Vstupenky online

Vsetín dotáhl zápas do prodloužení a veze z Liberce bod

Jan Hrbáček, Jan Švanda • 05.12.2006

L i b e r e c - Bod za remízu po šedesáti minutách si odvážejí z Liberce vsetínští hokejisté v rámci 31. kola O2 extraligy. Minutu před koncem jej zajistil vyrovnávacím gólem obránce Igor Bobček. Díky jeho brance se tak bodový zisk posledního týmu tabulky zvýšil na číslo 28. Tygři vedli v polovině utkání už o dvě branky, ale hosté se dokázali dotáhnout mimo jiné také první brankou Davida Květoně v této sezóně. Druhý bod pro domácí pak v prodloužení zajistil svou druhou brankou v utkání obránce Lukáš Zíb.

- 31.kolo út 5.12.18:30
Bílí Tygři Liberec
VHK ROBE Vsetín
4:3p(0:0, 3:2, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 21. Klimenta (Jiruš), 30. Zíb (Vaic), 33. Klimenta (Plodek), 63. Zíb (Vaic) - 29. Stantien (Hrňa), 38. Květoň (Berzins), 59. Bobček (Demel). Rozhodčí: Smeták - Čížek, Padevět. Vyloučení: 8:10, navíc Zíb (Liberec) a Horák (Vsetín) oba 10 min. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3017. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:3.
Bílí Tygři Liberec: Hnilička - Krstev, Čutta, Jiruš, Moravec, Žabka, Zíb, Rýgl, Kočí - Klimenta, Plodek, Víšek - Pletka, Podkonický, V. Novák - Vaic, Šachl, S. Procházka - O. Hruška, Dušek, Jech.
VHK ROBE Vsetín: Vehviläinen - Všetečka, Kučný, Bobček, Šmach, Horák, Galvinš, od 34. navíc Bolf - D. Květoň, Stantien, Demel - Dubec, L. Říha, Rob - Grill, Berzins, L. Duba - Hrňa, Sabol, Kraus.

1. třetina

Zatímco městem procházel Mikuláš, který odměňoval hodné děti dárky, v Tipsport areně pro změnu v úvodu zápasu naděloval hlavní arbitr Smeták. První jeho prezent si vysloužil po necelých dvou minutách Lotyš Berzinš, který za hákování musel otestovat tvrdost lavice hanby a domácí mohli přesilovku bleskurychle zužitkovat. Krstev naservíroval puk před branku, kde číhal osamocený Klimenta, jenže netrefil dobře puk a poloodkrytou klec minul. Domácí výrazně zatápěli Valachům v prvním dějství hlavně v početních výhodách. Ta další se jim naskytla v 6. minutě a o slovo se přihlásil nejlepší střelec Severočechů Václav Pletka, kterému nabil Novák. Liberecký útočník však střelou z voleje trefil jen brankovou konstrukci. První zajímavá možnost hostujícího týmu se urodila na konci 9. minuty. Květoň se odvážně prodral až před Hniličku, na kterého ovšem ve finále nevyzrál.

Ve 12. minutě však mohli hosté z čista jasna udeřit! Dubec našel v útočném pásmu nejproduktivnějšího hráče první ligy Lukáše Říhu, který v přečíslení dva na jednoho předložil na stříbrném podnose puk volnému Luboši Robovi, který bez přípravy vypálil. Hnilička se však stačil přesunout a jeho šanci z kategorie stoprocentních vyrazil. Domácí kontrovali pět minut před první sirénou. Podkonický vybojoval kotouč v útočném pásmu, přiťuknul ho Novákovi, který úplně sám před brankou ještě vrátil puk Podkonickému a ten okamžitě zápěstím posílal puk do poloprázdné brány. Simo Vehviläinen ale předvedl zákrok hodný Zlaté helmy a jeho tutovku zázračně vyrazil. Domácím nebylo souzeno v první třetině skórovat. Proti jedovce Zíba zakročil opět skvělý finský gólman. Následně uháněl na branku Podkonický, kterého k zakončení byť za cenu nedovoleného zákroku nepustil obránce Kučný.

