Vstupenky online

Finiš vsetínských dorostenců přišel pozdě

Václav Trávníček • 16.11.2007

L i b e r e c – Ten zápas nebyl nepodobný paralelnímu klání stejných soupeřů juniorské kategorie – pouze v opačném gardu. Domácí šli velmi brzy do vedení, už ve třetí minutě se z úvodní branky radoval Jánošík. Ve dvanácté minutě už to bylo 3:0 a hosté ze Vsetína byli zralí na ručník. Přesto se dokázali vzepřít a v závěrečných minutách snížili na rozdíl jediné branky. Lackova pojistka minutu před koncem však definitivně zhasla vsetínské naděje. Mladící se tak domů vracejí bez bodů.

- 21.kolo pá 16.11.17:00
Bílí Tygři Liberec
VHK ROBE Vsetín
4:2(3:0, 0:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 3. Jánošík, 6. Skalický (Vlach), 12. Vašek (Bulíř), 59. Lacek - 47. Horehled (Kozák), 53. Ptáčník (Vávra).
Bílí Tygři Liberec: Pyrochta - Jurčák, Kulda, Lacek, Sobotka - Vašek, Bortňák, Jánošík F., Oppelt, Bulíř, Bulva, Jánošík A., Filippi, Skalický, Maďar, Rohal, Mulač, Miškovský, Vlach.
VHK ROBE Vsetín: Hromada – Vrba F., Trška, Vrba L., Jaškin M., Synek, Hladký, Mikuláštík, Zbranek, Tyralík, Ptáčník, Vávra, Kentoš, Pořický, Kozák, Podešva, Jaškin D., Kubo, Kajaba, Horehleď, Matuštík.
Hosté vlétli na led jako uragán a již ve třicáté vteřině utkání musel Pyrochta vytáhnout první zákrok proti střele Kentoše. Nedlouho poté fauloval u hrazení Lacek a vsetínští dostali možnost přesilové hry. Ta se jim však vůbec nepovedla, nedokázali se dostat do útočného pásma a navíc v jejím závěru inkasovali. Po ztrátě puku ve středním pásmu se rozjel na branku Filip Jánošík a vstřelil úvodní gól. Tygři po vstřelené brance ožili, aktivním napadáním soupeře mu nedávali čas na přesnou rozehrávku. V šesté minutě se domácí dočkali druhé branky, když po krásné kombinaci v obranném pásmu hostí přihrál Vlach zcela volnému Danielovi Skalickému, který zasunul puk k pravé tyčce gólmana Hromady. Ve dvanácté minutě hráli Tygři přesilovku, hostům se nepovedlo vyhodit, k puku se dostal Vašek, vystřelil a jeho pokus brankář vyrazil jen před Michala Bulíře , který pod víko zvýšil na 3:0. V sedmnácté minutě dostali vsetínští hráči možnost na vstřelení branky, protože dvakrát po sobě vyhodili domácí v oslabení puk mimo hrací plochu. Přesilovku však nedokázali využít a tak po první třetině svítil na ukazateli stav 3:0 pro domácí.

Z kraje druhé třetiny dostali hosté možnost další přesilové hry, několikrát vystřelili na branku, ale Pyrochta vše pochytal. Přesilovkou se vsetínští dostali do tempa a začali kombinační hrou Tygry přehrávat. V čtyřiadvacáté minutě se krásnou střelou od modré prezentoval Podešva, domácí brankář však střelu schoval do lapačky. Ve třicáté minutě měli i domácí možnost přesilové hry, v níž vystřelil mezi kruhy Lacek, střelu i následné dorážky tentokrát Hromada pokryl. Asi největší šance hostí v dosavadním průběhu zápasu přišla v pětatřicáté minutě, když se v závaru před Pyrochtou dobře zorientoval Ptáčník, domácí gólman ale na brankové čáře puk stihl zalehnout.

Třetí třetinu začali lépe hosté. Hned v úvodu se sólem přes celé hřiště dostal před branku Pyrochty aktivní Kentoš, k zakončení se nedostal neboť, byl faulován Adamem Jánošíkem. O pár minut později se vsetínští nakonec branky dočkali. Ve středním pásmu nahrál Kozák rozjetému Horehleďovi, který si tváří v tvář libereckému gólmanovi dokázal poradit a střelou do horního růžku branky skórovat. V desáté minutě mohli domácí odskočit znovu na rozdíl tří branek, po střele Filipa Jánošíka již za překonaného Hromadu zaskočil jeden z obránců a puk směřující do branky stihl vyrazit. Domácí poté měli více puk na svých hokejkách a několikrát nebezpečně prověřili pozornost Hromady. Z nenápadné akce hostů se podél mantinelu prohnal Ptáčník, prokličkoval se až před Pyrochtu a se štěstím v třiapadesáté minutě snížil na rozdíl jediné branky. Valaši ucítili šanci na body a vrhli všechny síly do útoku, ovšem většina jejich šancí ztroskotala na výborném Pyrochtovi. Tygři pak v závěru přidali pojistku, když se v přesilovce minutu před koncem trefil ještě Lacek.

Ohlasy k utkání

Martin Knap (trenér Bílých Tygrů Liberec): „Zápas se z naší strany povedl na začátku, zejména v první třetině, kterou jsem vyhráli tři nula, kde jsme předváděli kombinační hokej a ukázali ofenzivní sílu našeho mužstva. Ale dalších čtyřicet minut byl soupeř minimálně vyrovnaný, spíš lepší než mi, nám ale zachytal výborně gólman a dotáhli jsme nakonec zápas do vítězného konce.“

Josef Turek (trenér HC Vsetín): „Začali jsme velmi špatně, i přesto, že jsme na to hráče upozorňovali, když jsme jeli pět hodin v autobuse.Trochu jsme to podcenili po těch čtrnácti dnech a bylo to rychle tři nula. Potom jsme se trochu zvedli, měli jsem hodně přesilových her, nevyužili jsme je. Ve třetí třetině jsme hráli na dvě pětky, snížili jsme na rozdíl jedné branky, ale Liberec si závěr pohlídal.“