Vstupenky online

Vsetínu se odveta v Břeclavi vůbec nevyvedla

Kristýna Guricová, Šárka Libenská • 14.11.2009

Po středeční prohře v prodloužení, která se zrodila Na Lapači, si týmy Vsetína a Břeclavi prohodili pořadatelství. Ani hra na venkovním kluzišti však hráčům v žlutozelených dresech štěstí nepřinesla. Už ve 2. minutě střetnutí totiž Valaši prohrávali zásluhou dorážky Pavla Pelána. Ve 2. části se gólově prosadili pouze domácí, a když v úvodu 3. třetiny přidal Pelán svou druhou branku, se Vsetínem to vypadalo zle. Zhruba 6 minut před koncem třetí dvacetiminutovky si navíc Valaši nechali, v rozmezí 68 sekund, nadělit další dva góly a utkání tak skončilo debaklem 0:5. V brance Valachů nastoupil premiérově od začátku utkání junior Petr Hromada.

- 15.kolo so 14.11.18:00
HC Břeclav
VHK ROBE Vsetín
5:0(1:0, 1:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 2. Pelán (Kárný), 27. Mráz, 42. Pelán (Mráz, Kárný), 54. Jarušek (Mráz), 55. Barák (Mráz, Čikl). Vyloučení: 5:8, navíc Klimovič (BRE) 10 min. OT Využití: 2:0 Diváci: 226 Průběh utkání: 0:0, 5:0.
VHK ROBE Vsetín: Hromada - Kapr, Šimek, Černý, Matula, Rajnoha, Horák - Tesařík, Mokrejš, Korčák - Sakrajda, Klabačka, Ševčík - Plachtovič, Ašer, Knebl

Vsetín přijel na jih Moravy v oslabené sestavě, tým sužovala stejně jako v předchozím zápase chřipka. Břeclavští si toho byli jistě dobře vědomi, a tak na soupeře doslova vlétli, když si první šanci vypracovali už po necelých třiceti vteřinách hry. Z protiútoku zahrozil Klabačka, který se snažil tečovat Matulovo nahození, ale také nebyl úspěšný. Následující akce už však změnu skóre přinesla - zmatky ve vsetínském obranném pásmu potrestal v čase 1:34 Pavel Pelán.

O rychlé vyrovnání se pokoušel znovu Klabačka ve spolupráci se Sakrajdou, břeclavský brankář Němec se však nenechal překvapit. Lvi udrželi jednobrankové vedení i po oslabení, do nějž je dostal v 7. minutě Karný, a ve kterém si hosté vypracovali několik slibných příležitostí. Vsetínští byli lepším týmem i po zbytek třetiny. Vyloučení Matuly se obešlo bez šancí Břeclavi a poté zahrozil nejdříve agilní Klabačka, následně Horák a v 17. minutě měl vyrovnání na hokejce Mokrejš, který se ale ani na třikrát nedokázal prosadit. Při ojedinělé šanci domácích zcela zbytečně fauloval Matula a v závěru třetiny se tak odebral na trestnou lavici. Početní výhoda ale zůstala tentokrát nevyužita.

Po skončení přesilovky domácích se na začátku druhého dějství pustili do útočných manévrů opět Valaši. Závar před brankou Němce skončil pošťuchovanou mezi Plachtovičem a Jaruškem a oba tak putovali na trestnou lavici. Zanedlouho se za katr poroučel také Tesařík, a tak měla Břeclav výhodu jednoho hráče v poli. Žlutomodří nebezpečně kombinovali a ačkoliv hosté oslabení zvládli, při vyrovnaném počtu hráčů inkasovali. V čase 26:33 stál na konci rychlé kombinace Zdeněk Mráz -2:0. Ani po této brance Vsetínští nesložili zbraně a na Němce vysílali jednu ránu za druhou.

Jejich snahu opět utnulo Matulovo vyloučení po nedovoleném zákroku na Prachaře, to ale zůstalo nepotrestané. Ve 36. minutě se na trestnou lavici poroučel domácí Nedvěd, avšak přesilovka byla ze strany hostů absolutně nepovedená. Břeclav se ubránila i následnému obléhání domácí branky. O tom, že je Němcova klec nejspíše zakletá, se přesvědčil i Ašer dvě minuty před koncem druhé dvacetiminutovky. Tu pak zakončil po souboji v rohu dalším vyloučením Tesařík.

Vstup do poslední části hry byl ze strany Břeclavi opět bleskurychlý. Ke vstřelení třetího gólu jí stačila minuta a pětadvacet vteřin. Z bezprostřední blízkosti se po asistenci Mráze a Karného prosadil Pelán. Ve zbytku třetí třetiny se hrál vyrovnaný hokej, i když v závěru přece jen měli více ze hry břeclavští. V 54. minutě si nejdříve Hromada poradil s šancí Čikla, na druhou akci zakončenou Jaruškem už nestačil – 4:0. V čase 54:56 byl osud Valachů zpečetěn zásluhou Baráka, který zvýšil na konečných 5:0.

Ohlasy k utkání

Bohumil Prachař (HC Břeclav): "Samozřejmě jsme spokojení s výsledkem, spokojení s body. První třetina byla trošku taková rozháranější, tam jsme nehráli dobře, ale myslím, že od druhé už ano. Dále špičkový výkon brankáře Němce, který nás podržel v některých momentech, což je základ a také jsme se prosadili střelecky." (podle hc-breclav.cz)

Juraj Jurík (VHK Vsetín): "Kdo dnešní zápas neviděl, tak si musí myslet, že jsme hráli špatně. My jsme ale zklamali v koncovce. Trápí nás marodka, úterní zápas bychom rádi odložili."