2. třetina

Čerti v liberecké hale asi Bílé Tygry pořádně vylekali, ti totiž vlétli do druhé třetiny jako uragán a výsledkem toho byl úvodní gól ve 21. minutě. Jirušův pokus z mezikruží ještě hostující strážce svatyně vyrazil, na dorážku Tomáše Klimenty už byl však krátký. O chvíli později však mohlo být vyrovnáno, dělovku Dubce vyrazil Hnilička jen s dávkou notného štěstí. Podobně se vyznamenal na druhé straně Vehviläinen, který si poradil s dělovkou kapitána Procházky. Ve 27. minutě neusměrnil za Vehvilainenova záda střílenou přihrávku do správných míst Vaic. Dvě minuty nato se hosté nečekaně radovali z vyrovnání! Hrňa přihrál Romanu Stanitenovi, který zpoza branky nahodil puk na Hniličkova záda, od kterých se puk došoural za brankovou čáru. Pro domácí mohlo být dokonce i mnohem hůř, přečíslení dva na jednoho však nepřesnou přihrávkou zhatil Dubec a tak Liberečtí trestali.

V polovině utkání putoval za katr právě Dubec a Tygři využili nabídnutou možnost po pětadvaceti vteřinách. Vaic naservíroval na modrou Lukáši Zíbovi, který vymetl pavučinku vsetínské branky. Vzápětí se domácí radovali potřetí. Osmadvacetisekundovou přesilovkou pět na tři proměnily šelmy ve třetí zásah. Plodkův projektil ještě stačil finský brankář vyrazit, na dorážku Tomáše Klimenty už ale neměl nárok. Domácí byli při chuti a mohli zápas definitivně rozhodnout ve svůj prospěch, velká příležitost ostrostřelce Pletky skončila těsně vedle tyče a podobně dopadla i střela Šachla. Hosté nápor Severočechů přežili a vrátili se ve 38. minutě do hry, když Berzinš našel před brankou nikým neatakovaného Davida Květoně, který svým premiérovým gólem v letošní sezoně zkorigoval stav na 3:2. Vsetín vycítil šanci a začal Bílé Tygry pořádně kousat. Hnilička měl hodně práce po střele Šmacha a štěstí pak u něj stálo v závěru třetiny, když jedovku Dubce zblokovali do ochranné sítě domácí zadáci.

3. třetina

Vsetínským se na začátku třetí třetiny naskytla jedinečná možnost na srovnání stavu. Dlouhou přesilovku pět na tři ale trestuhodně nevyužili, přestože prakticky po celou dobu obléhali obranné pásmo Bílých Tygrů. Gólem neskončila ani rána Roba, kterou Hnilička odrazil maskou. Vsetín se mocně snažil o vyrovnání. Velkou šanci Roba z bezprostřední blízkosti vytěsnil Hnilička, po průniku a střele Krause byl již překonán, ale pomohla mu tyč! Domácí byli jakoby opaření a hosté toužili po třetí brance. Tu mohl dosáhnout agilní Dubec, radost mu překazil Hnilička.

Snahu Valachů otupila 55. minuta, kdy Rob fauloval Klimentu a domácí se trochu vymanili z tlaku hostí. V přesilovce mohl definitivně uklidnit liberecké fanoušky Petr Šachl, který tečoval jen těsně mimo Vehviläinenovu klec bombu Žabky. Poslední možnost na vyrovnání měli hosté na začátku 58. minuty, kdy Šachl vyfasoval dvouminutový trest za nedovolené bránění ve středním pásmu a hosté se zasloužené remízy přeci jen dočkali. Demel posunul na modrou Igoru Bobčekovi, který si minutu a osm vteřin před koncem vynutil prodloužení.

Prodloužení

Utrápené vítězství domácích nakonec zařídil obránce Lukáš Zíb, který v 63. minutě napřáhl od modré a jinak skvělý Vehviläinen propustil jeho tvrdý střelecký pokus za svá záda.

Ohlasy k utkání

Vladimír Čermák (Liberec): "V úvodu jsme měli dost šancí, neproměnili jsme je a poté jsme si špatnou disciplínou, špatným přístupem hráčů utkání zkomplikovali. Mohlo nás to stát víc, než jen jeden bod a dobře, že to dopadlo aspoň takhle."

Rostislav Vlach (Vsetín): "Začátek zápasu nám nevyšel, Liberec měl převahu. Postupně se nám podařilo hru vyrovnat a v poslední třetině jsme měli více ze hry. Mohli jsme tu vyhrát. Nakonec se štěstí přiklonilo k soupeři. S výkonem našeho mužstva jsem ale spokojen."



×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov