0, 3:2.
HC Bobři Valašské Meziříčí: Krumpoch – Blažek, Růčka, Ovšák, Vašut, Palík, Krisl - Matějný, P.Dvořák, Lhotský – L.Bokroš, Sochorek, Šebesta – D.Varga, Tatarčík, Brunec.
VHK ROBE Vsetín: Hromada – Horák, Rajnoha, Pavlík, Matula, Farda, Šimek - Hrňa, Vaněk, Mičulka – Mokrejš, Štraub, Tesařík - Sakrajda, Plachtovič, Ševčík – Knebl, Klabačka, Mikeš.
Oba soupeři představili valašskomeziříčskému publiku nové posily – domácí obránce Ovšáka a Krisla, hosté pak očekávaného forvarda Mičulku a neočekávaného beka Pavlíka. Trenér Jurík navíc překvapil dalším tahem – v brance dostal přednost Hromada.

Úvod zápasu se odehrával právě před vsetínskou dvojkou. Už v 1.minutě byl v šanci Lhotský, když Hrňa ztratil v souboji helmu a musel tak na střídačku. Vsetínu příliš nepomohla ani přesilovka při vyloučení L.Bokroše. Bobři mohli otevřít skóre v 7.minutě, kdy P.Dvořák hledal Matějného, který však nedal. O pár okamžiků později dala o sobě poprvé vědět dvojice Šebesta-Sochorek. Hromada se ale nenechal překvapit, stejně jako o chvíli později při Tatarčíkově pokusu o „vysavač“.

Domácí se nakonec ale v náporu přece jen dočkali vedoucího gólu. P.Dvořák nahodil puk z mezikruží a ten propadl Hromadovi za brankovou čáru. Vsetín mohl odpovědět v další přesilovce, ale Krumpoch i bez hokejky zvládl střely jak Sakrajdy, tak i Mokrejše. Vzápětí putoval za katr Šimek a ve hře čtyři na čtyři Šebesta nádherně naservíroval puk před branku Ovšákovi, kterému stačilo jen nastavit hůl. Zbytek přesilovky ale domácí utopili v kombinacích. Zahřmělo však málem ve 14.minutě, kdy P.Dvořák trefil Lhotského brusli, od které se kotouč proplížil kolem Hromadovy pravé tyče. Při dalším Šimkově trestu znovu úřadoval první útok Bobrů, ale Lhotskému dnes nebylo souzeno skórovat.

Meziříčští se tlačili do šancí i v oslabení – Bruncův únik hasil Farda jen za cenu faulu. Po vyloučení Matuly se domácím naskytla dokonce výhoda přesilovky pět na tři a poté, kdy Ševčík zlomil hůl, dokonce pět na dva. Bobři ji sice trestuhodně prohospodařili, ale těsně po jejím skončení, na začátku prostředního dějství, nahodil puk před branku Blažek a projíždějící Matějný jej sklepl za Hromadova záda. V této chvíli se zdálo, že hosté jsou zralí na stejný výprask, jako v úvodním meziříčském duelu. Navíc vzápětí mohla přidat další gól dvojice L.Bokroš-Šebesta. Ve 26.minutě Matějný nabil P.Dvořákovi, ten však šanci neproměnil. Další šanci zazdil opět Lhotský ranou nad Hromadovu branku.

Vsetínští však postupem času začali získávat půdu pod nohama; možná i díky tomu, že trenér Jurík vytvořil ze 3. a 4.útoku jedinou řadu Ševčík-Klabačka-Plachtovič. Mokrejšovu ránu kryl Krumpoch, neprosadila se ani trojice Rajnoha-Štraub-Mičulka proti jedinému domácímu obránci ve 28.minutě. Před dvojicí Štraub-Tesařík zívala už téměř prázdná Krumpochova klec; ani jeden ze vsetínských snajperů však do ní puk uklidit nedokázal. Při vyloučení Mičulky se vytáhl Hromada, když skvěle zlikvidoval ránu Vargy. Poté už zase tahal za delší provaz Vsetín. Mladý Filip Pavlík, který působil v obraně hostí jako zjevení, projel celým kluzištěm, ale trefil hruď domácího brankáře.

Tlak Vsetína uťal jinak dobrý sudí Kusý vyloučením Plachtoviče. V přesilovce se v šanci objevil Bokroš, ale radost mu překazil výborným zákrokem Hromada. Přesilovku si zahráli i hosté, ale Rajnoha po akci Mokrejše trefil jen Krumpochovu hůl a z protiútoku Vsetínští málem inkasovali z hokejky Brunce. Po vyloučení Lhotského se před hosty otevřela více než půlminutová výhoda o dva muže. Tu sice hosté nevyužili, ale v pokračující přesilovce pět na čtyři ujel po levém křídle Mičulka a procedil puk za Krumpochova záda. Ihned po buly se mohli hráči Vsetína radovat znovu, ale domácí gólman si poradil jak s těžkou ranou Ševčíka, tak i s dorážkou Klabačky a ranou Plachtoviče dvě vteřiny před sirénou.

Třetí dvacetiminutovka proběhla v režii Vsetínských, kteří začali více bruslit a hru zrychlili. Ve 42.minutě se před Krumpocha natlačil Mokrejš, ale nezakončil. Na druhé straně dvojice Brunec-Varga nadějnou akci uspěchala. Největší šance Bobrů se otevřela před Matějným, ale hostující obránci mu před prázdnou brankou v poslední chvíli stačili nazvednout hokejku. Vsetín útočil i v oslabení, akce dvojice Horák-Štraub však k úspěchu nevedla. Ve 49.minutě opět pálil nebezpečně Pavlík, ale neujaly se ani dorážky Hrni a Vaňka. O minutu později napřáhl na modré Matula, ale opět jen do připraveného Krumpocha. Vzápětí Klabačka skvěle našel Plachtoviče, který ovšem místo rány volil kličku navíc. Snahu hostí o korekci výsledku přibrzdilo vyloučení Hrni v 56.minutě, ale necelých 100 vteřin před koncem zakončil Štraub s přehledem akci Mokrejše. Vsetínští ještě zkusili patnáctivteřinovou hru bez brankáře, ale promarněnou první třetinu se jim dohnat už nepodařilo.

Ohlasy k utkání

Roman Sedlák (HC Bobři Valašské Meziříčí): „Myslím, že utkání bylo derby jak má být. Do poloviny zápasu jsme byli lepším týmem, ale pak jsme trochu polevili. Vsetín toho využil, nejprve vstřelil kontaktní branku a pak dokonce snížil na 3:2. Vítězství jsme pak ale ubránili, za což jsem rád. Také mne těší, že jsme dnes neinkasovali moc branek. To je před blížícím se play off určitě dobrá zpráva.“

Juraj Jurík (VHK Vsetín): „Je škoda, že jsme utkání začali s respektem a nechali jít soupeře do vedení 2:0. Ve dvacáté vteřině druhé třetiny jsme inkasovali třetí gól, ale od poloviny zápasu se hra srovnala. Myslím, že jsme byli Valmezu vyrovnaným soupeřem a při troše štěstí jsme mohli pomýšlet i na remízu. Měli jsme několik slibných brankových příležitostí, ostatně stejně jako soupeř. Ovšem honit ve Valmezu nások 3:0, to je dost těžké. Nové posily Pavlík a Mičulka u nás mají vyřízený střídavý start z Třince, takže se budeme vždycky domlouvat s jejich klubem na tom, zda je uvolní.“



×
Dnes v 18:00 | Muži
Rytíři Kladno
VHK ROBE Vsetín