Vstupenky online

Derby bylo jasnou záležitostí, vsetínská série proher se natahuje

Aleš Koňařík. Michal Veselý • 07.01.2007

V s e t í n - V závěrečném zápase třetí čtvrtiny soutěže Vsetín na svém ledě nestačil v derby na Zlín. Po všech stránkách hokejovější soupeř rozhodl o své výhře třemi rychlými brankami v úvodu druhé části, na které domácí našli odpověď jen brankou Ondřeje Šmacha. Jeho snížení na 2:4 bylo ovšem jen labutí písní domácího celku, který zaznamenal už čtrnáctou porážku v řadě a zůstane tak v letošní sezóně beznadějně poslední.

- 39.kolo ne 7.1.17:00
VHK ROBE Vsetín
Berani Zlín
2:5(1:1, 1:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 18. Grill (Kučný), 38. Šmach (Galvinš) - 13. Leška (Nosek), 22. Čech (Mokrejš), 25. Rachůnek (Hamrlík), 30. Čech (Hamrlík), 46. Mokrejš (Hamrlík). Rozhodčí: Homola - Čížek, Padevět. Vyloučení: 12:10, navíc Horák, Bobček 10. min. Využití: 2:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 3740. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 2:4, 2:5.
VHK ROBE Vsetín: Štefl (30. Vehviläinen) - Bobček (34. - 43. Ostrčil), Kučný, Galvinš, Šmach, Andersons, Horák - Grill, Stantien, R. Hubáček - Dubec, Berzinš, Rob - Näätänen, Sakrajda, Sabol - od 35. navíc Hrňa, L. Duba, Davídek.
Berani Zlín: Murín - Hamrlík, Galvas, Nosek, A. Novotný, Vosátko, Lučka, Horáček - Mokrejš, M. Čech, Rachůnek - Kubiš, Leška, Záhorovský - Okál, Kašpařík, Melenovský - M. Pšurný, Balán, R. Pšurný.
Do zápasu vstoupili aktivněji domácí hokejisté, první pětka udělala menší závar ve své útočné třetině. Na druhé straně ujel dravý Kubiš, kterému nepochopitelně uhnul z cesty obránce Šmach. První opravdovou šanci měl Mokrejš, který ale zblízka Štefla nepřekonal. V 6. minutě si zahráli domácí první přesilovou hru, ale až na jedovku Bobčeka v ní nic nevymysleli. Za hosty se připomněl Melenovský, ale vsetínský brankář své mužstvo podržel. V další přesilovce zelenožlutých měl obrovskou šanci Sakrajda, ale nedokázal do prázdné branky dorazit Galvinšovu střelu.

A tak uhodilo na druhé straně, výborně hrající Nosek vystřelil a pro dorážejícího Lešku nebyl problém zakončit – 0:1. Vzápětí mohl vyrovnat Šmach, ale jeho bomba trefila Murínovo rameno. Domácí pak dostali možnost hrát 99 vteřin proti třem, ale hned vzápětí byl vyloučen Rob a Sabol a tak se hrálo ve třech na obou stranách. Potom byl k vidění málo vídaný kiks sudího Homoly, který pustil na led čtvrtého zlínského hráče. Až hromový pískot diváků a divoké bušení vsetínské střídačky rozhodčího probudilo a přerušil hru. Vsetínští se ale pomstili sportovně, po ose Kučný-střela-břevno-Grill bylo vyrovnáno.

Do druhé třetiny vstoupili žlutomodří s výhodou přesilové hry a Štefl musel pochytat střely Noska a Záhorovského. Vzápětí si mladý vsetínský brankář vybral slabší chvíli, když pustil Čechovo nahození z velkého úhlu. Potom dostali možnost hrát 100 vteřin pro třem i hosté a ti si s ní poradili na výbornou, Rachůnkova rána z první skončila za Šteflem – 1:3. Hned vzápětí dostali Medvědi výhodu další přesilovky, ujel ale veterán Stantien a jeho rána skončila jen těsně vedle Murínovy klece. Jak se má střílet přesně ukázal Martin Čech, jehož střela skončila pod břevnem Šteflovy branky – 1:4. Tímto gólem jeho mise skončila a do branky se postavil finský kouzelník Simo Vehvilainen.

Hned od začátku dokázal, že i na severu Evropy se rodí výborní brankáři, v krátkém časovém sledu vychytal Melenovského s Kašpaříkem. O malou chvíli viděli diváci „férovou“ bitku. Do sebe se pustili Bobček, jenž měl za soupeře Lučku s Melenovským, verdikt rozhodčího – Zlín si zahrál další přesilovku. Hosté v ní dokonce vstřelili i branku, ale hlavní jí po poradě s videem neuznal, góly se střílet vysokou holí nesmějí. Zelenožlutí se ve druhé třetině taky radovali z branky, z ojedinělé přesilovky se od modré trefil Šmach. Brankář Murín přes clonu těl nic neviděl – 2:4.

Také do třetí třetiny vstoupili lépe hosté ze Zlína. V další přesilovce krásně tečoval ránu Hamrlíka Mokrejš – 2:5. Také domácí předvedli, že se jim v dnešním zápase přesilovky daří. Robova střela ale skončila jen na tyči Murínovi klece. V dalším průběhu třetiny už mnoho šancí k vidění nebylo, za zmínku stojí jen přečíslení 3 vsetínských útočníků na jediného obránce Zlína, které ale nepochopitelně zakončil Dubec střelou. Utkání se pak dohrávalo s rukama nahoře a k vidění byli i hodně ostré zákroky. Ten nejhorší předvedl vsetínský Dubec, který poslal Rachůnka hlavou na mantinel. Mimořádně špatně pískající rozhodčí Homola ho ani nevyloučil. Naštěstí se až na loket Bobčeka v tváři Romana Pšurného dohrál zápas bez větších excesů.

Ohlasy k utkání

Jaroslav Stuchlík (Zlín): „Dnes jsme se domácím vyrovnali bojovností, ve které nás většinou předčí. Hráli jsme aktivně, více jsem se nutili do soupeře a tři body si ze Vsetína vezeme zaslouženě.“

Rostislav Vlach (Vsetín): „V první části se hrálo vyrovnané utkání, rozhodly však góly vpřesilovkách. Zlín byl poté lepší a my už jsme s tím mankem nic nenadělali. U druhé branky si musím trochu postěžovat, jelikož ji Zlín dosáhl v šesti hráčích na ledě. Navíc hráč, který skočil ze střídačky, dal branku. Nevím, co v té chvíli dělali páni v pruhovaném na ledě...“



×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov